Βοήθεια με τα μοντέλα Samsung ku6XXX

Pandelas

New member
22 December 2013
16
Καλησπέρα παίδες, ελπίζω να ποστάρω στο σωστό νήμα, αν όχι ας με μεταφέρει κάποιος admin καθώτι ποστάρω πρώτη φορά.

Έχωντας διαβάσει το review της αμερικάνικης samsung ku6300 στο rtings μπορώ να πω πως φαίνεται να ταιριάζει στις ανάγκες μου, ωστόσο μετά απο λίγο ψάξιμο φαίνεται πως υπάρχει ένα γενικότερο μπέρδεμα με τα αμερικάνικα και αγγλικά μοντέλα στης ku6xxx σειράς.

Με λίγα λόγια θα ήθελα να ρωτήσω το αμερικάνικο μοντέλο ku6300 υπάρχει στην ελλάδα και αν ναι με ποιά ονομασία?
Ευχαριστώ

Υπέρ ευχαριστώ για τη βοήθεια, να σαι καλά :)
Υπάρχουν κάποιες διαφορές με την ku6100 πέρα της καμπύλης?

μολις παρελαβα κι εγω την 40ΚU6000, για pc monitor.
Κλειδωσε μια χαρα στα 4Κ 60Hz , απο nvidia GTX 1060 , se PC mode , full color RGB 444.
Πολυ καλη εικονα, καθαρη, καλο μαυρο, καλα καλιμπραρισμενη σε Movie mode και Warm2 (αν και προτιμω το Warm1 για γενικη χρηση).

Θα τη δοκιμασω το βραδυ και σε παιχνιδια και θα σας πω.

Υπέρ ευχαριστώ για τη βοήθεια, να σαι καλά :)
Υπάρχουν κάποιες διαφορές με την ku6100 πέρα της καμπύλης?

Δεν νομίζω ότι έχει άλλες διαφορές πέρα από την κυρτότητα.

Γιαννη δοκίμασε τη και ακούω εντυπώσεις, ευχαριστώ και τους δύο σας παίδες, λογικά θα καταληξω στην 55αρα 6100 Απ ότι φαινεται

τη δοκιμαζω σε pc με windows 10 + gtx 1060 , κλειδωσε ανετα σε 4Κ 60Ηζ και μαλιστα με καλωδιο HDMI 1.4 !

Παρα πολυ καλη εικονα, καθολου clouding, πολυ καλο μαυρο , δεν διαπιστωσα dirty patches , λεκεδες κλπ.
Την εβαλα σε UHD mode στην εισοδο 1 και τη δηλωσα PC , αλλα δοκιμασα και σαν Game.
Δεν ειδα διαφορα στο χρωμα , το Input lag ειναι ελαφρως καλυτερο (20 ms) , αλλα μπορω να ζησω και με αυτο του PC (30 ms περιπου)..

σε σκληρο gaming FPS δεν διαπιστωσα καμια "αργοπορια" και η αντιδραση ηταν ακαριαια (εχω και gaming mouse + πληκτρολογιο).

Το συνιστω ανετα σαν pc monitor και οχι μονο.

Φυσικα η εικονα σε τηλεοπτικα καναλια ειναι μετρια, αλλα κυριως λογω της κακης εικονας των καναλιων και οχι της tv.

Η εικονα σε 4κ clips ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ... και δυσκολα γυριζεις πισω σε 1080 .
Ειμαι φυσικα στο μισο μετρο , την εχω στο γραφειο και οχι στο σαλονι, οπου οι διαφορες με την 1080 που ειχα ειναι εμφανης .

4Κ μονιτορ 40" σε τετοια τιμη δυσκολα βρισκεις .....

Πολύ καλά νεα,
Αν δε βάλεις PC mode από την tv και το ενεργοποιήσεις από τον πίνακα ελέγχου της nvidia εχει το ίδιο αποτέλεσμα οπτικά? Με το σκεπτικό πως θα γλιτωνες κάτι σε input lag, κάνοντας την επεξεργασία η GPU και όχι η οθονη. Δεν γνωρίζω αν στέκει, αλλά νομίζω αξίζει να το δοκιμασεις. Επίσης αν θες να ασχοληθεις με oc κατά κάποιο τρόπο της οθόνης, μπορείς να δοκιμασεις αν σηκώνει περισσότερα Hz σε 1080p. Για παράδειγμα εγώ έχω μία 40" led arielli και έχω βάλει custom ανάλυση από τον πίνακα ελέγχου της nvidia στα 75 hz. Μεχρι εκεί τη σηκώνει κανόνικα αλλά έχει frame skipping θεματα στην επιφάνεια εργασιας αλλα και στο ufo frame skipping checher. Αν δεν έχεις προβλημα να τη δοκιμασεις και δε φοβάσαι μην πάθει κατι θα μου ήταν χρήσιμη και αυτή ή πληροφορια.

οχι , δεν ειναι πολυ glossy. Ημιματ ειναι θα ελεγα, για το χωρο που ειμαι ειναι μια χαρα.
Θα μου εφτανε και μια 30-32αρα, αλλα δεν εβρισκα 4κ TV σε τετοια διασταση.

Η ιδανικη αποσταση γι αυτο το μεγεθος μονιτορ-tv ειναι στο 1 μετρο , γιατι τωρα αναγκαζομαι να κουναω αρκετα το κεφαλι μου.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

3002ca9a201b19c710d1a3b91c241cd5.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Last edited:
τι διαφορες εχει αυτη TV SAMSUNG UE50KU6072UXXH 50''με την ΚU6000?γιατι τι βρισκω σε πολυ καλη τιμη.

Nαι, οι 40αρες θέλουν την αποστασουλα τους αλλιώς ζαλίζουν, αλλά είναι και θέμα συνήθειας.
Από φωτεινότητα, κατέβαινει χαμηλά;
σε πχ 100nits;
Γενικά αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους να πάει κανείς σε οθόνη αντί τηλεόραση για πολύωρη χρήση.

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

δεν εχω τωρα το καλιμπραριστηρι για να μετρησω, αλλα κατεβαινει πολυ χαμηλα.
Πολυ περισσοτερο απ οτι θα χρειαστεις.

ΚΑτι που μ εντυπωσιασε ακομα ειναι ο ηχος... πολυ καλος, γεματος , με ικανοποητικο μπασο , γεμιζει το χωρο.
Πολυ καλυτερος απο το προηγουμενο μοντελο της samy Που ειχα, ακομα και απο την LG OLED 55" που εχω στο σαλονι!
Ειναι 2 χ 20 Watt, ενω η 55αρα LG μολις 10!

Χτες πήρα την 55ku6072. Καλές πρώτες εντυπώσεις, δεν κλοκάρει πάνω απο τα 65hz και αυτά τα παίζει με frame skipping. Blur και ghosting σε καλά επίπεδα, το pip δε μπορεί να παίξει δύο πηγές μαζί πχ 2 hdmi. To gaming mode παραδόξως ανοίγει όταν υπάρχει full 4k ανάλυση σε pc mode, σε 1080p όμως όχι. Firmware 1142.

Να τη χαρης την 55ku6072. Επειδη την σκεπτομαι γραψε εντυπωσεις και αν ισχυουν τα παρακατω

εχει panel 100HZ?
εχει HDR ?
εχει Local Dimming?
σε τηλεπτικο Digea και αθλητικα/κινηση πως ειναι? Θανξ.

Απάντηση: Re: Βοήθεια με τα μοντέλα Samsung ku6XXX

Να τη χαρης την 55ku6072. Επειδη την σκεπτομαι γραψε εντυπωσεις και αν ισχυουν τα παρακατω

εχει panel 100HZ?
εχει HDR ?
εχει Local Dimming?
50Hz
Mακάρι να είχε local dimming...
Για πραγματικό HDR μόνο σε 10bit panel και με backlit/full-array local dimming (FALD) ή OLED. Τα άλλα είναι για να λέμε.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ultrahd-premium-201601054224.htm

https://www.avforums.com/article/what-is-hdr.11039

Last edited:

εχει panel 100HZ?
εχει HDR ?
εχει Local Dimming?

όπως τα γράφει ο φίλος evanfotis. Βέβαια στα windows γράφει 60 hz όπότε λογικά το πάνελ είναι 60άρι εκτός αν πιάνει τα 60 με κάποιο άλλο τρόπο. Σε 4κ η εικόνα είναι αρκετά καλή, σε 1080p που τη δουλεύω ως pc μονιτορ δε μπορώ να πω πως το upscale είναι φοβερό. Τώρα απ ότι διάβασα στο rtings για την αμερικάνικη ku6300 τελικά έχει 10bit panel οπότε ίσως το ίδιο να ισχύει και για τις δικές μας στο ελλαντα. Με το backlight στο 10 σε pc mode καίει 60-70 watts ενώ με hdr πιάνει τα 170watts. Δυστυχώς δεν έχω βάλει κεραία πάνω για να πιάσω κανάλια ούτε ψηφιακά ούτε δορυφορικά και λογικά δε θα το κάνω σύντομα. Έχει judder θεματάκια κ επίσης πολύ λίγο backlight bleed κυρίως στις κάτω γωνίες. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί κάτι καλύτερο με 4κ σε αυτή την τιμή (γύρω στα 750 δλδ), δεν το πολυέψαξα για να πω την αλήθεια.