ΒΟΗΘΕΙΑ σε ΠΡΟΒΛΗΜΑ με R-CORE μετασχηματιστή DIY

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ σε ΠΡΟΒΛΗΜΑ με R-CORE μετασχηματιστή DIY

Διάβασα το νήμα και θα ήθελα να γράψω δύο πράγματα και όχι επί του θέματος, γιατί υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα.

1) καλό θα είναι να μην επισημαίνουμε τα λάθη (ορθογραφικά) στα γραφόμενα των μελών. Η χρήση της ελληνικής γλώσσας αντί των greeklish είναι υπεραρκετή και όποιος θέλει να βελτιώσει τα ορθογραφικά του, τρόπους έχει αρκεί να το θέλει. Όπως σωστά ανέφερε ο Κώστας (kontr) η δυσλεξία είναι γνωστή και τουλάχιστον στα σχολεία αντιμετωπίζεται. Ας μη τα θαλασσώσουμε εδώ.

Επειδή μάλλον αναφέρεσαι σε μένα, σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχω καμία όρεξη να κάνω το «καθηγητή» εδώ μέσα. Όποιος άλλος θέλει να τον κάνει , οκ, ελεύθερα από μένα αλλά θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τα στοιχειώδη, διαφορετικά εκτίθεται. Και δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, μην παρεξηγηθώ και μη βγάλετε λάθος συμπεράσματα. Εδώ απλώς κάνουμε το χόμπι μας, δεν είμαστε εκπαιδευτικό ίδρυμα (ούτε μπορούμε άλλωστε να είμαστε), θα πρέπει πάντως να τηρείται κάποια «δεοντολογία».

2) αυτό που γράφει ο Σάκης περί γειώσεων, καλό θα ήταν να άνοιγε ένα νέο θέμα αποκλειστικά για αυτό το σκόπό και να γράψουν κάποιες απόψεις όσοι γνωρίζουν, ακόμη και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε και ας μη συμφωνούμε όλοι. Άλλωστε diy κατηγορία είναι και λείπουν βασικά στα υπομνήματα.

Δεν βρίσκω να έχει κάποιες ελλείψεις η κατηγορία. Άλλωστε, το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορία σχετικά με το θέμα. Μπορείς για παράδειγμα να ψάξεις στα Application Notes των διαφόρων κατασκευαστών και να βρείς πολλά σχετικά θέματα. Φυσικά όποιος θέλει να γράψει για τις γειώσεις μπορεί να το κάνει ελεύθερα, βοηθάμε και οι υπόλοιποι εμείς.

Φιλικά επισημαίνω τα παραπάνω και δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα…

Για μενα δεν υπαρχει συζητηση σε θεματα τα οποια παραβαινουν τους κανονισμους ασφαλειας . Την αλλαγη της ασφαλειας /ασφαλειοθηκης με οτιδηποτε ποιοτικο η extreme υπαρχει στην αγορα μπορω να την συζητησω την καταργηση οχι .

Τωρα κατα την δικη μου αποψη για τετοια πραγματα αρκουν τα οργανα .Μπορει καποιος να ρωτησει πια οργανα ? Απανταω σαφως οχι αυτα που μπορει να εχει ενα εργαστηριο ακομα και σαν το δικο μου που μετραω τουλαχιστον 15,000 ευρω επενδυσεις σε οργανα που τελικα δεν μπορουν να μου δωσουν απαντησεις σε τετοια πραγματα και προφανως θα πρεπει να παω στο επομενο η μεθεπομενο επιπεδο με επενδυσεις τυπου 50.000- 100.000 ευρω για να μαθω αυτο που ρωτας ...Ευχαριστω δεν θα παρω ....

Κατα την δικη μου αποψη αυτοι που διαθετουν τετοιο επιπεδο αν καταφερουν τελικα να σου δωσουν στο χαρτι ενα αποτελεσμα που ουτε το ανθρωπινο αυτι ουτε ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να χρησιμοποιησει τοτε το αποτελεσμα ειναι απλα ενα μαθηματικο μεγεθος το οποιο δεν μπορει να χρησιμοποιησει ο ανθρωπος .

Τα υπολοιπα για μενα ειναι απλα στην σφαιρα της φαντασιας . Οπως ειπαμε ο καθε ενας εχει δικαιωμα στην αποψη του οποτε παραπανω σας περιγραψα την δικια μου .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

( ποιος δεν θα ηθελε να εχει για επαγγελματικη χρηση ενα μηχανημα καθαρα ταξης ΑΒ με την οποια καλυτερη ποιοτητα ηχου σε σχεση με τα D η Η η τα G να εχει ισχυ τυπου 1000 ανα καναλι να κοστιζει χαμηλα και ακομα καλυτερα να ζυγιζει σχεδον οσο ενας ταξη D ??? ολοι μας φυσικα ...Εφικτο ??? σαφεστατα και πανευκολα εχει ομως ενα μικρο μειονεκτημα ...στα καλωδια των ηχειων υπαρχει ταση δικτυου .... κανονικο 230 !!! Οποιος προσπαθησε να κανει αναφορα στο ξενο φορουμ σε αυτο το μηχανημα πηρε την επιπληξη του η διαγραφη του θεματος χωρις απολυτως καμμια προειδοποιηση και ban απο την στιγμη που ξανα ανεβασε παρομοιο η το ιδιο θεμα )

Για τα θέματα ασφαλείας ούτε λόγος.
Για τα υπόλοιπα όμως, δεν μπορούμε να λέμε πως δεν έχει ηχητική διαφορά η προσθήκη μιας αντίστασης σε σειρά με την τροφοδοσία ή το είδος των διόδων που χρησιμοποιούμε επειδή δε χαλάει το ημίτονο στον παλμογράφο. Μια δικαιολογία είναι για να μην πάμε παραπέρα ή για να μην ανέβει το κόστος. Δυστυχώς το καθοριστικό όργανο σε αυτό το βρωμο-μεράκι που έχουμε είναι το αυτί.

Last edited:
Για αυτό άρα προσοχή…
Προσέχουμε, για να έχουμε…
Αφτί

Για τα θέματα ασφαλείας ούτε λόγος.
Για τα υπόλοιπα όμως, δεν μπορούμε να λέμε πως δεν έχει ηχητική διαφορά η προσθήκη μιας αντίστασης σε σειρά με την τροφοδοσία ή το είδος των διόδων που χρησιμοποιούμε επειδή δε χαλάει το ημίτονο στον παλμογράφο. Μια δικαιολογία είναι για να μην πάμε παραπέρα ή για να μην ανέβει το κόστος. Δυστυχώς το καθοριστικό όργανο σε αυτό το βρωμο-μεράκι που έχουμε είναι το αυτί.

Σωστά όλα αυτά Νίκο, αλλά πάλι σε ένα τροφοδοτικό - για παράδειγμα - η προσθήκη αντίστασης σε σειρά ή η αντίσταση του δευτερεύοντος του Μ/Τ ή τα χαρακτηριστικά των διόδων είναι μέρος της σχεδίασης.
Είναι σίγουρο λοιπόν οτι άν βάλεις γρήγορες διόδους και έχεις καλά υπολογισμένο τροφοδοτικό οτι θα παίξει καλά.
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να είναι όρτσα η σχεδίαση και να ακούγεται καλά στο αφτί?
Μια σωστή σχεδίαση μπορεί πιθανότητα να ακούγεται "λάθος".
Μια λάθος σχεδίαση δεν υπάρχει περίπτωση να ακούγεται σωστά.
Εννοώ με τα παραπάνω, οτι το "αφτί" από μόνο του δε φτάνει...

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ σε ΠΡΟΒΛΗΜΑ με R-CORE μετασχηματιστή DIY

Αν πάντως θέλεις να το ψάξεις, δες αρχικά με το πολύμετρο αν βραχυκυκλώνουν οι "γειώσεις" των θηλυκών RCA με τη γείωση του δικτύου (στο φις ) χωρίς να έχεις τίποτα συνδεδεμένο πουθενά και για τις 2 συσκευές.

Με τη γείωση του πολύμπριζου δηλαδή;

Σορρυ δεν το εχω ? Δινω καπου εξετασεις ? ....Γιατι μου εχει ζητηθει δευτερη φορα να δηλωσω ποιο σχολειο εχω τελειωσει ?

Γιατί δηλώνεις - έμμεσα - μηχανικός. Είσαι μέλος του Τ.Ε.Ε?
Να το επαναλάβω γιατί είναι δικά σου λόγια, όχι δικά μου: Έγραψες: "στο Πολυτεχνείο μας έλεγαν..." Αν το αμφισβητείς, να βάλω και λινκ.

Αυτό υποδηλώνει ότι έχεις κάποια σχέση με το Πολυτεχνείο. Ποια είναι αυτή? Είσαι απόφοιτος και αν ναι ποιου τμήματος και πότε?

Σε κάθε άλλη περίπτωση τέτοιου είδους αναφορές θεωρώ ότι είναι εκ του πονηρού για να προσδώσουν ανύπαρκτο κύρος.
Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να συμβάλω στην προστασία των μελών από προσπάθειες παραπλάνησης, έστω και ακούσιες.

Το έχεις τώρα? Γιατί πιο λιανά δεν μπορώ να το κάνω.

Last edited:

Αν πάντως θέλεις να το ψάξεις, δες αρχικά με το πολύμετρο αν βραχυκυκλώνουν οι "γειώσεις" των θηλυκών RCA με τη γείωση του δικτύου (στο φις ) χωρίς να έχεις τίποτα συνδεδεμένο πουθενά και για τις 2 συσκευές.

Δεν βραχυκυκλώνει καμμία RCA γείωση με τη γείωση του δικτύου.

Αγαπητοί κύριοι, ευχαριστώ άλλη μια φορά, αφου δεν λύνεται με απλό τρόπο, θα τα αφήσω με ξεχωριστούς μετασχηματιστές και ουτε γάτα ουτε ζημιά.

Last edited:
Να κερασω καφε στο μαγαζι μου αυριο να τελειωνουμε ? Τραβαει μακρυα το πραμα και ακρια δεν βγαινει ...Φυσικα χωρις καμμια απολυτως χρεωση ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Να κερασω καφε στο μαγαζι μου αυριο να τελειωνουμε ? Τραβαει μακρυα το πραμα και ακρια δεν βγαινει ...Φυσικα χωρις καμμια απολυτως χρεωση ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σας, αλλά έχει καταντήσει μεσανατολικό το θέμα, και δεν αξίζει μια περίεργη παρατήρηση ή κατασκευαστική ιδιοτροπία (ουτε καν βλάβη δεν είναι) να τρώει τόση ώρα από όλους σας.

Μην το λες αυτο ...πολλες φορες η λυσεις σε αυτα τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλες και αποδοτικες και καμμια φορα ακομα και ""μεγαλοι τεχνιτες "" χανουν το προφανες ..παει το μυαλο τους σε αλλα πραγματα . Παντως εγω την προθεση την εχω ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος