Βοηθεια σχετικα με Phillips 42pfl9732

MihalisM

New member
11 October 2007
29
Καλημερα σε ολους τουσ φιλους.
Εχω εδω και δυο περιπου μηνες μια 42pfl9732 και εχω παρατηρησει το εξης:
Ειναι στιγμες ειτε σε sd σημα ειτε σε dvd με hdmi να μου βγαζει καποιες φορες σε ορισμενα προσωπα, γυρω γυρω απο το κεφαλι αλλα και στο κορμι,λιγοτερες φορες, ενα αναγλυφο περιγραμα.Να σημειωσω πως η κινηση του ατομου εκεινη τη στιγμη ειναι αργη.Οχι σε γρηγορη κινηση.
Για παραδειγμα στη διαφημηση της Vodafone με το παιδακι που μετραει στο τοιχο και μετα ανοιγει τα ματια και κοιταζει γυρω γυρω ψηλα,εκεινη τη στιγμη γυρω απο το κεφαλι του υπαρχει ενα αναγλυφο περιγραμα.και αυτο συμβαινει παντα σε αυτη τη διαφημηση.
Κατι αναλογο συμβαινει και σε αλλες περιπτωσεις.
Μπορει καποιος φιλος να βοηθησει τη κατασταση??

Mου ακουγεται σαν μια παρενεργεια των 100Hz αλλα συνηθως σε αλλα μοντελα συμβαινει οταν η κινηση ειναι γρηγορη (πχ. ποδοσφαιρο). Στην 32PFL9632 πχ. η μπαλα πολλες φορες χωριζεται στα δυο οπως λενε οι κατοχοι της.

Καλημερα σε ολους τουσ φιλους.
Εχω εδω και δυο περιπου μηνες μια 42pfl9732 και εχω παρατηρησει το εξης:
Ειναι στιγμες ειτε σε sd σημα ειτε σε dvd με hdmi να μου βγαζει καποιες φορες σε ορισμενα προσωπα, γυρω γυρω απο το κεφαλι αλλα και στο κορμι,λιγοτερες φορες, ενα αναγλυφο περιγραμα.Να σημειωσω πως η κινηση του ατομου εκεινη τη στιγμη ειναι αργη.Οχι σε γρηγορη κινηση.
Για παραδειγμα στη διαφημηση της Vodafone με το παιδακι που μετραει στο τοιχο και μετα ανοιγει τα ματια και κοιταζει γυρω γυρω ψηλα,εκεινη τη στιγμη γυρω απο το κεφαλι του υπαρχει ενα αναγλυφο περιγραμα.και αυτο συμβαινει παντα σε αυτη τη διαφημηση.
Κατι αναλογο συμβαινει και σε αλλες περιπτωσεις.
Μπορει καποιος φιλος να βοηθησει τη κατασταση??

Αν καταλαβαίνω καλά περιγράφεις το halo effect το οποίο εμφανίζεται αν υπάρχει κίνηση με κοντινό φόντο από πίσω. Αυτό περιορίζεται/εξαφανίζεται αν ελαχιστοποιήσεις ή σβήσεις το hd natural motion. Για δοκίμασέ το και πες μας.

Παιδια καλημερα,
Ακουσα πολυ προσεκτικα φιλε Eval τα λογια σου και μετα απο δοκιμες εχω να αναφερω τα εξης.
Με ελαχιστο το hd natural motion δεν αλλαζει τιποτα.Αν ομως το κλεισω το προβλημα με τα αναγλυφα περιγραματα χανεται εντελως!!!!!!
Οταν ομως το κλεισω απενεργοποιειται αναγκαστικα και η επιλογη των 100hz clear lcd.τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση?δεν εχω 100hz αφου απενεργοποιειται η επιλογη???

Re: Απάντηση: Βοηθεια σχετικα με Phillips 42pfl9732

Παιδια καλημερα,
Ακουσα πολυ προσεκτικα φιλε Eval τα λογια σου και μετα απο δοκιμες εχω να αναφερω τα εξης.
Με ελαχιστο το hd natural motion δεν αλλαζει τιποτα.Αν ομως το κλεισω το προβλημα με τα αναγλυφα περιγραματα χανεται εντελως!!!!!!
Οταν ομως το κλεισω απενεργοποιειται αναγκαστικα και η επιλογη των 100hz clear lcd.τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση?δεν εχω 100hz αφου απενεργοποιειται η επιλογη???

Δυστυχώς ναι από όσο ξέρω...

Μηπως υπαρχει καμια επιλογη μεσα απο το service menu που να μπορει να ενεργοποιησει τα 100Hz, ανεξαρτητως του HD Natural Motion???

Πάνο δεν το ξέρω... έχεις πάντος δίκιο ότι αξίζει να το διερευνήσει ο φίλος (υπ' ευθύνη του βέβαια για το γνωστό´θέμα της εγγύησης κλπ)

Αυτά είναι τα λεγόμενα τεχνουργήματα - artifacts, η Philips εχει καταφέρει τις περισσοτερες φορες να τα εξαλειψει. ΟΛΕΣ οι tv με τέτοια συστήματα (τύπου pixel plus) εχουν αν εισαι πολυ παρατηρητικός. Η προηγούμενη tv που είχα ήταν SONY 32ΗQ100 CRT. Στο αντίστοιχο "picture power" έκανε πολύ περισσότερα - αλλά μετά απο πολύ καιρό τα συνήθισα αν και ειχα βρει επιλογή να το απενεργοποιώ. Εχω την 52PFL9632D/10 και είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος.

Re: Απάντηση: Βοηθεια σχετικα με Phillips 42pfl9732

Κάνε μια προσπάθεια να απενεργοποιήσεις όλα τα βοηθητικά όπως NR reduction κλπ

Πάντως Μανώλη, βλέποντας πλέον για κάποιο καιρό (με τις ρυθμίσεις σου βεβαίως-βεβαίως:grinning-smiley-043) δεν σου κρύβω ότι ειδικά για το Noise reduction, αν το απενεργοποιήσεις βλέπεις κάτι θορύβους, μα κάτι θορύβους να! (με το συμπάθειο).
Ως προς τα υπόλοιπα βοηθητικά, όπως σωστά λες, μπορεί ο φίλος μας να δει θετικά αποτελέσματα με την ελαχιστοποίηση/απενεργοποίησή τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοηθεια σχετικα με Phillips 42pfl9732

Πάντως Μανώλη, βλέποντας πλέον για κάποιο καιρό (με τις ρυθμίσεις σου βεβαίως-βεβαίως:grinning-smiley-043) δεν σου κρύβω ότι ειδικά για το Noise reduction, αν το απενεργοποιήσεις βλέπεις κάτι θορύβους, μα κάτι θορύβους να! (με το συμπάθειο).
Ως προς τα υπόλοιπα βοηθητικά, όπως σωστά λες, μπορεί ο φίλος μας να δει θετικά αποτελέσματα με την ελαχιστοποίηση/απενεργοποίησή τους.

Ναι αλλά με τι σήμα; Από tv ή από dvd ή hd πηγή;
Καλημέρα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοηθεια σχετικα με Phillips 42pfl9732

Ναι αλλά με τι σήμα; Από tv ή από dvd ή hd πηγή;
Καλημέρα..

Καλημέρα!!:ernaehrung004:
Κυρίως τηλεόραση - τρελλάθηκα όταν είδα την διαφορά. Α και κάτι που δεν είχε πάρει χαμπάρι. Νομίζω ότι η τηλεόραση κρατάει ξεχψριστές ρυθμίσεις ανά πηγή (για αυτό το λόγο και είχα "χάσει" τις ρυθμίσεις σου). Πάντως για να μην λέω πράγματα για τα οποία δεν είμαι σίγουρος θα το επιβεβαιώσω το βράδυ.