Βοηθεια με nas server...

santo7

New member
29 December 2010
28
χαιρετω ολη την παρεα..θα ηθελα ,αν καποιος εχει ασχοληθει,
συμβουλες για αγορα σκληρων δισκων 2Τ εσωτερικων για να το τοποθετησω μεσα στο μηχανακι (nas server) που μολις πηρα

456781759_o.jpg
456781759_o.jpg

LinkStation Pro™ Quad - LS-QVL/R5

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]High Performance 1.6GHz CPU - Transfer Rate 72MB/s

Support up to 8TB + External USB HDDs - RAID 0-1-5-10

3 Years Warranty from Buffalo

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
453984857_o.jpg
[/FONT]

εχω μια προτιμηση σε αυτον τον σκληρο...

Seagate Barracuda Green ST2000DL003 2TB HDD 3.5" (64MB Cache, 5900RPM, Sata 6Gb/s)

αλλα εχω και μεγαλη αγνοια...οπως πιθανον καταλαβατε...ευχαριστω εκ των προτερων

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ

HITACHI 2TB HDS722020ALA330

Χωρητικότητα: 2 TB.
Ταχύτητα περιστροφής: 7200 rpm.
Πρωτόκολλο επικοινωνίας: SATA 3GB/S.
Μνήμη Buffer: 32 MB.

ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ??ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.....

Μάλλον δεν το έχει κανείς για να σε βοηθήσει!

Πάντως εκ πρώτης όψεως καλό φαίνεται! Το θέμα είναι πως πρέπει να πεις τι προτεραιότητες έχεις από τους σκληρούς του nas server όπως για παράδειγμα ταχύτητα, σταθερότητα, αξιοπιστία!

Οι πράσινοι γενικά είναι καλοί, οικονομικοί στην κατανάλωση και φτηνοί στην αγορά αλλά στερούνται επιδόσεων. Από την άλλη υπάρχουν ένα σωρό δίσκοι για κάθε βαλάντιο! Η δικιά μου εμπειρία (στο δικό μου nas [etrayz] έχει να κάνει με μονο green και μέχρι σήμερα (φτου) δεν είχα θέμα αξιοπιστίας καθώς και ταχύτητας αφού οι απαιτήσεις μου σε αυτόν τον τομέα δεν είναι πρώτη προτεραιότητα αλλά και το nas δεν "βάζει φωτιά στα καλώδια" από την ταχήτητά του. Ψαξε καλύτερα στο διαδίκτυο για αναφορές σε πραγματική ταχύτητα του μηχανήματος γιατί αν πραγματικά σε απασχολεί η ταχύτητα θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσεις πως "πιάνει" ή πλησιάζει τις, όντως πολύ καλές ονομαστικές τιμές (72Mb/sec), και στη συνέχεια να πάρεις έναν δίσκο που να έχει αντίστοιχα ελαφρώς μεγαλύτερες ταχύτητες για να μη αγοράσεις έναν δίσκο που θα δουλεύει στο ρελαντί και το nas θα έχει πιάσει ...τελική!

Απάντηση: Re: Βοηθεια με nas server...

Επίσης οι εταιρείες προτείνουν δίσκους που έχουν δοκιμάσει και ταιριάζουν με τα προϊόντα τους, ρίξε μια ματιά στο site της εταιρίας.

καλή πρόταση είναι οι Hitachi 5K3000 και οι 7Κ3000

Από που τον πήρες και πόσο αν επιτρέπεται;

Seagate Barracuda Green ST2000DL003 2TB HDD 3.5" (64MB Cache, 5900RPM, Sata 6Gb/s)

γιατι εχω την εντυπωση οτι το κουτακι σου ,δεν υποστηριζει sata3?
και οτι θα δωσεις τσαμπα τα παραπανω λεφτα?

εγω θα σου προτεινα να παρεις καποιον απο καλό μαγαζι επώνυμο που να εχει καλη εγγυηση.
Οι seagate είναι παρα πολυ καλοί . απο προσωπικη εμπειρια θα σου ελεγα
ομως με σειρα προτιμησεις :
Samsung F4 spintpoint/EcoGreen,western digital,seagate

Last edited:
το πηρα απο το e-bay με 340ευρω (μαζι με τα μεταφορικα)
βλεπεις η Αυστραλια πεφτει λιγο μακρια...