Βοήθεια με κάρτα ήχου (στέλνει, μέσω Coaxial, μόνο 2ch stereo)

alestros

Senior Member
21 December 2007
402
Έχω το εξής προβληματάκι με την κάρτα ήχου μου... Το htpc το έχω συνδεδεμένο με τον AV με coaxial. Το θέμα είναι ότι δεν στέλνει 5ch αλλά μόνο 2ch stereo...

Έχω ψάξει όλες τις επιλογές και το μόνο που έχει σαν επιλογή, σχετικα με τη ψηφιακή έξοδο, είναι το "Disable digital output".

Όλες κι όλες οι επιλογές της κάρτας ήχου είναι αυτές οι 3 καρτέλες...

Η κάρτα ήχου είναι onboard της μητρικής μου ASUS P5E.

Μπορεί να βοηθήσει κανείς, γιατί έχει αρχίσει και με εκνευρίζει το όλο θέμα....

Δες και στο control panel. Τουλάχιστον στα vista, κάθε έξοδος μπορεί να έχει διάφορες υποστηριζόμενες μορφές:

attachment.php

Σε ένα φορουμ βρήκα αυτό

"SupremeFX II'S onboard sound is nothing special, it will support EAX 2.0 and Direct Sound so in that respect it will be dedicated hardware acceleration. But if your planning on using digital/coaxial then it will make no difference whether you use SupremeFX II or the eXtreme Gaming card because all you will get is stereo or pro logic II presuming your AV receiver supports it."

Οπότε μάλλον φάγαμε πακέτο...

Καμιά οικονομική, καλή κάρτα ήχου υπάρχει που να βγάζει σωστό ψηφιακό ήχο???

Ολα ΟΚ τελικά.... Δεν ήταν θέμα settings της κάρτας ήχου αλλά θέμα player...

επειδη εχω ακριβως το ιδιο προβλημα που αναφερεται στον τιτλο του θεματος και εχω Πλαυερ το ΚΜΡ δεν μπορω με τιποτα να παρω 5 καναλο ηχο στον ενυσχητη μου !

μου στελνει μαλον 2 καναλια και τα κανει ψευδοσουραουντ απο μονος του !

τι πρεπει να ρυθμισω στον ΚΜΡ ;;;;;;;;

η καρτα ηχου της μητρικης μου μου βγαζει ακριβως τα ιδια εικονιδια που εβαλε ο φιλος πιο πανω ........

τι σκατα γινεται ;;;;;;;;

το συνδεω με οπτικη συνδεση PC to AV και δεν δειχνει ο ενυσχητης οτι δεχεται 5καναλο σημα !

ενω κανονικα οταν δεχτει αμεσως αναβει η ενδειξη !

για πεστε μου τι να ρυθμισω στον Πλευερ ;;;;

λυθηκε το θεμα !

στο OPTIONS - PREFERENSES - Internal Audio Decoder - General - στα παραθυρακια πανω δεξια που δειχνουν AC3 + DTS 2 Ch . βαζω την επιλογη SPIDF και.............ΒΟΥΑΑΑΑΑΑΑΛΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

εδειξε κατευθειαν ο ενυσχητης DTS AC3 και ο ηχος αλλαξε αμεσως και εγινε πολυ πιο αναλυτικος και επιβλητικος αφου πρωτα ηταν απλα απο 2καναλος σε ...... Dolby Prologic !

καλα τι εξωτερικα φιλτρα διαβαζα καπου εδω μεσα και πρασινα αλογα;;;;;