Βοήθεια σε αλλαγή lnb και στόχευση άλλων δορυφόρων

P_M_

Established Member
18 June 2006
127
Το σύστημα αποτελείται από δύο πιάτα
1. mabo 1.80 offset με κέντρο τον 28.2 (lnb maximum pro line quad lnb 0.1) παράκεντρα τον 39 (lnb edision quad qsl6) και τον 26 (lnb illusion twin platinum)
2. t90 αρχίζει από τον 19.2 (lnb edision quad qsl6 16(lnb illusion twin platinum) 13(lnb edision quad qsl6) 9(lnb illusion twin platinum) 7(lnb illusion twin platinum) 1(lnb illusion twin platinum) 7w(lnb illusion twin platinum)

Περιοχή Αθήνα

Πριν καμιά βδομάδα χάθηκε το σήμα στον 13, είχε διαλύσει το lnb.

Το αντικαθιστώ με MTI Quad AK54-XT2 , δεν βρήκα άλλο κοντά μου και δεν είχα χρόνο να ψάξω.
Μου κατέβασε περισσότερα κανάλια από το edision που υπήρχε.

1. Σκέφτομαι να βγάλω τον 39 και τον 7w
Ποιους να βάλω στην θέση τους?

2. Αν βάλω τον 19.2 στο mabo θα έχω καλύτερη λήψη από ότι στο t90, το κέντρο θα παραμείνει ο 28.2

3. Έχουν χαλάσει ακόμα 1 quad και 3 twin ποια να διαλέξω?
Να βάλω κάποιο άλλο στην θέση του maximum pro line στις 28.2?

1.Οι 39 και οι 7w είναι καλές θέσεις ,το θέμα είναι και τι σε ενδιαφέρει .Εγώ πιο παλιά έβλεπα και τις 42 κάποιους αγώνες που δεν τους έβρισκα αλλού .
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό .

2.Αυτό είναι λίγο δύσκολο να απαντηθεί ,μόνο αν κάποιος έχει την ίδια κεραία και το έχει δοκιμάσει ,μπορεί να σε απαντήσει.
Από κεραία, σε κεραία εγώ βλέπω διαφορετική απόδοση στην παράκεντρη λήψη, οπότε είναι δύσκολο από κάποιον που δεν έχει την mabo 1,,80m να σου απαντήσει.

3.Το maximum pro line δεν το έχω και δεν το ξέρω σε απόδοση .
Πριν από λίγο που το έψαξα είδα ,στο twin ,ότι είναι ίδιο με το fracarro.To οποιο fracarro το έχω σε twin και quad .Ξέρει κανείς αν είναι ίδιο και σε απόδοση ;

Πριν καμιά βδομάδα χάθηκε το σήμα στον 13, είχε διαλύσει το lnb.

Το αντικαθιστώ με MTI Quad AK54-XT2 , δεν βρήκα άλλο κοντά μου και δεν είχα χρόνο να ψάξω.
Μου κατέβασε περισσότερα κανάλια από το edision που υπήρχε.
Τελικά τα LNB Edision... αποδεδειγμένα... είναι σκάρτα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε και τα έχουμε κάποιον καιρό, μας έχουν χαλάσει ή σπάσει.

1. Σκέφτομαι να βγάλω τον 39 και τον 7w
Ποιους να βάλω στην θέση τους?
Όπως είπε και ο φίλος greekgreek πιο πάνω, είναι το τι σε ενδιαφέρει να βλέπεις. Για εμένα, ακόμα και μόνο το FEN TV να μείνει 39Ε, το LNB θα μείνει εκεί.
Οι καλές θέσεις που μένουν είναι όλες με ρωσόφωνα κανάλια. 5Ε, 4W, 31.5E.

2. Αν βάλω τον 19.2 στο mabo θα έχω καλύτερη λήψη από ότι στο t90, το κέντρο θα παραμείνει ο 28.2
Θα σου απαντήσω διαφορετικά. Στο 1.25 μου με κέντρο 28Ε και παράκεντρα 19Ε, έχω πιο δυνατή λήψη στις 19Ε απ' ότι στο Τ90 που ήταν περίπου κέντρο.
Εσύ τις 19Ε τις έχεις στην άκρη, οπότε θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως θα έχεις καλύτερη λήψη.

3. Έχουν χαλάσει ακόμα 1 quad και 3 twin ποια να διαλέξω?
Χάλασαν? Ποια LNB είναι?

Να βάλω κάποιο άλλο στην θέση του maximum pro line στις 28.2?
Εμένα, μεταξύ πολλών LNB που δοκίμασα (10+ QUAD) τα καλύτερα μου είναι δύο. SMART TITANIUM GOLD και OPTICUM που δεν θυμάμαι τώρα τον κωδικό του.

Last edited: