ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

pasas22

New member
22 April 2008
18
Ποιος φίλος θα βοηθήσει με τις γνώσεις του να συνδέσω ένα δικάναλο ενισχυτή NAD (10 ετών περίπου) στον HARMAN KARDON 255,ώστε να ακούω μουσική από τον δικάναλο και τα υπόλοιπα (Home cinema) από τον HARMAN. Μου είπαν ότι γίνεται και θα έχω καλύτερα αποτελέσματα στη μουσική. Παρακαλώ να μου πείτε σε ποιές εξόδους του HARMAN θα κάνω τη σύνδεση, γιατί αυτές που μου είπανε δεν τις βλέπω στον HARMAN. Π.χ line out και κάποια άλλη που δεν θυμάμαι. Θα ήθελα επίσης να μάθω εάν πράγματι θα έχω καλύτερα μουσικά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ.

preamp το λεει. Οποτε συνδεεις τα front left και right του 255 στις εισοδους του nad. To αποτελεσμα ειναι τα συγκεκριμενα καναλια να ενυσχηθουν απο τον τελικο.

O 145 που έχω, έχει tape out, οπότε φαντάζομαι θα έχει και ο 255, οπότε από εκεί μπορείς να πάρεις στερεφωνική έξοδο για τον ενισχυτή.
Από ότι κατάλαβα αυτό θέλεις και όχι να οδηγείς τα δυο μπροστινά με τον NAD και τα υπόλοιπα με τον Harman.
Δηλαδή μόνο στην μουσική να δουλέυει ο NAD, ενώ σε cinema να αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο Harman την οδήγηση όλων των ηχείων.

Last edited:
O 145 που έχω, έχει tape out, οπότε φαντάζομαι θα έχει και ο 255, οπότε από εκεί μπορείς να πάρεις στερεφωνική έξοδο για τον ενισχυτή.
Από ότι κατάλαβα αυτό θέλεις και όχι να οδηγείς τα δυο μπροστινά με τον NAD και τα υπόλοιπα με τον Harman.
Δηλαδή μόνο στην μουσική να δουλέυει ο NAD, ενώ σε cinema να αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο Harman την οδήγηση όλων των ηχείων.

Και τι γίνεται αν ταΐζει πολυκάναλο πρόγραμμα τον ενισχυτή; Από το tape out μήπως σε αυτή την περίπτωση παίρνει downmixed stereo;

Δηλαδή μπάχαλο.

Βλέποντας το manual στις πίσω εξόδους ούτε tape out βλέπω ούτε preamp που λέει παραπάνω ο φίλος. Εάν τα ονομάζει διαφορετικά βοηθήστε με. Συγχωρέστε με αλλά είμαι τούβλο σ αυτά γι αυτό ζητάω τη βοήθειά σας. Φοβάμαι μήπως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Βλέποντας το manual στις πίσω εξόδους ούτε tape out βλέπω ούτε preamp που λέει παραπάνω ο φίλος. Εάν τα ονομάζει διαφορετικά βοηθήστε με. Συγχωρέστε με αλλά είμαι τούβλο σ αυτά γι αυτό ζητάω τη βοήθειά σας. Φοβάμαι μήπως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Δες εδω:http://harman-kardon.cz/data/harman-kardon-avr255.pdf
παραγραφος connectivity, καπου στη μεση.

Εγω αυτο δεν το εχω κανει ποτε μου, απλα ελειψη ειδικοτερου σου λεω τα θεωρητικά μου. Απο τα left kai right (front) preamp του 255, με coaxial στειλε σε left right εισοδο του NAD(λογικα στο AUX). Eτσι επιλεγωντας stereo απο τον 255(2καναλο), ουσιαστικα οδηγεις με τον NAD και εχεις αρκετα καλυτερη αποδοση στερεο. Στην περιπτωση πολυκαναλου τωρα...

έτσι οπως τα λεει ο The^Lost2 είναι.
Οδηγώντας τον NAD απο την έξοδο preout του ΗΚ εισαι ΟΚ και σε δικαναλο και σε πολυκαναλο προγραμμα.
Το αν θα παίζει καλύτερα έτσι το συστημά σου, η απάντηση είναι γενικά ναι (εξαρταται απο τον NAD) αλλα.... άσε το αυτί σου να κρίνει.....

Αρα τον συνδέω από τις υποδοχές που έχει ο HARMAN μπροστά. Πίσω δεν έχει τις αντίστοιχες για να μη κρέμονται καλώδια;

ΩΠΑ! οι υποδοχές pre-out στον ΗΚ ειναι πίσω αριστερα (πάντα είναι πίσω). Πρόκειται για εξόδους ομοαξονικες με ενδειξεις FL - FR (κοιτα manual)
μπροστα είναι πάντα μια εξτρα είσοδος

Οκ. φίλε σε ευχαριστώ πολύ. Θα το προσπαθήσω και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι καλό.

δυστυχως οχι budda (οπως ειπαμε στο αλλο thread)
Γιατί δεν παίρνεις δυο διπολικους διακόπτες ρευματος για τα ηχεια να μην παιδευεσαι? (ειμαστε λιγο off-thread)