Βοήθεια μου έσπασε η 46" BRAVIA μου, τι παίρνω??

ripper386

New member
2 November 2007
27
Γειά σε όλους και ακαλή χρονιά.
Σήμερα το πρωί, η καινούργια χρονιά μου επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Ο 26 μηνών γιός μου, εσπασε τη πολυαγαπημένη μου 46" SONY BRAVIA (έχει μια ρωγμή στη μέση απο αντικείμενο που πέταξε και δε δείχνει τίποτα).
Έχει πάθει κάτι αντίστοιχο γνωστός μου πρίν απο 2-3 μήνες και στο κατάστημα που την είχε αγοράσει του βγάλαν ένα κόστος όσο κάνει μια καινούργια για επισκευή γιατί έπρεπε να αλαχτεί όλο το panel (Αν τυχόν ξέρει κανείς κανένα μάγο επισκευών ας πει μια γνώμη).
Αν λοιπόν όπως δείχνουν τα πράγματα δε φτιαχτεί πρέπει να πάω σε καινούργια.

Η ειρωνεία είναι ότι μόλις προχτές ολοκλήρωσα ενα Home Cinema με το BoxeeBox το οποίο αντικατέστησε ένα AppleTV και ένα E-GREAT 31B, me 4-5GB μοιρασμένους σκληρούς με κυρίως HD Content και μουσική.
Λόγω ότι δεν είναι πια καιροί για τηλεοράσεις των 1500-2000 ευρώ έχω καταλήξει σε 2-3 επιλογές.
Το πρόβλημα είναι ότι η απόσταση θέασης στο σαλόνι μου είναι 5-5,5 μέτρα πρέπει να πάω οπωσδήποτε σε πολλές ίντσες.

Λέω για αυτές
Philips 47" 47PFL3605 http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...s/Philips-47PFL3605H-LCD-TV-47-47PFL3605H.htm
Panasonic 50" Plasma http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...anasonic-TX-P50U20-Plasma-TV-50-TX-P50U20.htm
LG 50" Plasma http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-50PK350-Plasma-TV-50.htm

Λόγω χαρακτηριστικών και μάρκας θα πήγαινα τυφλά στην Panasonic αλλά φοβάμαι λίγο το θέμα της κατανάλωσης.
Θυμάμαι ότι οι Plasma παλιά καίγαν μια περιουσία και εμένα παίζει 4-6 ώρες την ημέρα η TV ανοιχτή.
Αλλιώς η Philips μου φαίνεται μια χαρά.
Να πώ ότι δεν τρελλένομαι για 3D και απίθανα χαρακτηριστικά, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να παίζει όσο το δυνατον καλύτερα FullHD υλικό.

Την LG αυτή δεν την ξέρω καθόλου, απλά λόγω χαρακτηριστικών και τιμής.

Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί, απλά ζητάω υπεύθυνες γνώμες, και όχι έχω ακούσει ότι οι LG έτσι κια αλλιώς ή είχα μια 22" Philips δε μου βγήκε καλή όπότε όλες είναι μάπα.

Ευχαριστώ.

Στα λεφτα αυτα και την διασταση αυτη μονο πλασμα.

Καλυτερα να δινεις 20-30 ευρω το χρονο παραπανω σε ρευμα (τοση ειναι η διαφορα) παρα να πας σε εικονα που δεν βλεπεται με τιποτα (3605) και να κλαις τα λεφτα σου.

Την S20 όμως δεν πρόκειται να την βρει σε 50 ίντσες...οπότε αναγκαστικά πρέπει ή να ανέβει το budget ή να πάμε σε χειρότερες σειρές...

Λόγω χαρακτηριστικών και μάρκας θα πήγαινα τυφλά στην Panasonic αλλά φοβάμαι λίγο το θέμα της κατανάλωσης.
Θυμάμαι ότι οι Plasma παλιά καίγαν μια περιουσία και εμένα παίζει 4-6 ώρες την ημέρα η TV ανοιχτή.

Οι κατασκευαστες την εχουν μυριστει την δουλεια και δεν εμφανιζουν στο site την μεγιστη καταναλωση, ουτε την τυπικη.

Αν δεις ομως το manual της TX-P50U20 θα δεις μεγιστη καταναλωση... 290W...
Ουτε τοστιερα να ηταν...
Βεβαια στις 50" μην περιμενεις μικρη καταναλωση ουτε απο μια LCD.
Μικροτερη ναι, σημαντικα -υπολογισιμα- μικροτερη ναι.
Αλλά οχι μικρη.

Απο 40" και πανω η καταναλωση αυξανεται...
Βασικα και η 46" που ειχες πρεπει να ηταν μια μικρη τοστιερα...
Αν δεν εχουν αλλαξει τα πραγματα τον τελευταιο χρονο τοτε ειτε 46", ειτε 50", σε LCD καταναλωνουν το ιδιο.

Αν δεις ομως το manual της TX-P50U20 θα δεις μεγιστη καταναλωση... 290W...
Ουτε τοστιερα να ηταν...

Nαι, αν σκοπεύεις να βλέπεις μία λευκή καρτέλα 100IRE με την αντίθεση στο 60, τόσο θα καίει...

Αν σκοπεύεις να βλέπεις τηλεόραση όμως:

Σύντομα. Θα προσπαθήσω να είναι περισσότερο στοιχεία (π.χ. μετρήσεις), παρά υποκειμενικές εκτιμήσεις (δικές μου). Ήδη ξεκίνησα σήμερα το πρωί να μετράω την κατανάλωση: έχω ένα Voltcraft Plus energy monitor 3000 (μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας):

8557545639376864.gif

Το οποίο μετρά και καταγράφει την κατανάλωση συσκευών ταυτόχρονα με χρόνο. Έχω βάλει από το πρωί τηλεοπτικό με τις ακόλουθες ρυθμίσεις (Αντίθεση 30, Φωτεινότητα -5, Χρώμα 30, Οξύτητα 8, Ζωντανό Χρώμα Ναι, Λειτουργία ECO Ναι), και θα βγάλω κατανάλωση για λίγες ώρες σε τηλεοπτικό (μετρά το όργανο συνολική κατανάλωση και ταυτόχρονα ώρες λειτουργίας), για να έχουμε μια εκτίμηση της κατανάλωσης (και όχι στιγμιαίες τιμές).

Μετά θα κάνω το ίδιο για το standby. Στιγμιαίες τιμές π.χ. όταν δείχνει την δημοσιογράφο του Αντ1 στις ειδήσεις είναι 145W. Στο standby είδα ρεύμα 100mA...

Μετά από 9 ώρες συνεχούς λειτουργίας σε τηλεοπτικό, η 50άρα U20 κατανάλωσε 1.560 kWh. Αυτό αντιστοιχεί σε ~173Wh, δηλαδή καίει κατά μέσο όρο 173 W σε τηλεοπτικό (διάφορα κανάλια).

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1236671&postcount=98

Eδω παντως εχει μετρηθει σε πραγματικες συνθηκες στα 173 watt μεσον ορο...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1236671&postcount=98

Σε σχεση με αλλες ηλεκτρικες συσκευες οπως ψυγεια ,κουζινες , ηλ. σκουπες , πιστολακια για τα μαλλια κτλ. οι τηλεορασεις δεν καινε τιποτα.

Ειπα μεγιστη και τυπικη.
Το οτι δεν πιανει την μεγιστη αυτο ειναι σιγουρο.

Οποτε το μονο που μενει ειναι να συγκριθει στην τυπικη καταναλωση με μια μικρης καταναλωσης LCD.
Και λεω μικρης μιας και αυτη η Plasma δεν ειναι απο τις ενεργοβορες της κλασης της.
Για να εχει αξια το 173W, αν ειναι λιγο ή πολυ για 50".

Αν και για τον φιλο που ανοιξε το νημα καλυτερα να ξερει πως μετα τις 40" ανεβαινει η καταναλωση.
Και αν θελει να κανει οικονομια τοτε αυτες οι ιντσες δεν κανουν.

Η διαφορα μπορει να ειναι 20-30 ευρω το χρονο μεγιστο.

Παραπανω δεν ειναι με τιποτα.

Προκειμενου να βλεπω σε 32" απο τα 3 μετρα και να τυφλωθω δινω ανετα το παραπανω ποσο.

Η διαφορα μπορει να ειναι 20-30 ευρω το χρονο μεγιστο.

Παραπανω δεν ειναι με τιποτα.

Προκειμενου να βλεπω σε 32" απο τα 3 μετρα και να τυφλωθω δινω ανετα το παραπανω ποσο.

Αν έχετε ατομική θέρμανση σκέψου ότι αυτή η ενέργεια χάνεται μέσα στο σπίτι οπότε γλυτώνεις πετρέλαιο !:afro:

βεβαια το καλοκαίρι..

ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες, απλά καταλήγουμε στην S20;
αν είναι να πάω να χτυπησω την 46" να τελειωνω.
Για την LG δεν έχει κανείς συγκεκριμένη άποψη; Μήπως κέρδιζα λίγες όντας μέχρι τα 800 περίπου ευρώ.
την S20 τη βρήκα στις 50 ίντσες με 999 φθηνότερη τιμή.

H s20 απλά δεν είναι διαθέσιμη πουθενά.Ούτε στα μαγαζιά με τα 999 ευρώ.Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις ότι έκανε 913 θυμάμαι στο plaisio η 50''