Βοήθεια με παλιά ηχεία ή Αγορά ηχείων βάσεως?

Πάντως για να έχεις μια ιδέα, και γω zensor 3 έχω αλλα,αν δεν ανοίξω το σαμπ κομματάκι άδεια τα ακούω.
Εμένα βέβαια μου αρέσουν οι χαμηλές και προερχόμενος από 4 8αρια γουφερ ισωυς δεν είμαι κατάλληλο στατιστικό δείγμα. ..αλλά κράτα το στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

τα βασης δεν εχουν χαμηλα και εχουν μικρη καμπινα. Υποτιθεται παιζουν πιο φλατ....πιο 'σωστα'. τα zensor 3 εχουν 7αρι mid-bass...πιστευω απο τα βασης της τιμης αυτης εχουν καλο μπασο..

Νίκο αυτο που λες δεν υπάρχει.
Υπαρχουν ηχεια βάσης με ολόσωστο χαμηλό,υπαρχουν βάσης με φουσκωμένο,κλπ.
Παντως χαμηλο δεν λείπει στα βάσης και στο θέμα λάθους ή σωστού μετράει πάντα η υλοποίηση.
Ας ειναι ο χώρος εντάξει πρώτα και τα ηχεια έπονται.

τα βασης δεν εχουν χαμηλα και εχουν μικρη καμπινα. Υποτιθεται παιζουν πιο φλατ....πιο 'σωστα'. τα zensor 3 εχουν 7αρι mid-bass...πιστευω απο τα βασης της τιμης αυτης εχουν καλο μπασο..

Εμένα μου αρέσαν. Τα μπάσα ήταν punchy. Όχι τόσο πολύ χαμηλά αλλά ωραία. Και να φανταστείς τα έχουν πάνω σε άλλα ηχεία τοποθετιμένα. Θα τα βάλω και γω πάνω στα roister χαχα.
Πάντως θα πάω και με τον ενισχυτή μου να τα ακούσω.

Πάμε λίγο στις πηγές, παίζω από το PC spotify από την onboard κάρτα. Επίσης έχω ένα παλιό πικάπ tensai, χάλια μου φαίνεται ούτε αυτό βγάζει μπάσο , και άν προσθέσω από τον ενισχυτή μπάσο συντονίζεται η βελόνα και τα woofer κάνουν σα τρελά. Μήπως να αλλάξω τις πηγές πρώτα ? καινούργιο πικάπ ή και κάνα dac?

Re: Απάντηση: Βοήθεια με παλιά ηχεία ή Αγορά ηχείων βάσεως?

Παντως χαμηλο δεν λείπει στα βάσης

Μπροβο ρε Σωκ. σωστα το εθεσες.
Βαθυ χαμηλο λειπει, αλλα δεν μπορεις να το εχεις απο ηχειο 300ων ευρω.

Εγω επειδη ειχα συνηθησει στο βαθυ χαμηλο ,τους προσθεσα ενα σαμπ Elac και τελειωσα.

ε ενταξει βαθυ χαμηλο...αυτο εννοουσα :) και το βαθυ χαμηλο....χαμηλη συχνοτητα ειναι.... :P

εαν τα βαλεις πανω σε αλλα ηχεια τα χαλας. Μιλαω σαν παθων. Θα εχεις μια θολουρα. Αμα παρεις βασεις θα κερδισεις μια καθαροτητα και γενικα θα βοηθησεις το ηχειο.

Φιλε μου ασε τα πικαπ...εαν θες τοσο παρε ενα φθηνο μεχρι εκατο ευρο να κανεις την πλακα σου. Τωρα αυτο που λες για την βελονα οτι συντονιζει...πολυ φοβαμαι οτι πρεπει να το βαλεις καπου αλλου και να ασχοληθεις με την μονωση του. Ας πει καποιος τι να κανει ο ανθρωπος καμια λυση χωρις κοστος.

Αποφασισε τι θα κανεις με τα ηχεια σου και βλεπουμε για dac.....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

off topic mdvq τι ηχεια ειπαμε εχεις;!

Καλησπέρα,

Τελικά μετά από βόλτα με τον ενισχυτή μαζί, αγόρασα τα Dali zensor 3!

Άκουσα wharfedale 220, monitor bronze 2 και τα zensor.
Τα 220 τα έβγαλα γρήγορα θεωρώ είναι ένα σκαλί πιο κάτω λόγω μικρότερου woofer.
Τα άλλα 2 ήταν πολύ κοντά! Έφαγα 2 ώρες. Πολύ καλα και τα monitor.
Ωραία παίζαν όλα με τον denon γενικά. Πήρα τα zensor και τα έχω ερωτευτεί .Έβαλα metallica στο μαγαζί και χαμογελούσα σα χαζός όλη την ώρα με το μπάσο.Πολύ όμορφος ήχος.
Επίσης τα έβαλα σπίτι πάνω σε καρέκλες για την ώρα χααχα.
Παίζουν πολύ ωραία και σε χαμηλή ένταση που τα έχω τώρα! είμαι ενθουσιασμένος. Έχω τον ενισχυτή σε source direct ενώ πρίν ακουγόταν αδύναμο στα roister. Iσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει στον ήχο!
Καμία σχέση το μπάσο με τα roister . Τώρα είναι πολύ πιο γλυκό πιο μουσικό πιο τέλειο. Δέ περιγράφω άλλο.

Τέλος , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας .
Τα ξαναλέμε με επόμενο θέμα..

Καλές ακροάσεις,πολύ καλή επιλογή έκανες,που να τα χεριάσεις κιόλας....άστο για αργότερα

Εσύ μανία να βάζεις χέρι... Χα χα -bye-

Καλές ακροάσεις,πολύ καλή επιλογή έκανες,που να τα χεριάσεις κιόλας....άστο για αργότερα

εχεις ενα θεμα με το χεριασμα ε; :) ... πολυ χουφτωμα ρε παιδι μου :P

αχαχαχα με προλαβε αλλος δεν ειχα κανει ανανεωση....

Ναι συμφωνω. Επομενο σκαλι καλο στησιμο,μετα κανα καλωδιο ισως που ειναι πιο φθηνα και μετα ενα dacaki εαν σε ικανοποιει ο ενισχυτης σε σχεση με αυτους που ακουσες στο μαγαζι :)

εχεις ενα θεμα με το χεριασμα ε; :) ... πολυ χουφτωμα ρε παιδι μου :P

αχαχαχα με προλαβε αλλος δεν ειχα κανει ανανεωση....

Ναι συμφωνω. Επομενο σκαλι καλο στησιμο,μετα κανα καλωδιο ισως που ειναι πιο φθηνα και μετα ενα dacaki εαν σε ικανοποιει ο ενισχυτης σε σχεση με αυτους που ακουσες στο μαγαζι :)

Πάμε λοιπόν,

Ακούω προτάσεις για βάσεις.. Και μεταχειρισμένες εννοείται .

Οι βασεις εαν ειναι γεμιζομενες καλυτερα ως προς την σταθεροτητα και την αποσβεση κραδασμων...
Υψος τοσο ωστε το τουιτερ τους να ειναι στο υψος του αυτιου του ακροατη
Οποτε λογικα και αναλογα τη θεση ακροασης και το υψος του ακροατη 60 με 70 εκατοστα θα ειναι οκ
Αξιολογες εκτος απο τις atacama ειναι και οι βασεις της norstone...καλης ποιοτητας αναλογικα και με το κοστος κτησης