Βοήθεια σε δίλημμα για άμεση αγορά!

VaGyver

Established Member
6 November 2007
232
Καλημερα!

Θα ήθελα την βοήθειά σας, επειδή πρόκειται να προβώ άμεσα σε αγορά projector (τώρα που είμαστε ζεστοί..).

Λοιπόν τα δεδομένα είναι:
  • Απόσταση προβολής 4.75μ (οι τοίχοι είναι στα 5μ και βγάζω 25εκ για το μήκος του μηχανήματος –μετράμε φακό με οθόνη, σωστά?- και για την οθόνη)
  • Η θέση είναι η ίδια (από κάτω)
  • Επιθυμητό μέγεθος οθόνης 105-110’’ (ή λίγο πάνω ή λίγο κάτω, δεν πειράζει)
  • Ιδανικά (αλλά όχι απολύτως απαραίτητο) να έχει μικρές διαστάσεις να το πηγαίνω και ταράτσα
  • Αυτήν την στιγμή υπάρχει τραβηγμένο component (δυστυχώς όχι HDMI που σκέφτομαι να περάσω εξωτερικά).
  • Κόστος. Εδώ έχουμε ανοχή γιατί ξεκινώντας σκεφτόμουνα να δώσω 650-750 μόνο για το μηχάνημα. Εάν αξίζει πραγματικά (και έχει όντως διαφορά), να πάω και στο χιλιάρικο.

Αρχικά σκέφτηκα το Optoma HD65 και τον HD700x (γνωρίζω για το rainbow) αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος είδα ότι δεν έχει ευέλικτο ζοομ. Έτσι (από κάτι throw calculator του internet) στα 4.75μ βγάζει σχεδόν 130’’ που ίσως να είναι λίγο μεγάλη και να γίνει και σκοτεινή. Ελπίζω να είναι σωστά αυτά που λέω.
Σε αυτά τα χρήματα λοιπόν, τι άλλο υπάρχει ? Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Ανεβαίνοντας οικονομικά, ΕΧΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπερδευτεί.
Υπάρχει ο Panasonic AX-200 και από ότι καταλαβαίνω εκεί κοντά (οικονομικά) βρίσκονται οι πρώτοι 1080p.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν αξίζει να πάω σε έναν καλό 720p (όπως ο AX-200) ή σε έναν entry-level 1080p.

Σε αυτήν την κατηγορία λοιπόν, τι άλλο προτείνεται?

Το δίλημμα είναι διπλό:
1ο δίλημμα) Ο ΑΧ-200 είναι πολύ καλός, αλλά είναι λίγο μεγάλος σε όγκο και με τα ίδια λεφτά (ίσως μικρή διαφορά) πας σε μέτριο 1080p
2ο δίλημμα) Αν ξεφύγω από το αρχικό budget των 650-750 και πάω στο χιλιάρικο, μετά μπαίνω στην διαδικασία να λέω ότι πρέπει να ανέβω λίγο ακόμα για να πάρω καλό 1080p και όχι μέτριο. Όμως έτσι ξεφύγαμε (που εντάξει να πάω αλλά ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και θα έχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ?)

Φαντάζομαι ότι αρκετοί θα έχουν σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο, οπότε συμμερίζεστε τις σκέψεις μου.
Ευχαριστώ πολύ όποιον με βοηθήσει, όλες οι γνώμες είναι δεκτές!

Epson TW-3000, Optoma 800xlv ή Sanyo Z700???

Με "βομβάρδισαν' όλοι με το "Γιατί να μην πας στο 1080π?"

Τέλος πάντων, δεν μπορεί ΟΛΟΙ να είναι τόσο λάθος οπότε αναβάλλουμε την αγορά ηλεντρικής οθόνης (για πιο μετά) και πάω για 1080p.

Από τα παρακάτω τι λέτε?
Epson TW-3000, Optoma 800xlv, Sanyo Z700.

Βασικά ένα συν δίνω στον Epson για την ευκολία τοποθέτησης όμως λένε χάνει σε ευκρίνεια.
Ο Optoma, μου λένε, θα μου γεμίσει την 120'' ΑΝΕΤΑ με φως και σχετικά καλή ποιότητα, αν τα καταφέρω στην τοποθέτηση.

Έχετε κανένα άλλο να μου προτείνετε ώστε να τα δω συνολικά?

(Σημειώστε ότι τις τελευταίες μέρες κυκλοφορώ με ένα projector 'μεσα στο κεφάλι μου' και έχω πραγματικά μπερδευτεί)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!