Βοήθεια στην εκτίμηση της κεραίας

sakis44

Established Member
1 May 2008
161
Stuttgart
Καλησπέρα, πριν 10 χρόνια εγκατέστησα την κεραία που βλέπετε στις φωτογραφίες για να βλέπω (στη Θεσσαλονίκη) τις πολύ δύσκολες τότε συχνότητες του γερμανικού premiere. Κόστος για κάτοπτρο, βάση και εγκατάσταση τότε περίπου 1000 ευρώ. Τώρα φεύγω από το σπίτι και θέλω να την πουλήσω. Νομίζοντας ότι είναι πάνω από 2 μέτρα η διάμετρός της, έβαλα ανάλογη αγγελία στα 600 ευρώ.

Όπως αποδείχτηκε έκανα λάθος. Ήρθε χθες ένας να την δει που έχει κατάστημα με δορυφορικές κεραίες και μου είπε ότι δεν πρόκειται για κεράια με 240 εκατοστά διάμετρο, αλλά με 180 εκατοστά και ότι αυτές του τις κάνουν δώρο, αλλά δεν πάει να τις κατεβάσει από τις ταράτσες γιατί έχει πολύ δουλειά η απεγκατάστασή τους... Μετά μου έκανε προσφορά 60 (τον έδιωξα)... και αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου έδινε 130 ...
Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά...

Μέτρησα σήμερα την κεραία. Από άκρη σε άκρη κάθετα και κρατώντας το μέτρο απλά στον αέρα (όπως την μέτρησε και ο μάστορας που ήρθε να την πάρει) είναι 185εκ. Μετρώντας και την καμπύλη της όμως είναι ακριβώς 200 εκατοστά. Τι ισχύει?

Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε στο να καταλάβω τι ακριβώς πουλάω ώστε να πουλήσω την κεραία (με την βάση και όλα τα εξαρτήματά της) σε μία τίμια τιμή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια.

P1229282.jpgP1229277.jpgP1229282_b.jpg2.jpg1.jpg

Δεν μετράς την καμπύλη της φιλε.
Μέτρας την διάμετρο με ενα μετρο απο ακρη σε ακρη.
Απλα επειδη τα πιάτα δεν ειναι τελείως κυκλικά ειναι ελλειπτικα μέτρα μια την διάμετρο απο δεξιά προς τα αριστερά και αλλη μια την διάμετρο απο πανω εώς κατω

Καλημέρα!
Είναι ενα ΜΑΒΟ 180 παραβολικό,με πολύ καλό lnb(invacom)αν βλέπω καλά!
Θα σου πρότεινα να το κρατήσεις ,κι αν του δώσεις και κίνηση θα είναι ιδανικό για να βγάλεις πολλούς δορυφόρους!
Φοβάμαι οτι ίσως δεν βρείς καλύτερη τιμή απο 200 ευρώ για να το δώσεις....βάλε αγγελία...

Last edited:
Πριν από 10 χρόνια δε ξέρω αν έκανε 1000 ευρώ, νομίζω και τότε δεν έκανε τόσο. Βεβαίως η εγκατάσταση σε κεραμίδι κοστίζει, ενδεχομένως από τα 1000 ευρώ ένα 200ρη να ήταν τα εργατικά της εγκατάστασης ενώ το Invacom LNB τότε έκανε 100+ ευρώ. Σήμερα καινούριο κάνει περίπου 450 ευρώ (χωρίς το LNB). Οπότε μεταχειρισμένο 10ετίας αν πάρεις 250-300 ευρώ ευχαριστημένος να είσαι. Πάντως πρόκειται για καλό πιάτο.

δεν αξιζει οντως να το πουλησεις...παντως εγω αγορασα ιδιο απο φιλο μεταχειρισμενο χωρις lnb περυσι στα 80 ευρω...αλλα εγω πηγα και το ξηλωσα διοτι ο φιλος μετακομιζε....130 που ειπε ο αλλος καλα ειναι αν θελεις να το δωσεις..

Είναι MABO παραβολικό 1,80 με invacom LNB.
Κράτα το, είναι πολύ καλό πιάτο και δεν αξίζει να το δώσεις.
Αν υπάρχει ανάγκη όμως 150 με 180 euro νομίζω ότι είναι καλά χρήματα.