Βοήθεια σε καινούργιο στο forum

kazaboy

New member
7 May 2011
9
Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα κάποια βοήθεια από εσάς. Μόλις απέκτησα τον πρώτο μου προτζέκτορα έναν Optoma hd67 τον οποίο θα συνδιάσω με ένα Nvidia 3D Vision όπου και υποστηρίζετε από αυτόν. Το Νvidia θα μου έρθει την άλλη εβδομάδα από ΧονγκΚονγκ χε... και λόγω ανυπομονησίας έβαλα τον προτζέκτορα να παίξει για να δώ πως είναι. Έμεινα ικανοποιμένος από το αποτέλεσμα δυστυχώς όμως δεν έχω αρκετο χώρο για μεγαλύτερη οθόνη. Το δωμάτιο είναι 2.60 x 3,45, τον προτζέκτορα τον έβαλα στο ταβάνι με απόσταση από την οθόνη γύρο στα 2,75 , άρα έχω μία οθόνη των 77" ιντσών :-( .Aπό αυτά που διάβασα στο forum μου γεννήθηκαν διάφορα ερωτήματα για να σας κάνω, με βάση την δική μου περίπτωση.
Τα ερωτήματα αυτά είναι: a) Όπως σας είπα τον optoma τον έχω στο ταβάνι απλά την οθόνη την θέλω λίγο πιο κάτω να είναι επειδή τωρα θα πρεπει να σηκώνεις το κεφάλι. Θα πρέπει να γύρω το προβολέα 5 -10 μοίρες προς τα κάτω η μέσα απο αυτό να παίξω με τις ρυθμίσεις για να τον φέρω στην επιθυμητό ύψος; b) Δεύτερο που διαπίστωσα ήταν πως ενώ τα έχω κλείσει όλα και δεν βλέπω ούτε την μύτη μου ....είναι και λίγο πρησμένη... μόλις βάλω τον προβολέα φωτίζεται πολύ το δωμάτιο sαν να έχω ανάψη το φώς, αυτό είναι λογικό ή θα πρέπει να κάνω κάτι; c) Ο προβολέας θα πρέπει να τον έχω συνέχεια στο ρεύμα ή να τον βγάζω από την πρίζα; d) Tί θα πρέπει να προσέξω για το καλιμπράρισμα του προτζέκτορα; Αυτά είχα να πώ συγνώμη αν σας κούρασα θα περιμένω για απαντήσεις, ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Γειά σου φίλε και ακλώς ήρθες στο Forum.
Θα προσπαθήσω όσο δυνατόν πιο απλά να απαντήσω στα ερωτήματά σου:
α) απ' ότι ξέρω οι Optoma έχουν μεγάλο offset (δηλ. η εικόνα που βγαίνει από το φακό είναι αρκετά πάνω από τη νοητή ευθεία) άρα βάζοντάς τον στο ταβάνι (και ανάποδα εννοείται) θα παίξει αρκετά πιο κάτω από το ύψος του δωματίου σου. Τώρα βέβαια επειδή είναι μικρή η απόσταση από τον τοίχο -λογικά- δεν θα είναι αντίστοιχα και τόσο μεγάλο το offset.
β) Το φως εφόσον ο προβολέας είναι κοντά στον τοίχο είναι λογικό να φωτίζει παραπάνω από κάποιον που είναι μακρύτερα. Κι αν ο optoma είναι το ίδιο δυνατός με τον δικό μου Acer H5360 (που νομίζω είναι κλώνοι) τότε σε καταλαβαίνω ότι το φως θα είναι ´δυνατό.Προσπάθησε να ρυθμίσεις την φωτεινότητα όσο χαμηλότερα γίνεται χωρίς όμως αν χάσεις το άσπρο.
γ) αν εννοείς αν έχει πρόβλημα αν τον αφήνεις στο standby (εκτός απότην κατανάλωση ρεύματος) είσαι ΟΚ.Ειδικά αν είναιστο ταβάνι δεν έχεις άλλη λύση.
δ) αν δεν μπορείς να καλέσεις ένα ειδικό ,τότε κάνε ένα search στο forum ,υπάρχει ειδικό θέμα για το καλιμπράρισμα (αν θυμάμαι καλά).
Αυτά και καλοθέατος .
Γράψε μας και τις εντυπώσεις σου από το αποτέλεσμα μόλις παραλάβεις το Nvidia 3D Vision .:ciao:

Να 'σαι καλά sdrolito σ'ευχαριστώ που απάντησες στις απορίες μου,εννοείτε ότι θα σαν ενημερώσω περί του θέματος Nvidia, έλα έλα περιμένω κι άλλους να δώσουν τα φώτα τους..

Πάντως αυτό που παίζει με τα καλώδια ρε παιδιά δεν μπορώ να το καταλάβω, πριν βέβαια αποφασίζω να αγοράσω κάποιο καλώδιο διάβασα αρκετά θέματα για αυτά στο forum. Μετά από δύο ολόκληρες εβδομάδες αναζήτησης σε internet και σε μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη (βρε κανένας δεν είχε 10μετρα και καλές μάρκες) κατέληξα στο Clicktronic HC 254 1.4 10μ. και το οποίο το είχα απορρίψει απ' την αρχή με αυτά που έλεγαν στο forum μέσα. Στο δια ταύτα... και από γωνίες το πέρασα... και με την πρώτη κλείδωσε στις αναλογίες του προτζέκτορα αλλά και στις υπόλοιπες...και τα χαρακτηριστικά είχε που προβλέπονταν για τέτοιες διαστάσεις καλωδίου (2 φερίτες, oxygenfree κλπ) μόνο με 95 ευρώ. Εμένα μου αρκεί, την δουλειά του την κάνει με το παραπάνω τώρα αν χάνει κάπου σε ποιότητα εικόνας/ήχου σε αυτό δεν είμαι ειδικός και δεν το ξέρω συν ότι το πήρα από Έλληνα αποκλειστικό αντιπρόσωπο (Sunelectronics)που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και το αγόρασα και ποιο φθηνά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια σε καινούργιο στο forum

Πάντως αυτό που παίζει με τα καλώδια ρε παιδιά δεν μπορώ να το καταλάβω, πριν βέβαια αποφασίζω να αγοράσω κάποιο καλώδιο διάβασα αρκετά θέματα για αυτά στο forum. Μετά από δύο ολόκληρες εβδομάδες αναζήτησης σε internet και σε μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη (βρε κανένας δεν είχε 10μετρα και καλές μάρκες) κατέληξα στο Clicktronic HC 254 1.4 10μ. και το οποίο το είχα απορρίψει απ' την αρχή με αυτά που έλεγαν στο forum μέσα. Στο δια ταύτα... και από γωνίες το πέρασα... και με την πρώτη κλείδωσε στις αναλογίες του προτζέκτορα αλλά και στις υπόλοιπες...και τα χαρακτηριστικά είχε που προβλέπονταν για τέτοιες διαστάσεις καλωδίου (2 φερίτες, oxygenfree κλπ) μόνο με 95 ευρώ. Εμένα μου αρκεί, την δουλειά του την κάνει με το παραπάνω τώρα αν χάνει κάπου σε ποιότητα εικόνας/ήχου σε αυτό δεν είμαι ειδικός και δεν το ξέρω συν ότι το πήρα από Έλληνα αποκλειστικό αντιπρόσωπο (Sunelectronics)που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και το αγόρασα και ποιο φθηνά.

Φίλε μου, σίγουρα διάβασες κακά λόγια εδώ μέσα για τα Clicktronic?

Γιατί από όσο θυμάμαι, μάλλον τα εκθειάζουμε..

Λες να κατάλαβα λάθος? απλά δεν βρήκα τόσο θετικά σχόλια γι'αυτό το λέω, αν είναι έτσι πάω πάσο και ζητάω συγνώμη ε..:flute:

Μια δήλωση του στυλ "μάλλον θα σου παίξει, δοκίμασέ το" θεωρείται εκθειασμός για ένα HDMI καλώδιο των 15 μέτρων που στοιχίζει αρκετά λιγότερα από 100 , τη στιγμή που τα 15μ θεωρούνται σχετικά δύσκολα για οποιαδήποτε μάρκα.. :smile:

Δεν υπάρχει λόγος να ζητήσεις συγνώμη.. απλά με τα μεγάλα καλώδια είμαστε πάντα επιφυλακτικοί.. :smile:

Παίδες τελικά το εγχείρημα πέτυχε, το Nvidia 3D Vision δούλεψε απλά κατανάλωσα κάποιες ώρες :bigcry:από τον προτζέκτορα για να το κάνω να δουλέψει επειδή έκανα κάποια λάθος σύνθεση. Δουλεύει τέλεια, όποιος έχεις την δυνατότητα να το κάνει ας το κάνει.Εγώ το δουλεύω με το PowerDVD και το ρύθμισα να κάνει όλες τις ταινίες 3D, έχω και στο iphone και το χειριστήριό του και παίζω μπάλα από εκεί δεν χρειάζεται να σηκώνομαι για τίποτα. Αν μπορέσω θα ανεβάσω και φώτο ή βίντεο για να πάρετε μια γεύση.

Γαμώτο... τελικά έχω ένα προβληματάκι με τους υπότιτλους. Όταν παίζω την ταινία σε 3D με το Powerdvd 11 και η οποία είναι side by side μου βγάζει τους υπότιτλους διπλούς αφήστε που κάποιους δεν τους διαβάζει καθόλου ή τους βγάζει σαν κινέζικα. Ξέρεις κάποιος τι μπορεί να κάνω για να παίζουν σωστά?