Βοήθεια με ηχεία για υπολογιστή τσακάλια!

vlavhs

New member
22 February 2014
12
Μόλις γράφτηκα στο σάιτ γιατί χρειάζομαι την βοήθεια κάποιου που να μπορεί να με κατευθύνει σχετικά με το τι να αγοράσω μιας και οι γνώσεις μου σε τεχνικά θέματα ήχου είναι πολύ φτωχές!Φυσικά μπήκα στον κόπο να διαβάσω διάφορα άρθρα και στο παρών σάιτ και σε άλλα αντίστοιχα.Θέλω να αγοράσω ηχεία για το δωμάτιο μου που θα συνδέσω στο pc.Μετά από το ψάξιμο που έκανα(διορθώστε με αν πω καμιά μπαρούφα) κατάλαβα ότι δεν αξίζει να αγοράσω 5.1 ηχεία καθώς δεν είμαι τόσο σινεφίλ και τα παιχνίδια που παίζω δεν έχουν τόσο ατμόσφαιρα ώστε να με νοιάζει.Επίσης κατάλαβα ότι τα μόνιτορς είναι λίγο "κουραστικά" και είναι περισσότερο για χρήση στούντιο,καθώς και ότι για να αξίζουν πρέπει να κάνεις μια αρκετά μεγάλη επένδυση.Έτσι ψάχνομαι για 2.1.Ο υπολογιστής είναι καινούριος χωρίς να του έχω βάλει κάρτα ήχου πέρα απ τη μαμά.Τα ηχεία τα θέλω πιο πολύ για μουσική(ραπ,χιπ χοπ κατά κύριο λόγο) και λιγότερο για παιχνίδια ταινίες κτλπ.Το μπάτζετ μου ακουμπάει τα 200 ευρώ χωρίς να είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσω όλα.Τα προηγούμενα μου ηχεία είναι τα creative inspire t3100 τα οποία τα είχα αρκετά χρόνια και βγάλαν τίμια τα λεφτά τους μέχρι που πέθανε το sub.Απ ότι κατάλαβα η χρήση μιας εξωτερικής κάρτας ήχου θα βελτίωνε αρκετά το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με νέα ηχεία.
Εγώ σκεφτόμουν ένα απ αυτά τα 2
http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/c2xd
http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/s530-s530d
σε συνδυασμό με behringer uca 22 h behringer ufo-202 θα εκτιμούσα τη γνώμη οποιουδήποτε ξέρει τα πράγματα καλύτερα από μένα!ελπίζω να παρουσίασα ικανοποιητικά τις συνθήκες και τις ανάγκες μου!

Αν αναζητάς σύστημα 2.1, καλά είναι αυτά που αναφέρεις (θα προτιμούσα το δεύτερο).

Ωστόσο, έχε υπ' όψιν σου πως δεν είναι καθόλου απόλυτο πως τα monitors είναι "κουραστικά"!

Για παράδειγμα, τα ενεργά Tannoy Reveal, είναι πάρα πολύ καλά και καθόλου κουραστικά!

http://www.skroutz.gr/s/393417/Tannoy-Reveal-501A.html

http://www.skroutz.gr/s/393418/Tannoy-Reveal-601A.html

Τιμές, ανά τεμάχιο! :antlers:

Re: Απάντηση: Βοήθεια με ηχεία για υπολογιστή τσακάλια!

γι αυτά έχω διαβάσει καλά λόγια γενικώς.εσύ τα έχεις?με μια πρόχειρη αναζήτηση δν τα βρήκα κάπου να πουλιούνται άρα παίζει να μην αποτελούν επιλογή.

Δες και τα ελληνικά της πρώην roister(ROIS ACOUSTIC),είναι τα iq,πρέπει νά'χουν στόκ
γι αυτά έχω διαβάσει καλά λόγια γενικώς.εσύ τα έχεις?με μια πρόχειρη αναζήτηση δν τα βρήκα κάπου να πουλιούνται άρα παίζει να μην αποτελούν επιλογή.

Αν αναζητάς σύστημα 2.1, καλά είναι αυτά που αναφέρεις (θα προτιμούσα το δεύτερο).

Ωστόσο, έχε υπ' όψιν σου πως δεν είναι καθόλου απόλυτο πως τα monitors είναι "κουραστικά"!

Για παράδειγμα, τα ενεργά Tannoy Reveal, είναι πάρα πολύ καλά και καθόλου κουραστικά!

http://www.skroutz.gr/s/393417/Tannoy-Reveal-501A.html

http://www.skroutz.gr/s/393418/Tannoy-Reveal-601A.html

Τιμές, ανά τεμάχιο! :antlers:

απλά έχω καταλάβει ότι τα 2.1 είναι πιο κοντά στις ανάγκες μου και ότι στα μόνιτορς πρέπει να σκάσεις αρκετά λεφτά για να πάρεις κάτι που όντως αξίζει.εσύ τα ηχεία αυτά τα έχεις στη κατοχή σου ή τα έχεις ακούσει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια με ηχεία για υπολογιστή τσακάλια!

απλά έχω καταλάβει ότι τα 2.1 είναι πιο κοντά στις ανάγκες μου και ότι στα μόνιτορς πρέπει να σκάσεις αρκετά λεφτά για να πάρεις κάτι που όντως αξίζει.εσύ τα ηχεία αυτά τα έχεις στη κατοχή σου ή τα έχεις ακούσει?
Έχω τα Reveal πρώτης γενιάς. Είναι θαυμάσια!
Αυτά που σου παρέθεσα είναι της δεύτερης γενιάς.
Μόλις παρουσιάστηκαν και της τρίτης γενιάς (αλλά, σε άλλο κόστος).

Για αυτά που σου προτείνω, θα βρεις πολλές (κατά κανόνα, πολύ θετικές) κριτικές! :antlers:

λοιπόν παιδιά μετά από πολύ αναζήτηση κατέληξα στην αγορά των edifier c3 εν τέλη.διάβασα πολύ καλά λόγια για αυτά σε reviews μιας και δεν μπορούσα να τα ακούσω από κοντά με μόνο μείον το μπάσο του που δεν είναι πολύ κοφτό.Οπότε σκέφτομαι την αγορά κάποιας καλής σχετικά κάρτας ήχους για να χουν καλύτερη πηγή τα ηχεία και να μπορέσω να ρυθμίσω καλύτερα τα ηχεία στα αυτιά μου.Τι γνώμη έχετε για την native instruments traktos audio 2 η κάποια άλλη σε αντίστοιχα λεφτά.τα ηχεία τα περιμένω από μέρα σε μέρα :D

Καλημέρα, είμαι και εγώ σε φάση να αλλάξω τα Logitech Ζ2300 μου και ψάχνω επιλογές με όριο τα 250Ε.

Σκεφτόμουν και εγώ για τα Edifier S730 αλλα κόλησα λίγο με τα Tanoy Reveal 601 (τα οποία δέν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα)...

Σαν διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα 2300 πια νομίζεται θα ήταν καλύτερα; Καθώς και τα Tanoy παράγουν και αξιόλογο μπάσο; Εχω ένα θέμα οταν το μπάσο ακούγεται κάπως ψεύτικο...

Απάντηση: Re: Βοήθεια με ηχεία για υπολογιστή τσακάλια!

Καλημέρα, είμαι και εγώ σε φάση να αλλάξω τα Logitech Ζ2300 μου και ψάχνω επιλογές με όριο τα 250Ε.

Σκεφτόμουν και εγώ για τα Edifier S730 αλλα κόλησα λίγο με τα Tanoy Reveal 601 (τα οποία δέν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα)...

Σαν διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα 2300 πια νομίζεται θα ήταν καλύτερα; Καθώς και τα Tanoy παράγουν και αξιόλογο μπάσο; Εχω ένα θέμα οταν το μπάσο ακούγεται κάπως ψεύτικο...
Για ηχεία υπολογιστή, τα Edifier είναι σαφώς καλά.
Τα Tannoy είναι πολύ καλά μικρά ηχεία ακόμα και με...κριτήρια Hi-Fi.
Την έκταση και ένταση του μπάσου που αποδίδουν τα Edifier S730 (ασφαλώς, λόγω του υπογούφερ), δε θα την πάρεις από τα Tannoy 601Α.
Ωστόσο, για ηχεία βάσης, τα Tannoy αποδίδουν πολύ καλό μπάσο.

Εξυπακούεται πως συνολικά τα Tannoy είναι πολύ καλύτερα...

http://www.ican.gr/product_det.asp?prid=945αν μπορεις να ανεβεις, μην το σκεφτεις...
Πολύ καλά ηχεία υπολογιστή!

Δεν νομιζω οτι υπαρχουν τα audioengine σε αυτη την τιμη....

Η προταση μου στον Bloodimir ειναι τα Fostex PM0.4d

Tα εχουμε καποιοι απο εδω, νομιζω πως ολοι ειμαστε πολυ ικανοποιημενοι απο την αποδοση τους

Ναι τα έχω δεί τα A5+ και έχω διαβάσει τα καλύτερα βασικά αλλά δεν με παίρνει για τόσα βασικά (χρηματικά)

Τα Tanoy είναι στα 250 περίπου το ζευγάρι (οπως και τα s730) και μέχρι εκεί μπορώ να δώσω.

Δέν τα έχω ακούσει όμως γενικά για να μπορώ να καταλάβω την διαφορά στον ήχο τους.

Παιδιά καλησπέρα, εδώ και πολλά χρόνια είμαι με τα "M-Audio Studiophile BX5a Deluxe 70watt", δεν λέω καλά μονιτορς όμως με έχει κουράσει το φλατ/μονιτοριστικο. Σκέφτομαι να τα δώσω και να πάρω τα fostex pm0.4. Αξίζει ή να κάτσω με τα monitors μέχρι να μαζέψω κάτι παραπάνω; Αν και δύσκολα θα βρεθώ ποτέ με μεγάλο μπατζετ, αυτή τη στιγμή μέχρι 200. Χρήση αποκλειστικά για μουσική απο pc.

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια με ηχεία για υπολογιστή τσακάλια!

Δεν νομιζω οτι υπαρχουν τα audioengine σε αυτη την τιμη....

Η προταση μου στον Bloodimir ειναι τα Fostex PM0.4d

Tα εχουμε καποιοι απο εδω, νομιζω πως ολοι ειμαστε πολυ ικανοποιημενοι απο την αποδοση τους

Τα έχω και είμαι απολύτως ικανοποιημένος.

Διάβασα τις προτάσεις σας , έψαξα λίγο και έχω καταλήξει στα Audioengine A5 . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση . Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των Audioengine A5 και Audioengine A5+ ; Ρωτάω διότι το ican έχει βάλει σε προσφορά τα audioengine A5 και η διαφορά στη τιμή από τα A5+ είναι τεράστια .

να παρεις τα Α5+

ποσο τα δινει τα Α5?

προσωπικα μετα απο εναν χρονο με τα Α5+ νιωθω απολυτα ευχαριστημενος με την αγορα τους.

φυσικα ομως θα θελεις και μια σοβαρη καρτα ηχου. μην τυχον και τα συνδεσεις με την Onboard... ειανι τουλαχιστον κριμα.

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη . A5 200 και τα Α5+ 370 .
Για την κάρτα ήχου έχεις να προτείνεις κάτι ; Τάξη μεγέθους ποσού , χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω ... Γενικά δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τον ήχο .