Βοήθεια στην αντικατάσταση προηγούμενου με νέο προβολέα.

alexkapellakis

New member
7 January 2016
7
Έχω τον Epson EH-TW490 (720) και θέλω να αναβαθμιστώ σε κάτι καλύτερο.
Είδα τις προάλλες στο χώρο μου τον Epson TW5200 (1080) και αποφάσισα πως θέλω αυτό το κάτι καλύτερο.

Από εσάς θέλω να μου πείτε με τα δεδομένα:
1) μέγιστο ποσό 800-900ευρώ.
2) εξήγηση αν αξίζει να πληρώσω προβολέα για 1920*1200 αντί για 1920*1080?
3) εξήγηση 1080i / 1080p ποιο είναι καλύτερο και γιατί?
4) LCD / DLP επίσης ποιο και γιατί?
5) 3D ή απλό? (αξίζει το 3D στον σπιτικό προβολέα?)

Και εν τέλη θέλω να μου προτείνετε κάποιο προβολέα για να δω και να αποφασίσω στο τέλος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.

Α και συγνώμη που είμαι τόσο συνοπτικός αλλά έγραψα πριν λίγο μία ολόκληρη έκθεση και πάτησα "post" και με είχε αποσυνδέσει από το φορουμ οπότε δε γινόταν να τα ξαναγράψω όλα από την αρχή.....

καλησπέρα,

1)μια χαρά είναι
2)1920χ1080
3)1080p
4)DLP στα χρήματα αυτά
5)όλοι είναι 3D οπότε...

benq W1100, benq W1070+, optoma HD151X

Σ' ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου Tegonik, απλά πέραν των προτάσεων σου, θέλω να ξέρω και τα παραπάνω στοιχεία...
Όπως για παράδειγμα:

2) 1080 vs 1200... Υπάρχει ουσιαστική διαφορά σ'εμένα που θέλω να βλέπω καμιά ταινία και να παίζω κανένα PS4?
3) 1080i vs 1080p... Γιατί επέλεξες το P και όχι το Ι?
4) DLP vs LCD... Είπες στα χρήματα αυτά... Δηλαδή ένας LCD θα κόστιζε περισσότερο? (άρα θα ήταν και καλύτερος?)

Και στο τέλος μου γράφεις τα 3 αυτά μοντέλα... Τα οποία παίζουν σε ένα εύρος τιμών... Από μοντέλο σε μοντέλο λοιπόν η διαφορά τιμής που οφείλεται?

2) Δεν γνωρίζω να υπάρχει projector για home cinema που να είναι ανάλυσης 1200. Ίσως να εννοείς projector παρουσίασης που είναι για άλλο σκοπό και όχι για θέαση ταινιών.

3) Όλες οι ταινίες πιά και όλο το υλικό πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, βγαίνει σε 1080p και όχι σε 1080i. Φυσικά ένας projector 1080p παίζει κανονικότατα μέσω της τεχνικής του deinterlace και υλικό 1080i.

4) Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα για το ποια τεχνολογία είναι καλύτερη. Δεν είχα ποτέ DLP παρά μόνο LCD, οπότε δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά. Λέγεται πάντως πως στην χαμηλή κατηγορίας τιμής, οι DLP τα πάνε καλύτερα αφού δίνουν πιο έντονο contrast από τις LCD. Αυτό που θα πρέπει όμως να εξετάσεις πριν στραφείς σε DLP προβολέα, είναι να τον δεις από κοντά σε κάποιο μαγαζί, που να παίζει πλάνα ταινίας που να έχουν υπότιτλους για να δεις αν σε ενοχλεί το rainbow effect.

2) ok

3) άρα το 1080p ειναι καλύτερο... Το λόγο δε καταλαβα βέβαια αλλα οκ...

4) http://youtu.be/bYBurcnYx2g αυτο το πράγμα και σε αυτή την ένταση θα βλέπω με έναν dlp σαν τον benq w1100 ας πούμε?? αυτο στο βιντεάκι που σας δείχνω ειναι άθλιο... Εκτός κ αν ευθυνεται το ότι ειναι τραβηγμένη η δοκιμή από κάμερα και εντείνει πολυ το rainbow effect..

Ούτε κατα διάνοια δεν θα βλέπεις έτσι. Εγώ που βλέπω το RBE το έβλεπα στην αρχή ελάχιστα και τώρα καθόλου. Απλά το έβλεπα και ήξερα τι είναι, χωρίς να είναι ενοχλητικό. Τώρα έχει εξαφανιστεί. απο όσους έχουν δει στο δικό μου δεν μου έχει παραπονεθεί κανείς.

2) ok

3) άρα το 1080p ειναι καλύτερο... Το λόγο δε καταλαβα βέβαια αλλα οκ...

4) http://youtu.be/bYBurcnYx2g αυτο το πράγμα και σε αυτή την ένταση θα βλέπω με έναν dlp σαν τον benq w1100 ας πούμε?? αυτο στο βιντεάκι που σας δείχνω ειναι άθλιο... Εκτός κ αν ευθυνεται το ότι ειναι τραβηγμένη η δοκιμή από κάμερα και εντείνει πολυ το rainbow effect..

3) Ξέχασέ το "i". Αμαρτίες του παρελθόντος. Το "i" ή αλλιώς interlace, έχει να κάνει με το ότι κάθε εικόνα σπάει σε δύο μισές εικόνες. Η πρώτη έχει τις μονές σειρές των pixels και η δεύτερη τις ζυγές. Αυτό γινόταν για να μπορέσουν οι αρχικές τηλεοράσεις να ξεπεράσουν το πρόβλημα των λίγων frames που μπορούσε να προβάλει η τότε τεχνολογία. Τώρα έχουμε πιά πάει στο progressive format.

4) Η κάμερα δεν μπορεί να συλλάβει το rainbow effect όπως το συλλαμβάνει το ανθρώπινο μάτι. Το καλύτερο είναι να δείς από κοντά τον προτζέκτορα που θες να πάρεις.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!!!

Και για να κλείσω...

Βλέπω στο "Σκρουτζ" πχ για τον BENQ W1070+ από 860,00 έως και 1.138,22........
Παίζει απατεωνιά στις χαμηλές τιμές??????? Τι παίζει? Γιατί λέω να καταλήξω εκεί αλλά δε ξέρω από που να κάνω την αγορά... Και φυσικά στο οικονομικό είναι μία σεβαστή διαφορά αυτή ανάμεσα στις παραπάνω τιμές...