Βοήθεια σε Newbie

iceburner

New member
16 October 2009
15
Σούπερ Ντούπερ forum καλησπερίζω άπαντες. Είμαι λίγο καιρό παρατηρητής σας και ακόμα πιο λίγο στο χώρο του av. Εξηγούμαι: Ένα παλιό συστηματάκι Sony κάτι, που πλέον τίποτα δεν το σώνει, είχε αναλάβει τη μουσική αλλά πλέον πρέπει να γίνουν αλλαγές. Καθώτι το budget είναι χαμηλό και δεν με ενοχλεί να τα πηγαίνω step by step θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι που ίσως για τους παλιούς είναι απλό. Καταρχάς ας σας πω τι έχω.

Onkyo ΤX-SR507. (που είναι και το μόνο που θα "μείνει")
Πάμε στα δύσκολα.
Για ηχεία έχω κρατήσει τα παλιά του Sony (11 ετών), για τα οποία όλες οι πληροφορίες που έχω (και υπάρχουν) είναι αυτές:

Μπροστινά:
Speaker system 4-way, 5-unit,
bass-reflex type,
magnetically shielded
type
Speaker units
Woofer: 17 cm, cone type
Centre Tweeter: 5 cm, cone type
Side Tweeter: 5 cm, cone type x2
Super Tweeter: 2 cm, dome type
Nominal impedance 8 ohms
Dimensions (w/h/d) Approx. 230 x 365 x 320
mm
Mass Approx. 5.5
Για Surround αυτά
Speaker system 1-way, 1-unit,
bass-reflex type
Speaker units
Full-range: 8 cm, cone type
Nominal impedance 16 ohms
Dimensions (w/h/d) Approx. 230 x 85 x 215
mm
Mass Approx. 1.

Και για Κεντρικό:
YAMAHA NS-P125 PIANO BLACK
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502257

Η απορία/ες μου είναι οι εξής:

Έχοντας ως βάση ότι κυρίως απευθύνομαι σε μουσικά ακούσματα και λιγότερο κινηματογραφικά τι θα αλλάζατε πρώτο (γιατί όλα μαζί δύσκολα), πρώτα θα αγοράζατε κάποιο sub ή πρωτα αναβάθμιση τα ηχεία.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε πρόταση.

Προφανέστατα η δουλειά που κάνετε σαν forum αλλά και σαν μονάδες είναι άψογη και αφάνταστα χρήσιμη ανεξαρτρήτως επιπέδου χρήστη.

Γιάννης

Γειά σου φίλε μου και καλώς ήρθες κοντά μας...
Γιά μουσικά κυρίως ακούσματα και γιά αρχή τουλάχιστον sub δεν χρειάζεται.
Καλά ηχειάκια θέλεις και καλή οδήγηση.Απαραίτητα επίσης όσο το δυνατόν καλύτερο στήσιμο στον χώρο σου...

Αφού θα κρατήσεις τον ενισχυτή(κακό αυτό για την μουσική και σένα),εκ των πραγμάτων πάς για ηχεία.

Για να σου προτείνουμε κάποια,καλό θα ήταν να μας έλεγες δυό κουβέντες,για τον χώρο που θα μπούν καθώς και πόσα περίπου σκέπτεσαι να διαθέσεις.

Αλήθεια απο πηγή τι έχεις;

Καταρχάς ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις σας. Ως πηγή έχω το marantz cd5003 και να πω την αλήθεια μου δεν σκέφτομαι να το αλλάξω. Ο ενισχυτής μου τόσο χάλια είναι άραγε?? Το θέμα sub το έθεσα γιατι χαμηλά έχω θέμα (όχι ότι ψηλά είμαι καλά) απλά οι χαμηλές ειναι ουσιαστικά (και κυριολεκτικά εν μέρη) σαν να μην υπάρχουν. Ο χώρος είναι μικρός, 12 τ.μ (3χ4) και το "στήσιμο" που έχω ήδη είναι τα ηχεία σε μεταξύ τους απόσταση 2,3 μέτρα και η θέση "ακρόασης" βρίσκεται και αυτή στα 2,3 μέτρα. ισοσκελές τρίγωνο δηλαδή. Τα surround που έχω (ο Θεός να τα κάνει) βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το ύψος του αυτιού και ένα κλικ πιο πίσω από τη θέση ακρόασης. Ελπίζω να σας έδωσα μία εικόνα. Αναφορικά με το budget καθώτι δυστυχώς για το τώρα δεν δύναμαι σε κάτι ιδιαίτερα υψηλό και οι αλλαγές για αυτόν τον λόγο θα γίνουν τμηματικά σκεφτόμουν περίπου στα 500-700 τα μπροστά ηχεία και άλλα 200-300 τα πίσω. Σας ευχαριστώ και πάλι και κάθε απάντηση, παρατήρηση καλοδεχούμενη και επιθυμητή.

Αύτά είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους και παίζουν καλά και μουσική(κυρίως).Μπορείς να τα βρείς σχεδόν παντού για να τ' ακούσεις.

http://www.roister.gr/status_en.htm

status-1.jpg

Η πηγή σου είναι καλή,κανένα πρόβλημα,για το σύστημα που σκέφτεσαι.

.........
Η απορία/ες μου είναι οι εξής:
Έχοντας ως βάση ότι κυρίως απευθύνομαι σε μουσικά ακούσματα και λιγότερο κινηματογραφικά τι θα αλλάζατε πρώτο (γιατί όλα μαζί δύσκολα), πρώτα θα αγοράζατε κάποιο sub ή πρωτα αναβάθμιση τα ηχεία.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε πρόταση.
...........

Οπωσδήποτε κοιτάς πρώτα για καινούργια ηχεία και αργότερα για υπογούφερ.

υ.γ. Πολύ καλή επιλογή τα Roister που σου προτάθηκαν απ' τον DIPIE.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις σας!!! Θα φροντίσω πολύ σύντομα να ακούσω τα Roister που μου προτείνατε που από όλες τις απόψεις φαίνεται να είναι πολύ καλά και να μου κάνουν για τη "δουλειά" που θέλω!! Εννοείται πως αν δεν είμαι βαρετός θα σας κρατήσω ενήμερους!!! Και μία άλλη ερώτηση αν δεν κουράζω. Αφορά φίλο και όχι εμένα. Έχει ένα Onkyo ενισχυτή (δεν ξέρω μοντέλο) μου είπε οτι βγάζει 130w στο κανάλι στα 8 Ohm. Και η σκέψη του είναι η εξής. Έχει για surround ηχεία με 16 Ohm αντίσταση 20w (υπάρχουν και με τόσο μεγάλη αντίσταση άραγε?) και κάνει σκέψεις να βάλει και ένα ηχείο πίσω κεντρικό το οποίο θέλει να το συνδέσει παράλληλα? (σε σειρά νομίζω δεν..) με ένα από τα μικρά πίσω. Έχει ένα ηχείο αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είναι 8άρι σε Ohm και watt 60, δεν ξέρω μοντέλο.Δεδομένου ότι η φυσική και εγώ έχουμε χωρίσει χρόνια τώρα... Με μία τέτοια σύνδεση με την εμπειρία σας, θα έχει θέμα ο ενισχυτής? τα ηχεία? και τα δύο? Ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι να μην κούρασα!