βοηθεια με ματροσκες

nick2001

Senior Member
22 October 2008
590
Θεσσαλονικη
Επειδη ειμαι καινουργιος στο ολο θεμα παρακαλω τα φωτα σας.
1.κατεβασα μια ματροσκα πως θα κανω να παιξει?
2.Ο υπολογιστης μου εχει μια εξοδο vga και στην κουρο μια αντιστοιχη που γραφει pc in.Απο αυτες τις θυρες μπορω να περασω hd υλικο για να το δω?
3.εχει σχεση οτι η καρτα γραφικων μου ειναι παλια(radeon x1650)στο αν θα μπορει να παιξει υψηλες αναλυσεις?

Επειδη ειμαι καινουργιος στο ολο θεμα παρακαλω τα φωτα σας.
Χρειάζεται υπομονή και λίγο ψάξιμο. Δεν είναι δύσκολο.
2.Ο υπολογιστης μου εχει μια εξοδο vga και στην κουρο μια αντιστοιχη που γραφει pc in.Απο αυτες τις θυρες μπορω να περασω hd υλικο για να το δω?
Το καλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μία φθηνή κάρτα γραφικών, όπως αυτή.
Υποστηρίζει πολύ ψηλότερες αναλύσεις, έχει HDMI που μεταφέρει εικόνα και ήχο και δεν έχει ανεμιστηράκι που θα σε ζαλίζει με το θόρυβο.
Παίρνεις και ένα καλώδιο HDMI, ανάλογα πόσα μέτρα το θές π.χ αυτό.
Για οικιακή χρήση δεν χρειάζεται να δώσεις παραπάνω χρήματα.
και έτσι από εξοπλισμό είσαι κομπλέ για να απολαύσεις HD.
3.εχει σχεση οτι η καρτα γραφικων μου ειναι παλια(radeon x1650)στο αν θα μπορει να παιξει υψηλες αναλυσεις?
Φυσικά και έχει. Άλλαξε τη.
4.Χρειαζομαι καποιο προγραμμα για να παιξει τις ματροσκες?
Εγκαθιστάς στο pc σου το KMPlayer
και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Παίζει τα πάντα.
Καλές θεάσεις-bye-

τοις ματροσκες τοις παίζει το kmplayer αλλά δεν θα τοις δεις με vga

χρειάζεσαι άμεσα αναβάθμιση δύστυχος

δες και με το pms τη μπορείς να κάνεις http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37661

υσ: με πρόλαβε ο κατατοπιστικότατος green dragon

Last edited:
Ok ευχαριστω.
παρολα αυτα αν παιξω την ματροσκα στην οθονη του υπολογιστη μου που υποστηριζει μεχρι 1680χ1050 θα καταλαβω διαφορα στην εικονα?

Η καρτούλα σου είναι μια χαρά και η σύνδεση VGA, επίσης, εκτός αν θέλεις να δώσεις 1080p στην TV σου όπου τα περισσότερα VGA καλώδια δεν τα καταφέρνουν. Το βασικό θέμα στην αναπαραγωγή HD είναι ο επεξεργαστής. Τι CPU ''φοράει'' το PC σου??? Τα μίνιμουμ που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη αναπαραγωγή HD υλικού, είναι ένας διπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος πάνω από 2 GHz. Η Κούρο ποιά σειρά είναι??

O eεπεξεργαστης ειναι παλιος οποτε μαλλον θελω κανουργιο συστημα για να δω hd.Για να καταλαβεις ποσο παλιος ειναι pentium 4 στα 2,8.Η κουρο δεν εχει προβλημα ειναι η 5090h.Αρα απο εδω και περα τι βηματα κανω για την απολυτη εμπειρια?

O eεπεξεργαστης ειναι παλιος οποτε μαλλον θελω κανουργιο συστημα για να δω hd.Για να καταλαβεις ποσο παλιος ειναι pentium 4 στα 2,8.Η κουρο δεν εχει προβλημα ειναι η 5090h.Αρα απο εδω και περα τι βηματα κανω για την απολυτη εμπειρια?
Δεν ξέρω αν στο forum υπάρχει κάποιο ανάλογο θέμα.
Αλλά ρίξε μια ματιά και εδώ για υπολογιστή-bye-

Απάντηση: Re: βοηθεια με ματροσκες

Όντως, ο επεξεργαστής δεν έχει τα ''άλογα'' που χρειάζεται το HD. Άρα, ή πας σε αναβάθμιση (μητρική+επεξεργαστή+κάρτα γραφικών) ή επιλέγεις ν' αγοράσεις τα έτοιμα κουτάκια (Ποπ κορν, E-Great, WD, Lacie) που παίζουν τις ματρόσκες. Όταν θα δεις, βέβαια, την πρώτη ταινία στην 5090, φρόντισε.....να κάθεσαι. Η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη.....;);)

OK km player το κατεβασα αλλα οπως ρωτησα και πριν ενω την παιζει κανονικα την ματροσκα,την επαιζε και πριν με το gom player,δεν βλεπω καμια διαφορα στην αναλυση.Παιζει ρολο οτι η οθονη υποστηριζει μεχρι 1680χ1024 αναλυση?

Όποια οθόνη και να χρησιμοποιείς, την ''κλειδώνεις'' στην εγγενή ανάλυσή της. Π.χ. την Κούρο θα την κλειδώσεις στα 1920χ1080 (τα Hz ανάλογα με το υλικό, αλλά συνήθως στα 24Hz). Αν δεν τα καταφέρει η αναλογική σύνδεση (VGA καλώδιο) δοκίμασε ψηφιακά DVI-HDMI που σου προσφέρουν και καλύτερη ποιότητα μιας και λείπουν οι μετατροπές (ψηφιακό σε αναλογικό και πάλι σε ψηφιακό).

Αυτη την στιγμη μιλαω για την οθονη του υπολογιστη ηοποια εινα στην αναλυση που προαναφερα,την οποια εχω συνδεση με dvi,αρα το ψηφιακο σημα περναει κανονικα στην οθονη.Γιατι λοιπον δεν βλεπω σε καλυτερη αναλυση την ματροσκα και μου φαινεται σαν απλη ταινια?

καταρχήν τη ματροσκα έχεις κατεβάσει 720p η 1080p ?
δηλαδή τι ενωεις δεν βλέπεις διαφορά ,είτε avi είτε mkv το ίδιο σου φαίνεται ?
μην ξεχνας οτι αλο οθονι hd tv και αλο pc με μεγάλη ανάλυση ,δεν είναι καθόλου το ίδιο.
πάντως με το pms που σου ανέφερα πριν θα δεις μια χαρά και έτσι όπως είσαι

kmplayer σε συνδυασμο με coreavc codec για να ελαφρυνεις καπως την αναπαραγωγη.

Αν δεις οτι εχεις προβληματα τοτε η αναβαθμιση/εις που προταθηκαν παραπανω ειναι μονοδρομος....

Σε ενα αρχειο BDMV το οποιο περιεχει αρχεια m2ts πως μπορω να βαλω υποτιτλους?Τοποθετω τους υποτιτλους στον φακελο stream με τα αρχεια αλλα δεν ξερω τι ονομα να του δωσω και τελικα δεν εμφανιζονται.