Βοηθεια με συνδεσεις-Τι κανω λαθος?

PreGeoLude

New member
17 February 2010
3
Γεια σε ολους. Ειναι το πρωτο μου ποστ και αμεσως με προβλημα:violent-smiley-011:. Αγορασα προσφατα τη Samsung UE32B6000 και το Home theatre Samsung HT-X720G. Επισης εχω και το Western Digital Live TV. Οι συνδεσεις ηταν απο τηλεοραση στο HT μεσω HDMI και οπτικη ινα για ηχο. Το live tv απλα με HDMI στη τηλεοραση. Το Home theatre παιζει ηχο κανονικα οταν βαζω DVD η CD. Το προβλημα ειναι οταν θελω να δω τηλεοραση η να χρησιμοποιησω το Western Digital Live TV. Τοτε δεν εχω καθολου ηχο. Εχω απενεργοποιησει το ηχειο της τηλεορασης αλλα δεν εχει αλλαξει τιποτα. Μπορειτε σας παρακαλω να με βοηθησετε? Ευχαριστω πολυ

Γεια χαρά.

Κατ' αρχήν η τηλεόρασή σου έχει έξοδο ήχου μόνο οπτική. Άρα υποχρεωτικά συνδέεις αυτήν την έξοδο της TV στην οπτική είσοδο του Samsung συστήματος για να έχεις ήχο από την TV.
Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να περάσεις τον ήχο του WD από την TV στο σύστημα, τότε σύνδεσε αναλογικά το WD επάνω στο σύστημα με ένα στερεοφωνικό καλώδιο RCA (κόκκινο-άσπρο).

Για να ακούσεις φυσικά τον ήχο πρέπει να επιλέξεις την αντίστοιχη είσοδο από το σύστημα. Αυτό το έχεις κάνει;

1. Σύνδεση HT στην τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI.

2. Σύνδεση wd-live στην τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI, και σύνδεση wd με HT μέσω καλωδίου optical (θα ρυθμίσεις από το menu το wd να δίνει έξοδο ήχου στην digital).

Ετσι θα έχεις κανονικά ήχο απ' το ΗΤ όταν αναπαράγεις DVD & CD και όταν αναπαράγεις αρχεία απ' το wd.

Mε τη σύνδεση που έχεις κάνει τώρα, δηλαδή το wd στην οπτική της τηλεόρασης και από εκεί στο ΗΤ, δεν μπορείς να ακούσεις αρχεία με ήχο dts καθότι η τηλεόραση δεν μπορεί να κάνει passthrough το dts στο ΗΤ. Λογικά με mkv με ήχο AC3 δεν θα έχεις πρόβλημα.

Eφόσον το ΗΤ δεν έχει άλλη ψηφιακή είσοδο ήχου, άφησε την τηλεόραση εκτός σύνδεσης με το ΗΤ. Απλώς δεν θα μπορείς να ακούσεις τον ήχο των τηλεοπτικών καναλιών μέσω του ΗΤ. Και τι έγινε; Γι' αυτό η τηλεόραση έχει τα δικά της ηχεία. Στο κάτω-κάτω αν θέλεις να ακούσεις κάποια ταινία από τηλεοπτικό κανάλι σε Dolby Prologic μπορείς εκείνη τη στιγμή να βγάλεις το καλώδιο της οπτικής απ' το wd και να το βάλεις στην tv, ή ακόμη καλύτερα να αγοράσεις ένα optical switch σαν αυτό:

HQSSOPTSW1_m.jpg

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19176&cat=569&page=1

Για να μην βάζεις - βγάζεις καλώδια κάθε φορά (είναι και ευαίσθητα αυτά τα optical).

Υ.Γ. Καλώς ήρθες!

Εννοείται ότι για να ακούς κάθε φορά τον ήχο απ' την optical in του ΗΤ (wd ή tv) θα πρέπει να επιλέγεις την είσοδο αυτή στο τηλεχειριστήριο του ΗΤ. Αλλιώς θα είναι ενεργή μόνο η έξοδος ήχου του ενσωματωμένου DVD.

παιδια σας ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για τη βοηθεια σας. το προβλημα τελικα ηταν το καλωδιο της οπτικης ινας το οποιο και αντικατεστησα. αμεσως λοιπον ακουω τον ηχο απο την τηλεοραση κανονικα. σας ευχαριστω και παλι