Βοηθεια στη προσαρμογή του χώρου ακρόασης

%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F

δεν περνάει έτσι απλά! θέλει υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα!

εχω μπυρίτσα στη κατάψυξη κανόνισε να κάνουμε μπυρο-πειράματα!

Re: Απάντηση: Βοηθεια στη προσαρμογή του χώρου ακρόασης

Ασε Νικο, θελει να τη βγάλει φτηνά.. Δηλαδη εμεις που λιώσαμε με το καυσωνα να μετράμε τι είμαστε δηλαδη?

Στα λογια μου ερχεστε, αντι να κρατατε τις απουσιες σας το χειμωνα και να τις κανετε κοπανα τωρα το καλοκαιρι προς θαλασσιτσα μερια, καθεστε και ψηνεστε :cool4:
Οσο για την απουσια, θα φερω χαρτι απο γιατρο ρε σεις, "καλπαζουσα χαιφιντελιτιδα" διεγνωσε και μου δωσε θεραπεια, να ακουω λεει για τους επομενους 3 μηνες μονο απο φορητο ραδιοcd, οποιαδηποτε συσκευη με πανω απο 1% thd στο ακουστο φασμα, απαγορευεται δια ροπαλου, θα με ξανακυλησει...

Last edited:
Ερωτηση προς Δημοκηδή: Με τι κλήση προς τα εσένα παίζουν τα Chario στον δικό σου χώρο? Εχεις πειραματιστεί εν γένει με τη τοποθέτηση τους και ειδικά οσον αφορά απόσταση μεταξύ τους και γωνία κλήσης προς τη θέση ακρόασης?

O χωρος του Σπυρου ειναι απολυτα κανονικος, ριξε μια ματια πως ειναι τοποθετημενα τα ηχεια εδω http://www.avclub.gr/forum/showthre...1%EB%E1%F1%DE+%C1%EA%F1%FC%E1%F3%E7+Sacd%2FCD Η τοποθετηση τους στο χωρο εχει γινει βαση καποιων τυπων απο οτι μου χε πει. Με την κλιση σιγουρα θα επαιξε. Το σε ποια κλιση παιζει καλυτερα εχει να κανει με το χωρο, με τα ηχεια κλπ, οποτε καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη. Ο καθενας βρισκει την βελτιστη γωνια των ηχειων του εμπειρικα, με δοκιμες.

Ερωτηση προς Δημοκηδή: Με τι κλήση προς τα εσένα παίζουν τα Chario στον δικό σου χώρο? Εχεις πειραματιστεί εν γένει με τη τοποθέτηση τους και ειδικά οσον αφορά απόσταση μεταξύ τους και γωνία κλήσης προς τη θέση ακρόασης?

Θωμά, εγώ ακολούθησα το σύνηθες και από παλαιότερα ηχεία μου και βρήκα ότι και με τις ''αρκούδες'' ήταν η καλύτερη λύση ... συγκεκριμένα οι νοητοί άξονες των τουήτερς τέμνονται ακριβώς πίσω από κεφάλι μου, ή διαφορετικά περνούν πάνω από τους ώμους μου ... μεγαλύτερο toe in εξασφαλίζει ακόμη καλύτερη ακρίβεια στην τοποθέτηση των οργάνων, αλλά περιορίζει το πλάτος της εικόνας ... όπως όμως κατέθεσε και ο Παντελής, η τοποθέτηση στον χώρο είναι πλήρως συμμετρική, οι αποστάσεις από πλάγιους και πίσω τοίχους είναι ακριβώς οι ίδιες, (τα ηχεία απέχουν 2,15 από τον πίσω τοίχο και 1,25 από τους πλαϊνούς) ενώ το όλο στήσιμο έγινε με τον γνωστό κανόνα του συμπατριώτη μας του Cardas ...

Θωμά, εγώ ακολούθησα το σύνηθες και από παλαιότερα ηχεία μου και βρήκα ότι και με τις ''αρκούδες'' ήταν η καλύτερη λύση ... συγκεκριμένα οι νοητοί άξονες των τουήτερς τέμνονται ακριβώς πίσω από κεφάλι μου, ή διαφορετικά περνούν πάνω από τους ώμους μου ... μεγαλύτερο toe in εξασφαλίζει ακόμη καλύτερη ακρίβεια στην τοποθέτηση των οργάνων, αλλά περιορίζει το πλάτος της εικόνας ... όπως όμως κατέθεσε και ο Παντελής, η τοποθέτηση στον χώρο είναι πλήρως συμμετρική, οι αποστάσεις από πλάγιους και πίσω τοίχους είναι ακριβώς οι ίδιες, (τα ηχεία απέχουν 2,15 από τον πίσω τοίχο και 1,25 από τους πλαϊνούς) ενώ το όλο στήσιμο έγινε με τον γνωστό κανόνα του συμπατριώτη μας του Cardas ...

αυτο δεν θυμομουν....:a0210:

Να προσθεσω για το toe in, η συγκλιση προς τα μεσα δηλαδη, συνηθως ακους "περισσοτερες" υψηλες. Αυτο ομως ειναι και θεμα χωρου.