Βοήθεια σε νέα εγκατάσταση

lumens

New member
10 April 2007
12
Καλησπέρα,

Επισυνάπτω την εγκατάσταση ως έχει τώρα. Εκεί που έχω το ερωτηματικό χρειάζομαι τη βοήθειά σας, μιας και η πρακτική μου ενασχόληση με το θέμα είναι ελάχιστη. Αυτό που θέλω, είναι να μπορώ:

1) να έχω επίγειο σήμα στην έξοδο TV σε όλες τις πρίζες
2) να έχω δορυφορικό σήμα με δυνατότητα κίνησης του μοτέρ σε όλες τις πρίζες, αλλά όχι ταυτόχρονα. Δηλαδή μετακινώντας τον 1 δέκτη που θα έχω να έχω τη δυνατότητα να βλέπω δορυφορικά και να ελέγχω το μοτέρ.

Απ'ότι είδα με ένα quattro ή quad lnb και ένα Multiswitch θα είχα επίγειο σήμα παντού, και ανεξάρτητο δορυφορικό σήμα παντού (με δυνατότητα χρήσης παραπάνω δεκτών ταυτόχρονα) αλλά χωρίς το μοτέρ και περιορισμένος σε 1 ή 2 δορυφόρους (ανάλογα αν έχει 5 ή 9 εισόδους το multiswitch)

Με κάποιο συνδιασμό splitter/combiner θα πετύχαινα τα ζητούμενα;

Να σημειώσω ότι το σημείο συνάντησης όλων των καλωδίων είναι στη σοφίτα σε σημείο που δύσκολα μπαίνει χέρι.

Ευχαριστώ!

sat.jpg

Last edited:
Αφου εχεις 1 δεκτη θελεις 1 μικτη TV-SAT στη ταρατσα, απο την εξοδο του ενα καλωδιο μεχρι την σοφιτα και εκει ενα splitter με 6 εξοδους. Το splitter πρεπει να ειναι δορυφορικου τυπου (5-2300Μhz). Σε αγορα αλλων δεκτων παντα ο πρωτος δεκτης θα εχει δυνατοτητα κινησης του πιατου και οι αλλοι θα βλεπουν τον δορυφορο που θα ειναι παρκαρισμενος ο πρωτος δεκτης και σε αναμονη.

Ευχαριστώ! Αν καταλαβαίνω καλά όσες περισσότερες εξόδους έχει το splitter τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα έχω; Ή να το πω αλλιώς, αν έχω splitter 1->4 (και αφήσω μια πρίζα από τις 5 χωρίς σήματα) το σήμα που θα λαμβάνω στον δέκτη θα είναι καλύτερο απ'ότι αν είχα ένα splitter 1->6;

Last edited by a moderator:
Γενικα σωστο ειναι αυτο αλλα σε καθε splitter στα χαρακτηριστικα υπαρχουν οι απωλειες. Οτι αφορα το δορυφορικο τμημα δεν υπαρχει προβλημα.