Βοήθεια σ'εναν νέο χρήστη Nova

grizano

New member
12 February 2009
7
Γεια σε όλους σας.

Είμαι νέος συνδρομητής Nova (start pack, από την προσφορά για χρήστες Forthnet) και δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία με δορυφαρικές συνδρομές/τεχνολογίες.

Επειδή στην πολυκατοικία μας έχουμε βάλει κεντρική δορυφορική εγκατάσταση, επέλεξα να μην μου κάνουν την εγκατάσταση και να παραλάβω απλά τον δέκτη και τον ρυθμίσω μόνος μου.

Από σήμερα έχω στα χέρια μου τον αποδικωποιητή NovaBox HD 831 και τη κάρτα Nova. Βέβαια διαπιστωσα ότι δεν είναι τόσο απλό τελικά.

Μπορείτε λίγο να με καθοδηγήσετε?

Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω πως η εγκατάσταση μας στην πολυκατοικία αποτελείτε απο δύο πιάτα και 4 LNB (Θα το επιβεβαιώσω και θα συγκεντρώσω όσα πιο πολλά στοιχεία μπορώ τις επόμενες μέρες).

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που μπορώ/πρέπει να ζητήσω να μάθω για να με βοηθήσουν στο setup του δέκτη και της Nova?

Έχω ψάξει και λίγο σε διάφορα φόρουμς μπας και βρώ κάποιες πληροφορίες και κάπου διάβασα πως πρέπει το 1ο LNB να είναι αυτό που βλέπει τον/τους δορυφόρους απ'τους οποίους εκπέμπει η Nova. Ισχύει αυτό?

Είναι αναπόφευκο το να χρειαστεί να καλέσω κάποιον τεχνικό να μου το σετάρει? Γενικά απο τεχνολόγικα θέματα καταλαβαίνω/μαθαίνω γρήγορα (και λόγου επαγγέλματος) και σίγουρα είμαι διατεθιμένος να ασχοληθώ και να μάθω ότι χρειάζετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
Ρώτα ποιό πιάτο ''βλέπει'' 13E ή αλλιώς Hotbird.Ρώτα σε ποιά μπρίζα βγαίνει εάν είναι ξεχωριστός..αλλιώς έχei πρόβλημα μα το diseqc o δέκτης.

Κάνε πρώτα μια δοκιμή (δεν θα πάθει τίποτα ο δέκτης). Συνέδεσε τον δέκτη και τελευταίο βάλε το ρεύμα του. Περίμενε κανα λεπτό για να ξεκινήσει να ψάχνει τον δορυφόρο και ΑΝ ο hotbird είναι ο πρώτος δορυφόρος στα lnb θα σου κατεβάσει τα κανάλια.

Αν δεν είναι πρώτος δορυφόρος στα lnb ο hotbird τότε πρέπει να συνεννοηθείς με τους υπόλοιπους για να καλέσετε τεχνικό να σας ρυθμίσει το πιάτο....

Αν σου κατεβάσει τα κανάλια τότε ο hotbird είναι όντως ο πρώτος δορυφόρος, μετά από αυτό πήγαινε μενού, τεχνικές ρυθμίσεις (1234 ο κωδικός), αναβάθμιση, και δες αν χρειάζεται αναβάθμιση ο δέκτης... αν ξεκινήσει αναβάθμιση τότε άστο να τη κάνει (κάνει περίπου 10-15 λεπτά) και μην τον πειράξεις. Μόλις κάνει επανεκκίνηση ο δέκτης πήγαινε πάλι στο μενού περιβαντολογικές ρυθμίσεις και δώστου ΟΧΙ.

Όταν τελειώσεις πάρε τη νόβα για να σου ενεργοποιήσουν την κάρτα.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, πολύ απλές και λογικές μου φαίνονται.

Δυστυχώς όμως, δεν πρόλαβα να κάνω αυτά που προτείνεις και "έπαιξα" με το μενού του και άλλαξα το DiseqC (σε 1.0) και τον κλείδωσα/μπλοκάρισα. Το βλέπω πως κάνει συνέχεια "reboot" με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.

Ξέρει κανείς πως μπορώ να το ξεμπλοκάρω? Βρήκα κάτι οδηγίες στο ιντερνετ (Reset - StandBy - βελάκι πάνω - βελάκι κάτω - StandBy) αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφερα τίποτα. Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει να τον ξεμπλοκάρω ώστε μετά να δοκιμάσω τα παραπάνω?

Από την άλλη, αν πάρω την τη Nova θα μου κάνει αλλαγή/αντικατάσταση αποδικοποιητή? Είναι μέσα στην "εγγύηση" ή στα πλαίσια της συνδρομής αυτό που έκανα/έπαθα?

Ευχαριστώ.

Last edited:
Χμμμ... βασικά για να πετύχει η αναβάθμιση θα πρέπει να πιάνει τον Hotbird. Από ότι κατάλαβα, η αναβάθμιση που σου φορτώνει έρχεται μέσω σήματος από δορυφόρο. Ίσως αυτός να είναι κι ένας λόγος που δεν σου πετυχαίνει.

Πάντως μην αγχώνεσαι, υποχρεωμένη είναι ως εταιρία να σου δώσει καινούργιο δέκτη, αφού πρώτον έχεις εγγύηση επιστροφής 30 ημερών (βάση Ευρωπαϊκής νομοθεσίας) και επιπλέον έχεις και την εγγύηση ενός έτους. Πάντως δεν πιστεύω να σου επιστρέψουν τον δέκτη, θα σου πουν να περάσει τεχνικός να κάνει την σύνδεση και θα ξέρει... σίγουρα (!) το παραπάνω κόλπο για την αναβάθμιση.
Πάντως πραγματικά απορία μεγάλη γιατί απαγορεύουν άλλους δορυφόρους... Τηλεοπτικό υπερθέαμα σου λέει μετά, lol.