Βοηθεια με εξοπλισμο...

emperorgr

AVClub Addicted Member
10 June 2010
1,448
Περιμενοντας την Nex-6 εχω μερικες αποριες,

1) Νεο μονιτορ. Εχω ενα παλιο ΤΝ απο την LG 24" που δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος, και λεω για να παρω κατι καλυτερο σε χρωματα. Για κατι σε λογικα πλαισια, το Dell U2412M προτεινεται? ξερω οτι το U2410M ειναι πιο "καλο" αλλα κοστιζει και 2x...Αλλες προτασεις ευπροσδεκτες. Επιστης για καλιμπραρισμα, αρκουν τα προφιλ απο το tftcentral.com ή πρεπει να παρεις δικο σου μηχανημα (που κοστιζει αρκετα), για ερασιτεχνικη χρηση το θελω :-)

2) SD: Μια 32GB απο την SanDisk Class10 ειναι αρκετη ή να παω στις Ultra speed? Δε νομιζω να εχει διαφορα για την καμερα, απλα βοηθαει στη μεταφορα των αρχειων στο PC...

3) Μπαταρια: Εχει κανεις χρησιμοποιησει "μαιμου" NP-FW50 και εξωτερικο φορτιστη? Οι μαμισιες εχουν αρκετα (αν και βρηκα και καλες τιμες στο ebay για μαμισιες μπαταριες και φορτιστη)

4) Screen protector: Μαμισιο στης Sony ή κατι από GGS ή άλλον κατασκευαστη? Πλαστικό ή κατι σε ενισχυμένο γυαλί?

Και τελος κατι σαν το X-rite ColorChecker Passport card ειναι απαραιτητο (+ χρήσιμο?)

Ειπαμε, λεφτά υπάρχουν :grinning-smiley-043

Πρόσφατα πήρα ένα νέο μοντέλο της LG, το 2752D θαρρώ, 27ρι με IPS πάνελ στα 260-270 ευρώ. Βέβαια για tv-monitor το χρησιμοποιώ στην κουζίνα, αλλά όπως προχείρως το είδα, καλό μου φαίνεται (πάντως γωνίες θέασης έχει και διαφέρουν αισθητά από τα ΤΝ). Γγια την τιμή τουλαχιστον, είναι σούπερ, δεν βρίσκεις 27ρι IPS σε τέτοια χρήματα. Βέβαια σε τέτοιο μέγεθος καλό είναι να ανεβείς ανάλυση (πάνω από τα 1920χ1200, όχι ότι νιώθω να με πειράζει και τόσο βέβαια) αλλά εκεί πρέπει να τα στάξεις χοντρά...

Περιμενοντας την Nex-6 εχω μερικες αποριες,

1) Νεο μονιτορ. Εχω ενα παλιο ΤΝ απο την LG 24" που δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος, και λεω για να παρω κατι καλυτερο σε χρωματα. Για κατι σε λογικα πλαισια, το Dell U2412M προτεινεται? ξερω οτι το U2410M ειναι πιο "καλο" αλλα κοστιζει και 2x...Αλλες προτασεις ευπροσδεκτες. Επιστης για καλιμπραρισμα, αρκουν τα προφιλ απο το tftcentral.com ή πρεπει να παρεις δικο σου μηχανημα (που κοστιζει αρκετα), για ερασιτεχνικη χρηση το θελω :-)

Έχω στο γραφείο και τις 2. Η 2410 είναι πιο δύσκολο να καλιμπραριστεί και να αποδώσει τα δέοντα, αλλά όταν γίνεται αυτό, τα χρώματα 'ξεχειλίζουν'. Η 2412Μ είναι στα μισά λεφτα and a joy to use. Καλιμπράρεται πανεύκολα και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την εικόνα της. Επειδή μπαίνω συνέχεια στον πειρασμό να πάρω ips monitor και για το σπίτι μάλλον την 2412 θα έπαιρνα (και πιθανώς να πάρω). Είναι πιο slick σε σχέση με την 2410 που έχει διπλάσιο πάχος και δε ζεσταίνεται σε σχέση με την 2410 που συνεισφέρει στη θερμοκρασία δωματίου :P και... τα μισά λεφτά :).

Για καλιμπράρισμα είχα χρησιμοποιήσει ενα spyder 3.

Κοιταζωντας διαφορα reviews ειδα οτι πολυ αξιολογη ειναι και τη HP Z2440w με αρκετα βεβαια παραπανω τιμη (360ευρω) vs 252ευρω της 2412Μ.

1) To Dell U2713.
2) Είναι αρκετή.
3) Εγώ πήρα δύο μπαταρίες no-name 1500mAh και διπλό φορτιστή. Μια χαρά.
4) Καθόλου protector. Ούτως ή άλλως σε τσαντάκι θα τη φυλάς και θα τη βαζοβγάζεις. Εκτός κι αν την κρεμάς από τον ώμο και κοπανιέται από δω κι από κει.

1) Παμε στα 550 Ευρω vs 250Ευρω...Υποθετω το λες εφοσον ηδη εχω ενα 24αρι ΤΝ να ανεβω σε ιντσες
2) Οκ :-)
3) Ειδα και εγω no-name batteries αλλα και γνησιες (υποθετω απο τις φωτο) σε τιμη σχετικα "χαμηλη" τιμη (27 Euro). Ενας διπλος φορτιστης μοιαζει μια καλη ιδεα
4) Χμμ στη παλια μου Nex-5 ειχα τον πλαστικο της Sony protector και στο τελος ειχε κατι ωραιες γραντζουνιες...Ισως να ηταν και απο την χρηση που λες

Όσα λένε τα παιδιά παραπάνω, δηλ. όχι κάρτα, ναι στο φθηνό ips μόνιτορ, και για καλιμπραριστήρι δές το Color Munki που θα μας έλθει σε φθηνή έκδοση στα 100 ευρώ.

Το ειδα οτι εχει 460 ευρω το X-rite color munki, δε θα το ελεγα και φτηνο, περιμενουμε πιο light εκδοση?

Last edited:
ειναι ελλαδα το color munki η αναμενεται?

υπάρχει το color munki των 450 ευρώ. Το άλλο, το φθηνό είναι σε αναμονή σε όλο τον κόσμο. Πάντως επειδή η ρύθμιση του μόνιτορ δεν είναι κάτι που θα κάνεις συνέχεια, ψάξε μήπως βρεις από κάποιο γνωστό να δανειστείς καλιμπραριστήρι. Κάνει τη δουλειά και το επιστρέφεις.

Μπαταρία την χρειάζεσαι πράγματι?

Εγώ δεν έχω βρεθεί ποτέ με άδεια μπαταρία λόγο χρήσης. Όσες φορές μου συνέβη ήταν γιατί έφυγα από το σπίτι με ήδη άδεια... :2thumb22sup:

Κανονικά με γεμάτη μπαταρία και συνεχή χρήση της οθόνης και βίντεο δεν έχω ποτέ πρόβλημα. Αν δε την οθόνη την έχεις γυρίσει στις ρυθμίσεις και όχι live view και τραβάς από το σκόπευτρο η αυτονομία είναι μεγάλη. Πολύ σημαντικό είναι βέβαια να την κλείνεις όταν δεν σκοπεύεις να τραβήξεις και να απενεργοποιήσεις την αυτόματη επισκόπηση μετά απο κάθε λήψη.

H νεξ-6 τη ρουφαει τη μπαταρια πολυ γρηγορα το ειδα στο ελαχιστο χρονο που την επαιξα και με τον Motorized 16-50...Ηδη παραγγειλα αλλες 2 μεσω ebay σε καλη τιμη...