Βοήθεια σε σύνδεση ραδιοενισχυτή με 3 συσκευές και TV

takis79

Established Member
22 November 2007
125
κερκυρα
1175059885KenwoodKRF-V5050D_rear.jpg

kenwoodkino4.jpg

γεια σας!εχω καποιες αποριες γιατι νομιζω οτι εχω κανει καποια λαθη στην συνδεση μεταξυ ραδιοενισχυτη-τηλεορασης αλλα και των συσκευων που θελω να βγαλω ηχο.

εχω εναν παλιο kenwood krf 5050d

ο ενισχυτης δινει τις εξης εισοδους-εξοδους video :
-video 1 in
-video 2 in
-cd/dvd dvd in
-video 1 out
-monitor out

επισης δινει σαν digital in για ηχο τις εξης εισοδους:
-optical
-dvd
-video 2/monitor coaxial

συνδεω με τον ραδιοενισχυτη και με τον εξης τροπο:
1)το playstation με 1 rca καλωδιο απο το scart του playstation στο analog video2 monitor in του ραδιοενισχυτη(ετσι δεν ακουω οπως θα ηθελα)

2)το media player καμια συνδεση με τον ραδιοενισχυτη(εχω ηχο γιαυτο επειδη η tv συνδεεται με τον ραδιοενισχυτη με το optical

3)το dvd player με spdif coaxial με το digital in dvd που φαινεται στην φωτο.

4)την τηλεοραση με optical καλωδιο απο το optical του ραδιοενισχυτη στο optical της tv.

τα 3 παραπανω συνδεονται με την τηλεοραση με hdmi οσο αναφορα την εικονα.

αυτο που δν μπορω να καταλαβω ειναι αν θα επρεπε να συνδεσω και κατι στις κιτρινες υποδοχες πανω αριστερα!
κανω κατι λαθος στην συνδεσμολογια;

εχω δει οτι οι καινουριοι ραδιοενισχυτες εχουν πχ 4 hdmi υποδοχες!εκει πως θα γινονταν η συνδεση;

ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα!

Last edited:
Re: βοηθεια σε συνδεση ραδιοενισχυτη με 3 συσκευες+tv

Δεν χρειάζεται να συνδέσεις κάτι στα Video in. αυτές δέχονται αναλογική εικόνα και θα έχεις πτώση στην ποιότητα.

Οι νεότεροι ενισχυτές λειτουργούν και σαν HDMI Switch. Συνδέεις όλες τις συσκευές στον ενισχυτή με HDMI και φεύγει απο αυτόν ένα μόνο καλώδιο για την τηλεόραση. Με HDMI In\HDMI Out όμως δεν υπάρχει πτώση στην ποιότητα εικόνας.

Το PS μπορείς να το συνδέσεις με 3xRCA, 1 στην Video CD\DVD In για εικόνα και 2 στα CD\DVD In για τον ήχο.

σε ευχαριστω πολυ!
αλλα δεν θα χασω απο ποιοτητα εικονας αν βαλω το κιτρινο στο cd/dvd?τωρα το ps το εχω με hdmi συνδεδεμενο με την tv!

και κατι ακομα οσο αναφορα την ποιοτητα του ηχου..
υπαρχει διαφορετικη επεξεργασια σηματος οταν οι συσκευες συνδεονται με hdmi πανω στον ραδιοενισχυτη σε σχεση με αυτο που κανω εγω τωρα;πχ το media player ή το dvd player θα ειχε καλυτερη ποιοτητα ηχου αν το εστελνα κατευθειαν με hdmi στον ραδιοενισχυτη και απο τον ραδιοενισχυτη εφευγε κατευθειαν το optical προς τo optical της tv?

σε ευχαριστω πολυ!
αλλα δεν θα χασω απο ποιοτητα εικονας αν βαλω το κιτρινο στο cd/dvd?τωρα το ps το εχω με hdmi συνδεδεμενο με την tv!
Γράψε λάθος, νόμισα οτι στέλνεις και εικόνα με RCΑ! Αφήνεις λοιπόν το HDMI όπως είναι και συνδέεις μόνο τον ήχο με 2xRCA.

και κατι ακομα οσο αναφορα την ποιοτητα του ηχου..
υπαρχει διαφορετικη επεξεργασια σηματος οταν οι συσκευες συνδεονται με hdmi πανω στον ραδιοενισχυτη σε σχεση με αυτο που κανω εγω τωρα;πχ το media player ή το dvd player θα ειχε καλυτερη ποιοτητα ηχου αν το εστελνα κατευθειαν με hdmi στον ραδιοενισχυτη και απο τον ραδιοενισχυτη εφευγε κατευθειαν το optical προς τo optical της tv?

Δεν έχει διαφορά. Και με HDMI και με coaxial\optical το ίδιο ψηφιακό σήμα παίρνει ο ενισχυτής.
Τη διαφορά ίσως την κάνει η τηλεόραση. Όταν το σήμα των εξωτερικών συσκευών περνάει πρώτα απο αυτήν πριν πάει στον ενισχυτή υπάρχει περίπτωση να αλλάζει μορφή.