Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer VSX-830 και YAMAHA RX-V479

Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

O 479 είναι ένα πολύ καλό μοντέλο της εισαγωγικής κατηγορίας (το ίδιο και ο denon x1200)
Αυτό που κοιτάμε είναι το rated output (2ch driven), το οποίο στα specs του μπορείς να δεις ότι είναι 80Watt (6ohms, 0.09% THD), ενώ η δυναμική ισχύς του ανα καναλι είναι 120W/6Ohm - 140W/4Ohm - 170Watt/2Ohm.

H τιμή που παραθέτεις πιθανόν παραπέμπει σε max output before clipping.

Δυστυχώς η μετρήσεις που έχουν γίνει απο ανεξάρτητους φορείς δείχνουν πως οι τιμές ισχύος που δίνουν οι κατασκευαστές συνήθως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Μάλιστα η πραγματικότητα είναι αισθητά πιο κάτω (πολλές φορές στο 60% των αναγραφόμενων).
Αν θα έπρεπε να προβλέψω θα έλεγα ότι ο 479 έχει rated output power <50 Watt / 8Ohm (2 channels driven / <0,1% THD).
(πρόβλεψη βάσει μετρήσεων άλλων Υamaha και συνεκτιμώντας τα υπόλοιπα στοιχεία που δίνονται).

Ο denon x1200 λογικά υπερτερεί σε ισχύ αλλά μειονεκτεί σε ρεύματα (βάσει του ότι δεν δίνει τιμές rated και dynamic power κάτω απο τα 4Οhm, αλλά και με ελειπή στοιχεία για την ισχύ σε 8 και 6 Οhm με την ίδια παραμόρφωση).

Για τα z3 (88db/1Watt/1μέτρο) που συζητάμε και οι δύο θα κάνουν τη δουλειά. Εσύ θα αποφασίσεις βάση προτιμήσεων σε ήχο και features.
Θα έχεις me ~30Watt ισχύος, ~95db ένταση στα 3μέτρα τα οποία είναι υπεραρκετά για ακρόαση μουσικής και κάποιο απόθεμα ακόμη.
(για κάθε διπλασιασμό της ισχύος πέρνουμε τριά db - για κάθε διπλασιασμό της απόστασης ακρόασης χάνουμε 6db, για γρήγορο υπολογισμό)
Στο ΗΤ με προσθήκη sub θα είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν κουράζεις και ίσως οι ερωτήσεις σου να έχουν ενδιαφέρον και για άλλα μέλη.
Αν είναι να κατανοήσετε λίιιγο παραπάνω τον τρόπο επιλογής και ματσαρίσματος τεχνικών χαρακτηριστικών χαλάλι!

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

Νομίζω ότι αρχίζω να μπαινω στο νόημα... Από ότι παρατηρώ όμως μάλον θα καταλήξω zensor 3 με yamaha για να συσκρατήσω λίγο το κόστος στον ενισχυτή (τινάξαμε το budget στον αέρα) :) Τέλος του μήνα θα είμαι αθήνα για δουλειά και ελπίζω να μπορέσω να βρω να τα ακούσω από κοντά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν πήγαινα σε δικάναλο ενισχυτη θα ήταν καλύτερα πιστεύεις; Ούτως ή άλλως σετάρισμα 2.0 θα έχω αρχικά και μέχρι να ξαναγεμίζει ο κουμπαράς! Θα άξιζε το κόπο να ασχολήθω και σε τι προϊόντα α επικεντρωθώ; Αν πάλι δεν αξίζει προχωράω με πολυκάναλο...

Ναι σαφώς καλύτερα με 2καναλο.
Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα παίζει ένας ΝΑD 326 αγγελία (τον έχω και εγώ σε δεύτερο σύστημα, αλλα δεν τον πουλάω εγώ το αναφέρω γιατί τον ξέρω) που θα ταιριάξει α ψ ο γ α με zensor 3.

Θα πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά τη χρήση όμως. Οι περισσότεροι οικονομικοί καλοί δικάναλοι δεν έχουν ψηφιακές εισόδους!
Δες πως θα συνδέσεις τις πηγές σου γιατί υπάρχει πιθναότητα να τ'αγοράσεις και να τα κοιτάς (να μην συνδέονται με την πηγή).
Επι την ευκαιρία για ποια πηγή μιλάμε?

Re: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

Οι βασικές πηγές που θα ενώσω είναι
1. TV
2. Blue ray (θα κρατήσω του home cinema που έχω σαν player)
3. Πικ απ
4. Εδω είναι το πρόβλημα ότι θέλω σκληρό ή δίκτυο να μπορώ να αναπαράγω τα mp3 μου.
Υπάρχουν και άλλα, κονσόλα, ταμπλετ μέσω Bluetooth αλλά είναι δευτερεύοντα...

Να προσθέσω ότι η ΤV κάνει out μόνο με optical σύνδεση. Δηλαδή αν θέλω να έχω ήχο σε εξωτερικά ηχεία από την TV και να δω π.χ. μια ταινία από τον αποκωδικοποιητή μόνο με οπτική το κάνει. Ο NAD βλέπω δεν έχει οπτική.

Υπάρχουν συσκευές που μετατρέπουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Τα DAC.
Δυστυχώς όμως έχουν περιορισμένο αριθμό ψηφιακών εισόδων που δεν συμπεριλαμβάνει hdmi και προφανώς έξτρα κόστος...
Πιθανότατα λόγω του περιορισμού στο μπάντζετ δεν μπορώ να προτείνω κάτι...

Εγκυκλοπαιδικά και μόνο να σου πω ότι με pc->dac->δικάναλο->ηχεία θα μπορείς να κάνεις αυτά που ζητάς σε ήχο και εικόνα πολύ πολύ καλύτερα.
βέβαια ξεχνάμε τον πολυκάναλο έτσι, και πάμε σε άλλα χωράφια!
Επίσης θα χρειαστείς άλλη μια συσκευή... phono stage για το πικάπ... αλλά αυτό ισχύει και για τον πολυκάναλο!

Δύσκολα πράματα δεν μου βγαίνουν τα κουκιά. Mάλλον πρέπει να επικεντρωθούμε στον πολυκάναλο.

Και γω αυτο σκεφτηκα αρχικα οταν αρχησα να γλυκοκοιταω τους πολυκαναλους...

Μου εβαλες την ιδεα για το phono stage και παρατηρησα οτι ο yamaha δεν εχει εισοδο phono....τραγικό!!! Εχει ο kenwood 20 ετιας....! Δεν το ειχα σκεφτει.... απο το κακο στο χειροτερο παμε :music-smiley-005:

Aυτό ακριβώς λέω.
Το οικονομικότερο μοντέλο με phono stage είναι ο V779 (και οι πρόγονοί του... είπαμε τα μτχ συμφέρουν αν είναι άρτια και προσεγμένα).

Έχεις κάποιο phono stage υπ' όψιν σου να προτέινεις....για να δω που φτάνουμε :) Να βγάλω μια άκρη γιατί τωρα που έχω ψήθει να προχωρήσω αγορά γιατί μετα.....

Δυστυχώς έχω εγκαταλείψει το πικαπ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είμαι ενημερωμένος.
Καλύτερα να απευθυνθείς στη κατηγορία του δικάναλου δίνοντας και το διαθέσιμο ποσό καθώς και με τι πικαπ-σύστημα θα το χρησιμοποιήσεις.

ΟΚ ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια ήσουν κατατοπιστικότατος... Με βοήθησες να κατασταλάξω αρκετά...

Monitor Audio Bronze 2 και τα Monitor Audio BX2 πιστεύεις καλύτερα από τα dali? Κυριως για τα δεύτερα γιατί τα Βronze ανεβαίνουν αρκετά...

Αξίζει να ασχοληθώ;

Πολύ καλό και το bronze. Στα κορυφαία για τα λεφτά του και ακόμα πιο κατάλληλο τεχνικά για σχετικά αδύναμους ενισχυτές.
Είναι κουρδισμένο στα άκρα (τονίζει μπάσο και υψηλές) και ίσως αυτό να σου αρέσει. Το zensor είναι πιο ισορροπημένο, πιο "σωστό" θα έλεγα.
Επειδή όλα εξαρτώνται απ οτα γούστα αλλά και τη συνέργεια με ενισχυτή και πηγές θα πρέπει να το κρίνεις μόνος σου. Αξίζει να το ακούσεις πάντως!

Θα προσπαθήσω να τα ακουσω στην Αθήνα πριν κάνω αγορές....

Ψαχνοντας ειδα το YAMAHA R-N500 που πιστευω οτι ειναι τελειο στην περιπτωση μου.... Εχεις υπ οψιν σου κατι αντιστοιχο αλλης εταιριας μηπως χαμηλωσω ελαφρως το μπατζετ; Νομιζω για τα δεδομενα μου με τα dali θα ειναι οτι πρεπει....

~150 ακριβότερος απο τον V479 αλλα το πακέτο έχει phono input, ψηφιακές εισόδους, sub out και net radio, χωρίς να στερείται dlna και δύναμης (δεν είναι "δυνατός" αλλα δεν είναι και ασθενέστερος του 479, πιθανότατα θα έχει καλύτερο ήχο συνολικά). Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς πολυκάναλο ήχο, γιατί όχι? Δυστυχώς όμως δεν τον έχω ακούσει-δοκιμάσει για να πω γνώμη για τις επιδόσεις του.

Για οικονομικότερο επίσης δεν γνωρίζω. phono/digital inputs/sub out/ethernet δεν βρίσκεις σε πακέτο εύκολα, ειδικά σε αυτή τη τιμή και με 40W, που τα χρειάζεσαι γιατί ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος!

Αν θες τη γνώμη μου δεν είμαι της λύσης all in one στους ενισχυτές. Αυτή είναι δουλειά της πηγής imo. Καλύτερα ο ενισχυτής να είναι όσο πιο απλός, δυνατός και ποιοτικός γίνεται.

(Aν αποφάσισες τελικά για δικάναλο σύστημα καλύτερο για σένα θα είναι να ανοίξεις νέο νήμα στην αντίστοιχη κατηγορία, ώστε να πάρεις και περισσότερες γνώμες. Ας μείνουμε εδώ μόνο στα του πολυκάναλου)

Ο συγκεκριμενος ειναι πολυ καλη λυση αλλα δεν εχει optical εισοδους ουτε coaxial...σωστα;

http://technosound.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3852
Πως σας φαινεται αυτο? Μαζι με ενα phono stage πιστευω θα κανει καλη δουλεια....
Επισης ανακαλυψα και Monitor Audio MR2 στα 270 αξιζουν? Δεν θελω ολα να ειναι συμβιβασμος....
Βγαζουν ενα συνολο 500 χωρις το phono stage