Βοηθεια σε εναν ΑΣΧΕΤΟ !!!

Σκεφτομαι να καταληξω στα Teufel Concept R 2 kai sta Roister 3300!!Το θεμα ειναι να τα ακουσω κιολας!!αντε να βρω τωρα μαγαζι που να τα εχει!!εσυ ποια θα προτιμουσες??

Σκεφτομαι να καταληξω στα Teufel Concept R 2 kai sta Roister 3300!!Το θεμα ειναι να τα ακουσω κιολας!!αντε να βρω τωρα μαγαζι που να τα εχει!!εσυ ποια θα προτιμουσες??

Τα roister μπορεις να τα ακούσεις στις Ωδές. Δεν ξέρω αν μπορείς και στην αντιπροσωπεία που βρήσκεται σχετικά ψηλά στην Καλλιθέα. Τώρα για τα tefeul δεν ξέρω. Κανα media markt ίσως;;;

Σχετικά με τα δυο εφάμιλλων δυνατοτήτων, θα επέλεγα τα Roister διότι είναι ελληνικά και τα παιδιά στην αντιπροσωπεία πολύ εξυπηρετικά...

Φιλε μου κατα 99% εχω καταληξει για τα ηχεια,βεβαια θελω να τα ακουσω και απο κοντα!!Για ενισχυτη σκεφτομαι ή τον VSX-520-K ή τον VSX-820-K αλλα δεν ξερω ακομα με σιγουρια!!!

Αντε με το καλό και καλές ακροάσεις!!! Μην βιαστείς μόνο ΚΑΙ να ρωτήσεις και τους πωλητές για εναλλακτικές λύσεις. Που ξέρεις ποτέ τί γίνεται. Επίσης δεν μιλήσαμε καθόλου για τα καλώδια των ηχείων που θα χρειαστείς. Να υπολογίζεις ένα 15% χοντρικά του κόστους του συστήματος ότι θα πάνε σε καλώδια...

Ακριβως φιλε μου και εκει θελω να σταθω λιγακι!!τι καλωδια θα χρειαστω??ποιες οι διαφορες τους???

Ανοιξε καινούργιο νήμα γιατί οι ερωτήσεις που έκανες σηκώνουν πολύύύ συζήτηση και είναι κρίμα όσα ειπωθούν να χαθούν σε αυτό το νήμα.

Και το συζητάμε τότε... Ενδεικτικά :

Η απόδοση ενός καλωδίου εξαρτάται από την διαομή του, την γεωμετρία του, το υλικό του, την απόσταση των ηχείων από τον ενισχυτή κλπ κλπ. Υπάρχουν ένα σκασμό μάρκες αλλά για ένα εισαγωγικό σύστημα σαν το δικό σου πιστέυω με ένα καλώδιο της τάξης των 5Ε/μέτρο να σαι καλυμένος.

ΥΓ : Οι διαχειρηστές μπορούν να ανοίξουν καινούργιο νήμα με την ερώτηση του συμφορουμίτη έτσι ώστε να λάβουν και άλλοι μέρος στην συζήτηση????

@fragoulisnaval

Διάβασα το νήμα με ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά τα σημεία όπου αναλύεις την λογική με την οποία αγόρασες/συνδύασες τα δικά σου κομμάτια. Δεν θέλω να ανοίξω άλλο νήμα γιατί σε γενικές γραμμές έχω καλυφθεί αρκετά ικανοποιητικά αλλά μια ερώτηση θα την κάνω και εγώ.

Εγώ σκέφτομαι να μην κάνω ξεχωριστό σύστημα για Home cinema και μουσική. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι, αλλά δεν νομίζω οτι αυτό είναι το θέμα εδώ. Η ερώτηση :

Δεν θα ήταν καλύτερα ο φίλος/ ή εγώ πχ να έπαιρνε άλλο ζεύγος ηχεία (εννοώ μόνο Right - Left) και να πήγαινε και σε AV Receiver ικανό για bi-amping ; Τι εννοώ : Είδα πάρα πολύ καλά οτι ο άνθρωπος έγραψε "...οσο για την μουσικη δεν με απασχολει και ιδιαιτερα!!δηλαδη θα προτιμουσα ποιοτικα εφφε στις ταινιες και στα παιχνιδια παρα κρυσταλο μουσικη!!.." αλλά ΟΤΑΝ θα πάρει τα μηχανήματα, σε 1 χρόνο πχ θα πεί "..τώρα θέλω ΚΑΙ σύστημα για μουσική..." Τότε θα του πούμε/πούνε οτι τα "μικρά Roister" πχ δεν κάνουν και πρέπει να τα (ξε)πουλήσει για να πάρει άλλα. Το λέω διότι ΚΑΙ το έχω δει να γίνεται, αλλά ΚΑΙ με δεδομένο οτι ο φίλος δήλωσε άσχετος.

ΔΕΝ τα έγραψα υπονοώντας οτι δεν του έδωσες καλές συμβουλές. Απεναντίας μια χαρά τα είπες κατά την άποψή μου. Έναν προβληματισμό έθεσα, με σκοπό να γίνει νέα κουβέντα.Έστω και σε άλλο νήμα.

Σίμος

@fragoulisnaval

Διάβασα το νήμα με ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά τα σημεία όπου αναλύεις την λογική με την οποία αγόρασες/συνδύασες τα δικά σου κομμάτια. Δεν θέλω να ανοίξω άλλο νήμα γιατί σε γενικές γραμμές έχω καλυφθεί αρκετά ικανοποιητικά αλλά μια ερώτηση θα την κάνω και εγώ.

Εγώ σκέφτομαι να μην κάνω ξεχωριστό σύστημα για Home cinema και μουσική. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι, αλλά δεν νομίζω οτι αυτό είναι το θέμα εδώ. Η ερώτηση :

Δεν θα ήταν καλύτερα ο φίλος/ ή εγώ πχ να έπαιρνε άλλο ζεύγος ηχεία (εννοώ μόνο Right - Left) και να πήγαινε και σε AV Receiver ικανό για bi-amping ; Τι εννοώ : Είδα πάρα πολύ καλά οτι ο άνθρωπος έγραψε "...οσο για την μουσικη δεν με απασχολει και ιδιαιτερα!!δηλαδη θα προτιμουσα ποιοτικα εφφε στις ταινιες και στα παιχνιδια παρα κρυσταλο μουσικη!!.." αλλά ΟΤΑΝ θα πάρει τα μηχανήματα, σε 1 χρόνο πχ θα πεί "..τώρα θέλω ΚΑΙ σύστημα για μουσική..." Τότε θα του πούμε/πούνε οτι τα "μικρά Roister" πχ δεν κάνουν και πρέπει να τα (ξε)πουλήσει για να πάρει άλλα. Το λέω διότι ΚΑΙ το έχω δει να γίνεται, αλλά ΚΑΙ με δεδομένο οτι ο φίλος δήλωσε άσχετος.

ΔΕΝ τα έγραψα υπονοώντας οτι δεν του έδωσες καλές συμβουλές. Απεναντίας μια χαρά τα είπες κατά την άποψή μου. Έναν προβληματισμό έθεσα, με σκοπό να γίνει νέα κουβέντα.Έστω και σε άλλο νήμα.

Σίμος

Συμφορουμίτη πολύ σωστή η άποψή σου και πολύ καλά έκανες που ρώτησες γιατί την ερώτησή σου την έπαθα και εγώ!!! Διάβασε το παρακάτω νήμα και θα καταλάβεις τί εννοώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=62799

Για αυτό και αν πρόσεξες εγώ προτείνω στον φίλο μας να πάρει έναν 7κάναλο ενισχυτή, να χρησημοποιήσει τα 5 κανάλια και αργότερα να πάρει ένα ζευγαράκι ηχεία καλύτερα και έτσι :

1.) Να έφτιαχνε ένα 7.1 συστηματάκι σούπερ
2.) Θα κράταγε και τον ενισχυτή, και τα ηχεία ΑΛΛΑ και τα δύο καινούργια ηχεία που θα έπαιρνε θα ήταν καλύτερα σε απόδοση μουσικής. Διάβασε το νήμα που σου παρέθεσα και που εγώ άνοιξα και θα καταλάβεις.

Τώρα το γιατί ο φίλος μας επιμένει σε 5κάναλο ενισχυτή δεν μπορώ να γνωρίζω. Μην ξεχνάς όμως ότι υπάρχει μια διαφορά χρημάτων και ίσως να μην μπορεί ο φίλος μας να τα δώσει.

Πιστεύω να σε κάλυψα με τα παραπάνω και για ότι θές εδώ είμαστε.