Βοήθεια με SPDIF In...

psybill

Established Member
28 June 2007
227
Ρέθυμνο
Καλησπέρα παιδιά!!
έχω συνδέσει αναλογική είσοδο της onboard κάρτας ήχου της μητρική μου ένα δορυφορικό δέκτη (dm 500s) και παίρνω ήχο από κει με ένα set ηχείων 2.0 altec lansing.
Είπα λοιπόν να δοκιμάσω να δω αν μπορώ να πάρω ήχο και από την ψηφιακή έξοδο του dm500. πήρα από ebay ένα original spdif in bracket της gigabyte και ένα φτηνό καλώδιο οπτικής ίνας από πλαίσιο.

σύνδεσα λοιπόν το bracket στην μητρική και το οπτικό καλώδιο στις δύο συσκευές. ενεργοποίησα από το software της κάρτας ήχου την ψηφιακή είσοδο και η εικόνα που παίρνω είναι αυτή

Φυσικά όπως καταλάβατε δεν παίρνω ήχο και δεν ξέρω τι φταίει.
κατ' αρχήν μπορώ με τα συγκεκριμένα ηχεία συνδεμένα στην αναλογική είσοδο να πάρω ήχο ή χρειάζεται οπωσδήποτε να συνδέσω ηχεία στην ψηφιακή έξοδο? αν ναι τι άλλο έχω ξεχάσει να κάνω?
δεν επιδιώκω να ακούσω καλύτερο ήχο (ειδικά με αυτά τα ηχεία), απλά δοκιμές για να εκοικιώνομαι κάνω...

Αρχικά βεβαιώσου ότι έχει βάλει το bracket στην σωστή υποδοχή της μητρικής (την κόκκινη και όχι την μαύρη). Μετά δοκίμασε με ένα dvd player, να δεις αν γενικά μπορείς να λάβεις SPDIF (λογικά θα μπορείς). Αν δεν μπορείς ούτε με dvd player, κάτι παίζει με τις συνδέσεις/bracket.
Αν πάλι παίζει με το dvd player, παίξε με τις ρυθμίσεις του δορυφορικού δέκτη...

Αρχικά βεβαιώσου ότι έχει βάλει το bracket στην σωστή υποδοχή της μητρικής (την κόκκινη και όχι την μαύρη). Μετά δοκίμασε με ένα dvd player, να δεις αν γενικά μπορείς να λάβεις SPDIF (λογικά θα μπορείς). Αν δεν μπορείς ούτε με dvd player, κάτι παίζει με τις συνδέσεις/bracket.
Αν πάλι παίζει με το dvd player, παίξε με τις ρυθμίσεις του δορυφορικού δέκτη...

το bracket το έχω συνδέσει σίγουρα σωστά στην κόκκινη υποδοχή. δυστυχώς το dvd player το έστειλα πίσω στο σπίτι μου γιατί δεν μου χρειαζόταν( μένω σε άλλη πόλη λόγω δουλειάς) και έτσι δεν έχω καμία άλλη συσκευή να δοκιμάσω.
οι ενδειξεις στο παραπάνω screenshot σου φαίνονται σωστές? τι σηναίνει το data validation και το copyright protection? όταν αφαιρω το καλώδιο από το pc οι ενδείξεις είναι κενές, άρα σήμα πρέπει να παίρνει.
στον δέκτη δεν έχω βρει κάποια ρύθμιση αλλά θα ρωτήσω και τα παιδιά στα δορυφορικά να δω αν το έχει καταφέρει κανένας...
thanks!!