Βοήθεια στην επιλογή βιντεοκάμερας

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Μέχρι τώρα είχα μια Panasonic HDC-SD5 την οποία όμως έφαγε ο Mango (ο 6 μηνών σκύλος μου που βγάζει δόντια)... -bye-

Σε αναζήτηση λοιπόν νέας και θα ήθελα τη βοήθεια και προτάσεις σας.

Από απαιτήσεις:
1. Πρέπει να είναι HD (αλήθεια υπάρχει καμία που να είναι πλήρως και πραγματικά FullHD????)
2. Να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη (1η προτίμηση η εγγραφή σε memory card και 2η σε σκληρό δίσκο) - Δε με ενδιαφέρουν λύσεις που γράφουν σε δισκάκι (DVD, Blu-Ray κλπ)
3. Καθώς δεν πολυασχολούμαι με ρυθμίσεις θα ήθελα να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα σε Auto Mode...
4. Να μπορεί να τραβάει καλά και σε συνθήκες όπου δεν υπάρχει άπλετο φως (ηλιόλουστη μέρα) κάτι στο οποίο είχε σοβαρό πρόβλημα η Panasonic.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια...

Όλα μαζί δεν γίνονται. Για να πάρεις αυτό που θέλεις (και δεν θα είναι μικρή σε διαστάσεις ) πάς για 3500 ευρώ (panasonic).

Αλλιώς κάτι ανάμεσα σε SONY SR11 και σε PANASONIC SDR S9 (πιο μικρή, αλλά ζορίζεται στα νυχτερινά). Εναλλακτικά CANON HF11 (η πιο καλή στα νυχτερινά).

Κοιτώντας τις διάφορες εναλλακτικές τείνω προς τις ακόλουθες:
1. Sony HDR-SR11 ή 12 (πολύ καλή ποιότητα photos με 10Mp και από ότι βλέπω καλές επιδόσεις στα σκοτεινά)
2. Sony HDR-CX11E η οποία μου φαίνεται ίδια με τις παραπάνω απλά δεν έχει σκληρό

Μεταξύ των 2 παραπάνω τι θα προτείνατε?

Αξιόλογη φαίνεται και η JVC GZ-HD40 αλλά "κόβεται" λόγω επιδόσεων σε φωτογραφίες (2,68Μp)

Αγνοείστε το παραπάνω...

Κοιτώντας λοιπόν στο internet και με βάση την παραπάνω πρόταση τείνω προς τις ακόλουθες:
1. Sony HDR-SR11 / ή 12
2. Sony HDR-CX11E
3. Canon HF11

Έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις οι οποιες θα κρίνουν και πως θα κινηθώ:
1. Η Sony είναι τόσο καλή στις photos όσο δείχνουν τα specs της? Θα μπορούσε π.χ. να αντικαταστήσει αξιοπρεπώς μια compact φωτογραφική μηχανή των 7-10Mp?
2. Βλέπω ότι στην ουσία η διαφορά μεταξύ SR11 και CX11 είναι το μέσο αποθήκευσης. Είναι όντως έτσι?
3. Σαν κάμερα είναι η Canon τόσο καλύτερη από τη Sony όσο δείχνουν τα διάφορα reviews? (http://www.camcorderinfo.com/ratings.php#)

Sorry αν γίνομαι κουραστικός και ρωτάω προφανή πράγματα απλά η εμποειρία μου στο χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο είναι πολύ περιορισμένη...

Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή βιντεοκάμερας

Κοιτώντας τις διάφορες εναλλακτικές τείνω προς τις ακόλουθες:
1. Sony HDR-SR11 ή 12 (πολύ καλή ποιότητα photos με 10Mp και από ότι βλέπω καλές επιδόσεις στα σκοτεινά)
2. Sony HDR-CX11E η οποία μου φαίνεται ίδια με τις παραπάνω απλά δεν έχει σκληρό

Μεταξύ των 2 παραπάνω τι θα προτείνατε?

Αξιόλογη φαίνεται και η JVC GZ-HD40 αλλά "κόβεται" λόγω επιδόσεων σε φωτογραφίες (2,68Μp)

Θέλις να μπλέξεις με memory stick?

μαζί με την αγορά της καινούριας πάρε και ένα πλαστικό κόκκαλο για να παίζει με αυτό το σκυλάκι σου αντί με τις βιντεοκάμερες...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή βιντεοκάμερας

μαζί με την αγορά της καινούριας πάρε και ένα πλαστικό κόκκαλο για να παίζει με αυτό το σκυλάκι σου αντί με τις βιντεοκάμερες...

Άσε... για κανένα μήνα μέχρι να βγουν τα δόντια δεν υπάρχει λύση... ούτε κόκκαλα ούτε τίποτα...

Θέλις να μπλέξεις με memory stick?

Να μην μπλέξω εεε? ΟΚ, άρα απορρίπτεται η CX-11...

Οπότε το βασικό ερώτημα που μένει για μένα είναι:
Η Sony είναι τόσο καλή στις photos όσο δείχνουν τα specs της (10MP σε 4:3 & 7,5MP σε 16:9)? Θα μπορούσε π.χ. να αντικαταστήσει αξιοπρεπώς μια compact φωτογραφική μηχανή των 7-10Mp?
Αν ναι πάω για αυτή... αν όχι πάω για Canon.

Τι λέτε???

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή βιντεοκάμερας

Άσε... για κανένα μήνα μέχρι να βγουν τα δόντια δεν υπάρχει λύση... ούτε κόκκαλα ούτε τίποτα...

Να μην μπλέξω εεε? ΟΚ, άρα απορρίπτεται η CX-11...

Οπότε το βασικό ερώτημα που μένει για μένα είναι:
Η Sony είναι τόσο καλή στις photos όσο δείχνουν τα specs της (10MP σε 4:3 & 7,5MP σε 16:9)? Θα μπορούσε π.χ. να αντικαταστήσει αξιοπρεπώς μια compact φωτογραφική μηχανή των 7-10Mp?
Αν ναι πάω για αυτή... αν όχι πάω για Canon.

Τι λέτε???

Γνώμη μου ότι δεν είναι. Ίσως όμως ο steliosfan που την έχει, έχει διαφορετική γνώμη.

steliosfan τι λες?

Επίσης ψάχνω την Canon HF11 ή HG21 και δεν τις βρίσκω πουθενά...
Έχουν κυκλοφορήσει? Ξέρετε που μπορώ να τις βρω?

steliosfan τι λες?

Επίσης ψάχνω την Canon HF11 ή HG21 και δεν τις βρίσκω πουθενά...
Έχουν κυκλοφορήσει? Ξέρετε που μπορώ να τις βρω?

Kάνε μια βόλτα να δεις τι παιζει στα μεγάλα μαγαζιά ή ρώτα την αντιπροσωπεία (Intersys)

Παντως και εγώ για την HF11 θα πήγαινα εκτος εαν βρεις πουθενα σε καλή τιμή το προηγούμενο μοντέλα (HF10)

Δυστυχως δεν υπαρχει η canon hf11 , ειναι για την Ιαπωνικη αγορα μονο (προς τοπαρον )...
Να ξερεις ομως οτι αυτα τα κλιπ για να τα επεξεργαστεις με υπολογιστη, θελεις ειδικα προγραμματα και ΠΟΛΥ δυνατο μηχανημα (ειναι Mpg4 που ειναι πολυ βαρυ).

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.
Δε νομίζω να έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή...
Οι HF11, HG20 & HG21 δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και δε θα υπάρχουν για αρκετό καιρό...

Το κύριο θέμα μου αυτή τη στιγμή - το οποίο θα καθορίσει και την τελική επιλογή - είναι η ποιότητα της φωτογραφίας που βγάζει η SR12 και αν θα μπορούσε να αντικαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό μια φωτογραφική μηχανή (για να καταλάβετε τώρα χρησιμοποιώ μια Canon Ixus 4MP 4ετίας και με καλύπτει).
Αν η Sony είναι αξιοπρεπής σε still images πάω γι' αυτήν - διαφορετικά (αν τραβάει photos όσο απαράδεκτα η Panasonic SD5 που είχα μέχρι τώρα) πάω για την Canon HF10 η οποία από ότι μου είπατε και διαβάζω σε reviews έχει πολύ καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό (σε CineMode). Μάλιστα όλα τα reviews βγάζουν την HF11 ισοδύναμη με την HF10. Η HF11 γράφει σε 24Mbps το οποίο από ότι λένε δεν επιρεάζει το τελικό αποτέλεσμα και έχει 32GB internal storage αντί για 16GB που έχει η HF10

Κάποιος με εμπειρία σε still images με την Sony SR11 ή 12???

Last edited:
Κοίταξε έχω την sr8 η οποία έβγαζε μια χαρά φωτογραφίες,πολύ καλύτερες από την Canon 520 του πατέρα μου.Τώρα εξαρτάται και τί ζητάς.

Δυστυχως δεν υπαρχει η canon hf11 , ειναι για την Ιαπωνικη αγορα μονο (προς τοπαρον )...
Να ξερεις ομως οτι αυτα τα κλιπ για να τα επεξεργαστεις με υπολογιστη, θελεις ειδικα προγραμματα και ΠΟΛΥ δυνατο μηχανημα (ειναι Mpg4 που ειναι πολυ βαρυ).

Mini-dv νομιζω οτι θα ηταν η καλυτερη επιλογη, εγω που θελω να βαζω το video σε προγραμμα μονταζ οπως Avid λετε να εχω προβλημα?

οι Videocameres που ειναι με HDD τα αρχεια που βγαζουν θα μπορω να τα κανω import σε Avid ή Premier?

Ο Avid δεν δεχεται αρxεια Μpg και mpg4...
Aκομη και να τα δεχοταν ομως , θα εχανες ποιοτητα γιατι τα μετατρεπει σε δικο του φορματ και φυσικα σε χρονο γιατι για μια ωρα υλικου θα εκανε τουλαχιστον 3 για το import !!!