Βοήθεια σχετικά με diseqc

garas7

New member
9 February 2008
93
Ναύπλιο
Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω το συγκεκριμένο diseqc http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=en&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=20&id=62 και δέκτη τον edision optimuss os1.Σε 80αρι πιάτο έχω 2 lnb το ένα αστρα 19.2 και το άλλο χοτμπερντ 13.Συνδέω στο diseqc στην θέση 1 τον hotbird και στην θέση 2 τον astra.Σήμα στον δέκτη έρχεται μόνο από τον astra.Ορισμένες φορές εμφανίζεται σήμα και από τον hotbird,όταν αλλαζω δορυφόρο, στην επιστροφή ο hotbird δεν έχει σήμα.Έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές θέσεις στο diseqc.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν παρακάμψεις εντελώς το diseqc switch, και συνδέσεις το καλώδιο που φτάνει στον δέκτη (και τώρα είναι στην έξοδο του diseqc switch) στο LNB του hotbird, λειτουργεί κανονικά ο δορυφόρος;

Απάντηση: Re: Βοήθεια σχετικά με diseqc

Αν παρακάμψεις εντελώς το diseqc switch, και συνδέσεις το καλώδιο που φτάνει στον δέκτη (και τώρα είναι στην έξοδο του diseqc switch) στο LNB του hotbird, λειτουργεί κανονικά ο δορυφόρος;

Λειτουργεί

Αν βάλεις τους δορυφόρους ανάποδα (τον άστρα στην θέση 1 και τον χοτμπιρντ στην θέση 2) βλέπεις τον χοτμπιρντ κανονικά και έχεις θέμα με τον άστρα;
Αν ναι, άλλαξε το diseqc switch.

Τσέκαρε τα καλώδια και τους F connectors, μπορεί να κάνει και βραχυκύκλωμα λόγω κακής προσαρμογής του F στο καλώδιο...

Αν δεν τοτε πας για diseqc...

Ε δεν πιστεύω να μην έχει ορίσει το diseqc με την ίδια σειρά και στον δέκτη !!!

Βλέπω μόνο Αστρα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν βάλεις τους δορυφόρους ανάποδα (τον άστρα στην θέση 1 και τον χοτμπιρντ στην θέση 2) βλέπεις τον χοτμπιρντ κανονικά και έχεις θέμα με τον άστρα;
Αν ναι, άλλαξε το diseqc switch.
Βλεπω Αστρα μόνο, σε οποια θέση και να τους βάλω.

Τσέκαρε τα καλώδια και τους F connectors, μπορεί να κάνει και βραχυκύκλωμα λόγω κακής προσαρμογής του F στο καλώδιο...

Αν δεν τοτε πας για diseqc...

Τo diseqc ειναι καινουργιο σημερα το εβγαλα απο το κουτι του.

Μήπως θέλει κι ο δέκτης κάποια ρύθμιση;

Στο πεδιομετρο βάζω ρυθμιση για diseqc και μου βγαζει σημα και στους 2 δορυφορους.Οταν παω στον δεκτη μου βγαζει μονο στον Αστρα.Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.

Εργοστασιακές ρυθμίσεις στον δεκτή και στηστον από την αρχή...

Το ότι βλέπεις παντού άστρα όπου και να το βάλεις, δεν είναι λογικό. Έχεις συνδέσει σωστά τον διακόπτη; Το καλώδιο που πάει στον δέκτη είναι σίγουρα η έξοδος στην μέση του διακόπτη, σωστά;
Μπορείς να αναρτήσεις μια φωτογραφία με τις συνδέσεις που έχεις κάνει στον διακόπτη;

Και εν τέλει αν όλα που σου λένε τα παιδιά, πιστεύεις πως είναι σωστά, δοκίμασε και ένα άλλο διακόπτη. Το ότι είναι καινούργιο δεν λέει τίποτα.

Φίλε garas7,
μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις φωτογραφία με τη ρύθμιση diseqc που έχεις βάλει στο μενού του δέκτη?

Και κάτι ακόμα...Χωρίς να σε υποτιμώ,όταν σύνδεσες το καλώδιο απευθείας στο δέκτη και είχες σήμα Hotbird όπως λες,είδες εικόνα από κανάλι του hotbird?Πάντως,ότι και να 'ναι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημά σου,μην αγχώνεσαι.Το diseqc δεν φταίει.Απάντησε αν θες πρώτα,σε αυτά που σε ρώτησα.

Last edited:

Αφου είναι τετραπλος ο διακοπτης δοκιμασε άλλη-ες εισοδο-ους γιατι μπορει να καηκε καποια (μου εχει συμβει)
και βαλε DiSEqC 1.0 στο δεκτη και επελεξε τις αναλογες εισοδους στο δεκτη αντιστοίχως ενεργοποιώντας τις
Δηλ. αν θεση 1 HOTBIRD στο διακοπτη, θα επιλεξεις HOTBIRD στη θεση 1 του δεκτη και
θεση 2 ASTRA στο διακοπτη , θα επιλεξεις ASTRA στη θεση 2 του δεκτη .
Αν δεν δουλεψει η είναι καμμενος(μερικως) η α-συμβατος με τον δεκτη σου.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα με διακόπτες edision. Έχω 3-4 με καμένες εξόδους. Δεν ήταν όμως από την αρχή όπως του φίλου, καίγονταν μετά από 2-3 μήνες. Έκτοτε δεν πείρα πότε edision.

Φίλε garas7,
μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις φωτογραφία με τη ρύθμιση diseqc που έχεις βάλει στο μενού του δέκτη?

Και κάτι ακόμα...Χωρίς να σε υποτιμώ,όταν σύνδεσες το καλώδιο απευθείας στο δέκτη και είχες σήμα Hotbird όπως λες,είδες εικόνα από κανάλι του hotbird?Πάντως,ότι και να 'ναι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημά σου,μην αγχώνεσαι.Το diseqc δεν φταίει.Απάντησε αν θες πρώτα,σε αυτά που σε ρώτησα.
Δεν είδα καναλια, απλώς είδα την ένδειξη του σήματος στον δέκτη.Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ, στο πεδιόμετρο 'οταν σύνδεσα το καλώδιο που πάει στον δέκτη μου έδινε σήμα και από Αστρα και απο Χοτμπιρντ.

Αφου είναι τετραπλος ο διακοπτης δοκιμασε άλλη-ες εισοδο-ους γιατι μπορει να καηκε καποια (μου εχει συμβει)
και βαλε DiSEqC 1.0 στο δεκτη και επελεξε τις αναλογες εισοδους στο δεκτη αντιστοίχως ενεργοποιώντας τις
Δηλ. αν θεση 1 HOTBIRD στο διακοπτη, θα επιλεξεις HOTBIRD στη θεση 1 του δεκτη και
θεση 2 ASTRA στο διακοπτη , θα επιλεξεις ASTRA στη θεση 2 του δεκτη .
Αν δεν δουλεψει η είναι καμμενος(μερικως) η α-συμβατος με τον δεκτη σου.
Τις έχω δοκιμάσει όλες, μόνο αστρα βλέπω.

Φίλε garas7,

Οι φωτογραφιες από δέκτη και από diseqc ,θεση 2 αστρα και θεση 3 χοτμπιρντ

Βάλε στη θέση 2 που δουλεύει σίγουρα, τον hot bird και δες αν έχεις εικόνα.
Αν στον hot bird έχεις σήμα και η εγκατάσταση είναι καινούργια κοίτα μήπως έχεις βρει άλλον δορυφόρο με πιο πιθανό τον 9E.