Βοήθεια σε αρχάριο για πρόβλημα λήψης

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Καλώς(ή κακώς) σας βρήκα όσους φίλους ασχολείστε με τα δορυφορικά.
Κάνω αρχή κι εγώ με τη δορυφορική ύστερα από την τελευταία "προσφορά" NOVA.

Χρειάζομαι βοήθεια-συμβουλές σχετικά με την νέα μου εγκατάσταση.

Κατάφερα και τοποθέτησα τον εξοπλισμό που παρέχει η NOVA (Panasat IRD 1110 και πιάτο 65cm με το στάνταρ LNB) με τη βοηθεία ενός Sat finder και καθώς γύρω υπάρχουν πολλές κεραίες να "αντιγράψω" την τοποθέτηση.
Το πρόβλημά μου είναι πως δεν έχω καταφέρει να δω κανένα κανάλι μέσω του δέκτη Panasat στην εγκατάστασή μου, ενώ έχω ενεργοποιήσει το πακέτο σε εγκατάσταση φίλου, όπου ο ίδιος δέκτης λειτουργεί κανονικά.
Αντικαθιστώντας τον Panasat με ένα δανεικό δέκτη (Echolink EL-3020 IR Super) βλέπω στη δική μου εγκατάσταση όλα τα ελεύθερα κανάλια (και παίρνω ένδειξη scrambled για τα κανάλια της NOVA) και έχω ένταση και ποιότητα σήματος 70% για τον Hotbird.
Συνδέοντας ξανά τον Panasat στην κεραία μου δείχνει Unlocked στον Hotbird και το scan συνεχίζεται επ' άπειρον.

Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει τι βήματα να ακολουθήσω.
Είναι δυνατόν να έχω ένταση σήματος 70% βλέποντας όλα τα ελεύθερα κανάλια με τον δέκτη Echolink και να μην κλειδώνω καν το δορυφόρο με τον Panasat ο οποίος σε άλλη εγκατάσταση λειτουργεί κανονικά με 76% σήμα;

Εχεις βεβαιωθεί με κάποιο τρόπο, ότι εκει που σκοπεύεις είναι ο Hotbird?
Και ακόμη, αφού χρησιμοποιείς όλο το πακέττο της Νοβα, γιατί δεν καλείς ένα τεχνικό τους?

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια σε αρχάριο για πρόβλημα λήψης

Εχεις βεβαιωθεί με κάποιο τρόπο, ότι εκει που σκοπεύεις είναι ο Hotbird?
Και ακόμη, αφού χρησιμοποιείς όλο το πακέττο της Νοβα, γιατί δεν καλείς ένα τεχνικό τους?

1. Αν διάβασες το πρόβλημά μου, πιάνω τον Hotbird με σήμα 70% και βλέπω όλα τα ελεύθερα κανάλια με άλλο δέκτη ενώ με τον NOVA-Panasat τίποτα.

2. Δεν κάλεσα ακόμη κάποιον τεχνικό που συνεργάζεται με τη NOVA διότι θα τον πληρώσω από τη τσέπη μου για μια ήδη έτοιμη εγκατάσταση και επίσης θα προτιμούσα να έχω τη χαρά να το-κάνω-μόνος-μου και με τη βοήθεια ερασιτεχνών που αγαπάνε το άθλημα όπως έχω κάνει μέχρι τώρα.

Καμιά άλλη οδηγία & βοήθεια κανείς;

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια σε αρχάριο για πρόβλημα λήψης

1. Αν διάβασες το πρόβλημά μου, πιάνω τον Hotbird με σήμα 70% και βλέπω όλα τα ελεύθερα κανάλια με άλλο δέκτη ενώ με τον NOVA-Panasat τίποτα.

2. Δεν κάλεσα ακόμη κάποιον τεχνικό που συνεργάζεται με τη NOVA διότι θα τον πληρώσω από τη τσέπη μου για μια ήδη έτοιμη εγκατάσταση και επίσης θα προτιμούσα να έχω τη χαρά να το-κάνω-μόνος-μου και με τη βοήθεια ερασιτεχνών που αγαπάνε το άθλημα όπως έχω κάνει μέχρι τώρα.

Καμιά άλλη οδηγία & βοήθεια κανείς;

Επειδή προφανώς
α. Η κάρτα σου θα παίζει μόνο στον Panasat
β. Ο άλλος δέκτης "πιάνει" τα FTA ενώ ο Panasat όχι
Γι' αυτό είπα να καλέσεις τους τεχνικούς της Νόβα. Πιθανόν, έχει πρόβλημα ο δέκτης, οπότε δε νομίζω να σε χρεώσουν.
Σαν τελευταία λύση, δεν μπορείς να βρείς καποιον μ' ένα ζευγάρι κάρτας-δέκτη (έστω και Panasat), να δοκιμέσεις στη δική σου εγκατάσταση?

Καλή η τελευταία σου πρόταση, να δοκιμάσω ένα άλλο Panasat δέκτη στη δική μου κεραία, αν μπορέσω θα το κάνω πριν αναγκαστώ να απευθυνθώ σε τεχνικό. Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Βοήθεια σε αρχάριο για πρόβλημα λήψης

Καλή η τελευταία σου πρόταση, να δοκιμάσω ένα άλλο Panasat δέκτη στη δική μου κεραία, αν μπορέσω θα το κάνω πριν αναγκαστώ να απευθυνθώ σε τεχνικό. Ευχαριστώ

Και ο panasat θα πιάνει τα FTA αλλά δεν θα σου ανοίγει πχ το RTL επειδή απλά δείνει fake κρυπτογράφιση και ο panasat δεν κάνει κανένα κόπο για να καταλάβει ότι είναι FTA,θα πρέπει να περνάς μια μια τις συχνότητες...

Τελικά το πρόβλημα ήταν εν μέρει στο LNB που σε κάποιες συχνότητες (και την 10930) δεν λειτουργούσε κανονικά και εν μέρει σε ένα κοντάρι κεραίας πλησίον που μείωνε πολύ το σήμα...
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Το πιό καλό είναι ότι έκανες το κόπο να ενημερώσεις το forum, με ποιό τρόπο λύθηκε το πρόβλημά σου.
Ευχαριστούμε