Βοήθεια σχετικά με στήσιμο Hi-Fi συστήματος για πρωτάρη....

Re: Βοήθεια σχετικά με στήσιμο Hi-End συστήματος για πρωτάρη....

Ωχ... Welcome to the club...

1) Υπάρχουν τα dac που υποστηρίζουν σύνδεση USB. Αλλά δεν νομίζω να παίζουν κατευθείαν από το σκληρό. Μάλλον χρειάζονται και υπολογιστή μιας και δουλεύουν με τη φιλοσοφία της κάρτας ήχου (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος)

2) Ναι, μπορείς να συνδέσεις ένα DAC στην οπτική ίνα του PS3...
Το PS3 θα αναλάβει τα χρέη transport.

Θα πρότεινα το budget που θέλεις να ξοδέψεις να το χωρίσεις σε ενισχυτή και ηχεία και όχι μόνο στα ηχεία. Βέβαια δεν γνωρίζω ποιο είναι πλέον το budget σου...

Οπότε πάμε για το Benchmark που συνδέεται και με οπτική. Κάπου το πήρε το μάτι μου μεταχειρισμένο στα 600 γιούρα. Πιστεύεται ότι είναι καλή περίπτωση?

Όσο για τα ηχεία - ενισχυτή πρώτα το DAC και βλέπουμε...

Το benchmark στα 600 ευρώ είναι λουκούμι για τη δουλειά σου...
Και σίγουρα χρειάζεται ένα καλό DAC το PS3 μιας και δεν είναι φτιαγμένο για να παίζει μουσική...

Απάντηση: Βοήθεια σχετικά με στήσιμο Hi-End συστήματος για πρωτάρη....

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα transport μιας και το PS3 θα σου αφήσει χρόνους, αν ακούς πολύ μουσική.

Για πες ενα καλο τρανσπορτ ?

Απάντηση: Βοήθεια σχετικά με στήσιμο Hi-End συστήματος για πρωτάρη....

Esoteric :D

Πέρα απ την πλάκα, και ένα απλό DVD θα κάνει την δουλειά του μια χαρά

εχει και κατι φθηνα με καλο μηχανισμο αλλα δεν τα θυμαμαι

Το benchmark στα 600 ευρώ είναι λουκούμι για τη δουλειά σου...
Και σίγουρα χρειάζεται ένα καλό DAC το PS3 μιας και δεν είναι φτιαγμένο για να παίζει μουσική...

Το μεταχειρισμένο benchmark με 600 και 2 χρόνια εγγύηση ή το Adcom GDA-600 καινούργιο με 640? Ποιό να επιλέξω?

Re: Απάντηση: Βοήθεια σχετικά με στήσιμο Hi-End συστήματος για πρωτάρη....

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα transport μιας και το PS3 θα σου αφήσει χρόνους, αν ακούς πολύ μουσική.

Η μουσική παίζει πιο πολύ σαν MP3 από εξωτερικό σκληρό. Το PS3 θα με αφήσει έτσι και αλλιώς γιατί έχει λιώσει στο GT5 Prologue...

Ευκαιρία να αλλάξουμε και να πάρουμε το slim έτσι ώστε να χουμε και HD audio bitstream!:Banane0:

Το μεταχειρισμένο benchmark με 600 και 2 χρόνια εγγύηση ή το Adcom GDA-600 καινούργιο με 640? Ποιό να επιλέξω?

Δεν έχω ακούσει καν το Adcom, πόσο μάλλον στο σύστημά μου για να εκφέρω γνώμη... Θα σου πρότεινα να ακούσεις και τα δύο στο σύστημά σου αλλά αν δεν αλλάξεις ενισχυτή και ηχεία δεν θα είναι ασφαλής η απόφασή σου...

Δεν έχω ακούσει καν το Adcom, πόσο μάλλον στο σύστημά μου για να εκφέρω γνώμη... Θα σου πρότεινα να ακούσεις και τα δύο στο σύστημά σου αλλά αν δεν αλλάξεις ενισχυτή και ηχεία δεν θα είναι ασφαλής η απόφασή σου...

Το ξέρω αυτό. Πρώτα θα αλλάξω τα ηχεία γιατί τα Roister δεν κάνουν για μουσική και ύστερα βλέπουμε για ενισχυτή. Θα προσπαθήσω να ακούσω και τα δύο αλλά δεν πιστεύω να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα έτσι. Δεν έχω ιδιαίτερα μουσικό αυτί οπότε...

Πιο σιγουριά έχω με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά ως επιλογή. Ασε που όταν θα ακούσω το Adcom και μετά πάω στο Benchmark θα χω ξεχάσει πώς ακούγεται το adcom.

Τέλος δεν παίζει να τα ακούσω στο σύστημά μου γιατί είμαι από Χαλκίδα...

Ενα dac οταν το συνδεσουμε σε ενα πισι (ή ενα macbook), "παρακαμπτει" την καρτα ηχου ?

Μπορει η ερωτηση μου να ειναι κουτη, και η απαντηση προφανης, αλλα δεν την ξερω...
(Αξιοθρηνητος, ξερω :D )

Ενα dac οταν το συνδεσουμε σε ενα πισι (ή ενα macbook), "παρακαμπτει" την καρτα ηχου ?

Μπορει η ερωτηση μου να ειναι κουτη, και η απαντηση προφανης, αλλα δεν την ξερω...
(Αξιοθρηνητος, ξερω :D )

Όταν το interface [σύνδεση] είναι με firewire ή asychronous usb, ναι.

Ευχαριστω Γιωργο.
Αυτη ειναι και η ποιο δοκιμη συνδεση ?

αν θες να παρακάμψεις την κάρτα ήχου σου και γενικά θέλεις μέρη του υπολογιστή να έχουν "τη μικρότερη επαφή" ναι.
Όμως με μία καλή κάρτα ήχου [ Λυνξ] και aes/ebu σύνδεση με dac , μπορεί να αποδειχθεί επίσης πολύ καλή λύση.
Σίγουρα οι πρώτες είναι πιο απλές και ίσως εν κατακλείδι προσφέρουν και την καλύτερη ποιότητα αφού όμως πρώτα προσεχθουν κι άλλοι τομείς.

Όταν το interface [σύνδεση] είναι με firewire ή asychronous usb, ναι.

Δεν παίζει ρόλο μόνο η σύνδεση αλλά και το κατάλληλο setup του λειτουργικού συστήματος και του player, ώστε να μην επεμβαίνει (στα windows συγκεκριμένα ο kmixer) στην αναπαραγωγή

Ανδρέα ο Ντίνος έχει Macbook οπότε δεν έχει τέτοια θέματα.

Θα βγω ελαφρα εκτος θεματος, ελπιζω να μην ενοχληθει ο φιλος fragoulisnaval.

Θελω να το "παιξω διπορτο"

i. pc με καρτα auzentech meridian
ii. macbook pro

ποιος ειναι ο ορθοδοξος τροπος συνδεσης ανα απεριπτωση ?

Θα βγω ελαφρα εκτος θεματος, ελπιζω να μην ενοχληθει ο φιλος fragoulisnaval.

Θελω να το "παιξω διπορτο"

i. pc με καρτα auzentech meridian
ii. macbook pro

ποιος ειναι ο ορθοδοξος τροπος συνδεσης ανα απεριπτωση ?

Ελεύθερα φίλε μου. Εξάλλου με ενδιαφέρουν οι ερωτήσεις σου, άσχετα αν είμαι macbook against. Ειδικά αυτην την καρτα πρώτη φορα την διαβάζω....

Ευχαριστω

Πρωτη φορα διαβαζεις για την καλυτερη καρτα που εχει βγει ? :D