Βοηθεια στην επιλογη τηλεορασης στις 50" ! ! !

Να πω και εγω την γνωμη μου!:guitarist:
1.Οσον αφορα τα χρηματα να πω πως με πολλους κοπους μαζευτηκαν ,γι'αυτο και δεν θελω να τα σκορπισω σε μια κακη αγορα!
2.Οσον αφορα το θεμα της υπομονης να πω οτι συμφωνω 100% ,μονο που στην δικη μου περιπτωση την κανω για 2,5 χρονια!Περιμενα να πεσουν οι τιμες και τωρα επι την ευκαιρια μιας ανακαινησης που εκανα ,θα κανω την αγορα!Δυομιση χρονια ειναι αυτα ,καθε εβδομαδα , μηνα κοιταγα τιμες ,μοντελα και εβλεπα συνεχως καλυτερες ποιοτητες και φτηνοτερες τιμες!
Τωρα τι κανω μιας και αποφασισα να δωσω 3500 περιπου για μια καλη τηλεοραση.Ποια απο τις δυο ή ποια αλλη ειναι καλυτερη!
Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας και για τις καλοπροαιρετες συμβουλες σας!Περιμενω να μου υποδειξετε τι να παρω!!!!Please...
Υ.Γ=>Αμα στο κοντινο αλλα πολυ κοντινο μελλον αναμενουμε κανενα καλυτερο μοντελο θα ξανακανω υπομονη .:nounder:

Τα πραγματα ειναι απλα:

SD -> Pioneer
HD -> Sharp

Tι να την κανεις την Full HD αν προκειται να βλεπεις 90% standard definition?
Αν σε ενδιαφερει η χρηση απο PC , PS3 , XBOX , Blu Ray κτλ. τοτε Sharp.

Με 1880 παίρνει και αυτή που έχει ενσωματωμένο σκληρό 80GB.

Τo ερώτημα όμως δεν έχει απαντηθεί, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις τηλεοράσεις ( τα προβολικά -είναι εντελώς διαφορετιή ιστορία - απευθύντα σε περισσότερο ειδικό κοινό), είναι πια ώριμη η νέα τεχνολογία, κι αν ναί γιατί κάθε τόσο βγάινουν νέοι scalers, συστήματα επεξεργασίας, πρότυπα και πρωτόκολλα νέας διασύνδεσης, hdmi 1.3, μήπως παίζουμε το παιχνίδι των εταιριών?

Είναι τα νεώτερα μοντέλλα "καλύτερα", από τα παλαιότερα? kι αν ναί αυτό πόσο μειώνει την αξία των παλαιότερων,ίσως επειδή έχουν περισσότερα κουμπάκια, έχουν οπίσθιο φωτισμό, καλύτερα κυκλωματα, ψευτο-surround, αυτά πόσο τελικά βοηθούν ή δυσκολεύουν την ζωή μας.

Ισως για μένα ο λόγος που δεν έχω προβεί στην αγορά νέας τηλεορασης να είναι και το avclub, εννοώ ότι εάν δεν διάβαζα - έγραφα ίσως και να είχα αγοράσει.

Η ενασχόληση με το σπόρ, δείχνει ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τους θεμελιώδης κανόνες του marketing των εταιριών.

Αρα τι είναι αυτό που μας ελκύει περισσότερο στην νέα τεχνολογία
Ο Σχεδιασμός, οι ευκολίες, ποσο οικονμική είναι σε σχέση με κάποια άλλη, η φωτεινότητα, το εάν παίζει σε 720p ή 1080i ή 1080 p, πόσο όλο αυτά τα έχουμε υπόψη μας στον προυπολογισμό μας για την αγορά.

Εαν εξετάσουμε και το οικονομικό κομμάτι - ίσως εξαιρετικά σοβαρό θέμα, διότι η απόκτηση μιας νέας τηλεόρασης προυποθέτει κάποιες οικονομίες, από την πλευρά του χρήστη.

Εχουμε 32- 700 Ευρώ μέχρι και 2000 - 2100Ε, 37 από 1000 ευρώ -2800Ευρώ
40 από 1500 - 3000 Ευρώ, 42 - 50 μέχρι και 4000 Ευρώ.

Να ζητήσω συγνώμη, προσπάθησα περισσότερο να δώσω ένα μέσο όρο στις τιμές, δεν πιστεύω ότι έχω φύγει ούτε ψηλά - ούτε χαμηλά.

Σκεφτείτε και κάτι ακόμη, πόσες ώρες "στρώσιμο", θα χειαστεί η καινούργια μας πλασμα -lcd, για να παίζει απροβλημάτιστα, ή μήπως θα πρέπει να αναφερθώ και στο καλιμπράρισμα.

Μήπως λοιπόν αξίζει να σκεφτούμε λίγο παραπάνω.

Νομίζω και θα πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι πάνω απ'όλα εδώ μέσα αξίζει να προβληματιζόμαστε και λίγο.

Οκ ζούμε σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία με τεράστιες οικονομικές ανισότητες, αλλά μήπως πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας την ερώτηση εάν και πόσο αξίζει η μετάβαση στην νέα τεχνολογία τώρα.

ίσως έχεις δίκιο....Πάντως για να μην παραμελούμε τις παλιές καλές crt το electroptica έχει μια 32" slim fit crt με 580Ε και είναι και 1080i έχει και 100Hz!!!

Απάντηση: Re: Βοηθεια στην επιλογη τηλεορασης στις 50" ! ! !

ίσως έχεις δίκιο....Πάντως για να μην παραμελούμε τις παλιές καλές crt το electroptica έχει μια 32" slim fit crt με 580Ε και είναι και 1080i έχει και 100Hz!!!

Καλημέρα, δεν ξέρω εάν έχω δίκιο ή άδικο, δεν είναι αυτό το σημείο ίσως όμως θα πρέπει να φιλτράρουμε καλύτερα την πληροφορία που δεχόμαστε σε ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες και πόσο αυτές είναι έτοιμες, να αντικαταστήσουν τις παλιές μας τηλεοράσεις.
Αυτό είναι το θέμα.
Δείτε λοιπόν εάν έχουμε καλύτερη ποιότητα σε τηλεοπτικό σήμα, κόστος ίντζας / ευρώ, πόσο καιρό θα απαιτηθεί ώστε να "πάρουμε" τελικά την βέλτιστη εικόνα.

Ο καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια και αφού είμαστε απλώς χρήστες και όχι ειδικοί η γνώμη μας είναι χρήσιμη μόνο για προβληματισμό. Η προσωπική μου εμπειρία με μεγάλες τηλεοράσεις είναι μόλις 4 μηνών. Ομως όπως οι περισσότεροι αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο διαβάζοντας έντυπα και γνώμες και άρθρα στο διαδίκτυο ελπίζοντας να μην κάνω το μεγάλο λάθος. Τον περασμένο Ιανουάριο αγόρασα μία 42" Panasonic αυτή για την οποία γράφονται σε άλλο thread για φίδια κλπ. Εγώ είτε δεν τα βλέπω είτε ήμουν τυχερός. Εμεινα απόλυτα ικανοποιημένος μόνο που μου κόλησε η ιδέα για μεγαλύτερη κινηματογραφική εικόνα και αποφάσισα να αγοράσω μία μεγαλύτερη. Από την αγορά βρήκα πως οι τρέχουσες τιμές των περισσοτέρων HD ready plasma 50" όχι μονο είναι ακριβές αλλά και εν όψη των επερχόμενων HD στους επόμενους μήνες θα πέσουν τόσο που θα κάνουν μια σημερινή αγορά να φαίνεται σε λίγους μήνες ως ανόητη επιλογή.
Κατέληξα λοιπόν στην επιλογή μιας LG που την βρήκα 1900ευρώ (με το σκληρό δίσκο) και στα καταστήματα είχε εξαιρετική εικόνα. Σήμερα μετά από 45 ημέρες μαζί της έχω καταλήξει στα ακόλουθα συμπεράσματα.
α) Η εικόνα της είναι ικανοποιητική σαν τηλεόραση και πολύ καλή σε DVD. Ισως μία 50" Panasonic (ή κάποια άλλη) να έχει καλύτερη εικόνα αλλά η διαφορά τιμής δεν αξίζει ως μακροχρόνια επένδυση αν δεν έχει κανείς αρκετά χρήματα.
β) Οι 50" βγάζουν στην επιφάνεια όλες τις ατέλειες του σήματος των διαφόρων σταθμών μέχρι που η κατάσταση γίνεται εκνευριστική. Ομως αξίζουν κάθε ευρώ όταν τροφοδοτούνται από ποιοτικό σήμα πχ ένα καλό DVD player. Εγώ μάλιστα διάλεξα το HD της TOSHIBA και έμεινα ικανοποιημένος ακόμα και με τα απλά DVD με την βοήθεια του scaler.
γ) Αν είναι αληθές το στοιχείο πως η HD ανάλυση δεν είναι διακριτή από το μάτι μας εάν η οθόνη είναι 50" και η απόσταση θέασης δεν είναι μικρότερη από 2,7m (σχετικό άρθρο στο περιοδικό Digital Vision) τότε δεν αξίζει να πληρώσει κανείς σήμερα τις απαγορευτικές τιμές μιάς HD τηλεόρασης που λόγω καινούργιας τεχνολογίας πουλιόνται όσο θέλουν.

Φυσικά ο καθένας είτε με τις δυνατότητες των ματιών του αλλά & της τσέπης του ας κάνει τις δικές του αναγογές και ας επιλέξει. Για μένα σε κάθε περίπτωση αξίζει να μην πω μετά από μερικούς μήνες ή ένα χρόνο πως με έπιασαν βλάκα.

Ο καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια και αφού είμαστε απλώς χρήστες και όχι ειδικοί η γνώμη μας είναι χρήσιμη μόνο για προβληματισμό. Η προσωπική μου εμπειρία με μεγάλες τηλεοράσεις είναι μόλις 4 μηνών. Ομως όπως οι περισσότεροι αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο διαβάζοντας έντυπα και γνώμες και άρθρα στο διαδίκτυο ελπίζοντας να μην κάνω το μεγάλο λάθος. Τον περασμένο Ιανουάριο αγόρασα μία 42" Panasonic αυτή για την οποία γράφονται σε άλλο thread για φίδια κλπ. Εγώ είτε δεν τα βλέπω είτε ήμουν τυχερός. Εμεινα απόλυτα ικανοποιημένος μόνο που μου κόλησε η ιδέα για μεγαλύτερη κινηματογραφική εικόνα και αποφάσισα να αγοράσω μία μεγαλύτερη. Από την αγορά βρήκα πως οι τρέχουσες τιμές των περισσοτέρων HD ready plasma 50" όχι μονο είναι ακριβές αλλά και εν όψη των επερχόμενων HD στους επόμενους μήνες θα πέσουν τόσο που θα κάνουν μια σημερινή αγορά να φαίνεται σε λίγους μήνες ως ανόητη επιλογή.
Κατέληξα λοιπόν στην επιλογή μιας LG που την βρήκα 1900ευρώ (με το σκληρό δίσκο) και στα καταστήματα είχε εξαιρετική εικόνα. Σήμερα μετά από 45 ημέρες μαζί της έχω καταλήξει στα ακόλουθα συμπεράσματα.
α) Η εικόνα της είναι ικανοποιητική σαν τηλεόραση και πολύ καλή σε DVD. Ισως μία 50" Panasonic (ή κάποια άλλη) να έχει καλύτερη εικόνα αλλά η διαφορά τιμής δεν αξίζει ως μακροχρόνια επένδυση αν δεν έχει κανείς αρκετά χρήματα.
β) Οι 50" βγάζουν στην επιφάνεια όλες τις ατέλειες του σήματος των διαφόρων σταθμών μέχρι που η κατάσταση γίνεται εκνευριστική. Ομως αξίζουν κάθε ευρώ όταν τροφοδοτούνται από ποιοτικό σήμα πχ ένα καλό DVD player. Εγώ μάλιστα διάλεξα το HD της TOSHIBA και έμεινα ικανοποιημένος ακόμα και με τα απλά DVD με την βοήθεια του scaler.
γ) Αν είναι αληθές το στοιχείο πως η HD ανάλυση δεν είναι διακριτή από το μάτι μας εάν η οθόνη είναι 50" και η απόσταση θέασης δεν είναι μικρότερη από 2,7m (σχετικό άρθρο στο περιοδικό Digital Vision) τότε δεν αξίζει να πληρώσει κανείς σήμερα τις απαγορευτικές τιμές μιάς HD τηλεόρασης που λόγω καινούργιας τεχνολογίας πουλιόνται όσο θέλουν.

Φυσικά ο καθένας είτε με τις δυνατότητες των ματιών του αλλά & της τσέπης του ας κάνει τις δικές του αναγογές και ας επιλέξει. Για μένα σε κάθε περίπτωση αξίζει να μην πω μετά από μερικούς μήνες ή ένα χρόνο πως με έπιασαν βλάκα.

Αν και έχουν περάσει 15 ημέρες από την τελευταία συμμετοχή στο forum του μέλους speed,να συμπληρώσω ξανά στα γραπτά του κυρίου Χρυσάγη,ότι δεν αξίζει να δώσεις 3.500 για μια τηλεόραση 50 ιντσών,τη στιγμή που με 1.800,τα μισά δηλαδή,αγοράζεις την LG ή ίσως και κάποια άλλη.
Σε καμιά περίπτωση αυτό που θα δεις δεν θα αξίζει τα διπλάσια χρήματα που έδωσες,είτε σε SD είτε σε HD σήμα.
Πριν από 14 μήνες περίπου,κάποιοι φίλοι από εδώ μέσα είχαμε πληρώσει μια 50´LG, 2.900 ,χωρίς σκληρό δίσκο και τότε μάλλον μας φάνηκε ευκαιρία.
Κάνε φθηνά σήμερα τη δουλειά σου,μην περιμένεις ούτε λεπτό-τα 2,5 χρόνια "προβληματισμού" είναι υπεραρκετά- και απόλαυσε τις 50 ίντσες σου.

Re: Απάντηση: Βοηθεια στην επιλογη τηλεορασης στις 50" ! ! !

Αν και έχουν περάσει 15 ημέρες από την τελευταία συμμετοχή στο forum του μέλους speed ...
Σαν ενεργο μελος θελεις να πεις ,γιατι μπαινω καθημερινα στο club!!!:grinning-smiley-043
Οπως και να εχει το θεμα παντως ,προτιμησα την sharp αν και ακομα δεν την εχω ρυθμισει (περιμενω φιλαρακι),η εικονα της ειναι τελεια ,τι αλλο να ζητησει κανεις????

Αν και έχουν περάσει 15 ημέρες από την τελευταία συμμετοχή στο forum του μέλους speed,να συμπληρώσω ξανά στα γραπτά του κυρίου Χρυσάγη,ότι δεν αξίζει να δώσεις 3.500 για μια τηλεόραση 50 ιντσών,τη στιγμή που με 1.800,τα μισά δηλαδή,αγοράζεις την LG ή ίσως και κάποια άλλη.
Σε καμιά περίπτωση αυτό που θα δεις δεν θα αξίζει τα διπλάσια χρήματα που έδωσες,είτε σε SD είτε σε HD σήμα.
Πριν από 14 μήνες περίπου,κάποιοι φίλοι από εδώ μέσα είχαμε πληρώσει μια 50´LG, 2.900 ,χωρίς σκληρό δίσκο και τότε μάλλον μας φάνηκε ευκαιρία.
Κάνε φθηνά σήμερα τη δουλειά σου,μην περιμένεις ούτε λεπτό-τα 2,5 χρόνια "προβληματισμού" είναι υπεραρκετά- και απόλαυσε τις 50 ίντσες σου.

Συμφωνώ απόλυτα...

Εγω εχω μια αλλη προταση. Samsung 50C96H , εντελως καινουργιο μοντελο με πολυ καλες κριτικες στα 1970 ευρω:

http://www.electroptica.gr/view_pro...9869e&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Μια κριτικη μπορεις να βρεις εδω:

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/samsung_ps50c96hdx.htm

Kαι εδω:

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-PS50Q97HDX/

Αναμεσα σε Samsung 50C96H στα 1703 euro και σε pana TH50PX70 στα 2600 ευρω τι λετε να διαλεξω;

Samsung.
30% φθηνότερη χωρίς να είναι 30% χειρότερη και
καλύτερο after sales service.
και στο παραπανω review την εχει σαν καλυτερη σε εικονα σε συγκριση με την pana.

Samsung.
30% φθηνότερη χωρίς να είναι 30% χειρότερη και
καλύτερο after sales service.

Ακριβως.

Παντως τον Ιουλιο (συμφωνα με την αντιπροσωπια που ρωτησα) θα ερθει και η 50Q96HDX που εχει ψηφιακο δεκτη , αντιανακλαστικο καλυμα και 3 ΗDMI με 150 ευρω υψηλωτερη τιμη απο την C96 , αν και σε μενου , λειτουργιες και εικονα ειναι οι ιδιες.

Γιαννη αυτο που ειδα παντως στο review της P50Q97HDX του hdtv δεν μου αρεσε καθολου. Βεβαια αυτοι τεσταρανε την Q που φοραει το ultra Filterbright. H C φοραει το πιο απλο (filterbright) που σημαινει οτι μπορει και να μην παρουσιαζει αυτες τις ενοχλητικες γραμμες. Αν εχεις βρει κατι, πες μας γιατι ειλικρινα παρ ολο την πολυ καλη κριτικη που πηρε, με αυτο το θεμα την εχω βγαλει απο τις επιλογες μου.

Διαβαστε παρακατω
Screen Uniformity

Our Samsung PS50Q97HDX suffered from a strange screen uniformity problem (if it can be classified as such) that I haven't seen before on any other HDTVs. Here's a photo shot:
moire.jpg
Whenever there's enough ambient light shining on the Samsung PS50Q97HDX, I detected slightly curved horizontal lines running across the screen especially in areas where there was very little light output from the TV itself. These lines were not static: they became denser as I walked closer to the screen, and moved up and down in line with my vision. Wrapping the ferrite cores around the power and signal cables did nothing to ameliorate this problem.
I believe this is an unwanted side effect of the Ultra Filterbright™ anti-reflection film installed behind the plasma glass, causing what I term as "reflection moire". This is my theory: the Ultra Filterbright™ scatters external light in such a manner that it interacts with the glass, leading to inteference patterns ("moire") that exist only in our visual perception... sort of an optical illusion if you like.

Και τελειωνει

I really want to put my hand on my heart and say that these horizontal lines did not bother me, but I can't. As a reviewer I'm extremely sensitive to what's happening on screen, and it's hard not to notice these lines. It is sadly ironic that Ultra Filterbright™ has been designed to improve the usability of Samsung PS50Q97HDX under bright conditions, yet to eliminate this artifact one would almost certainly need stringent room light control.

Η C δεν εχει τις ανακλασεις αυτες (το εχω τσεκαρει) αλλα ετσι και αλλιως φαινονται μονο την ημερα η σε εντονο φως με την τηλεοραση κλειστη. Μερικοι τις βρισκουν ενοχλητικες ενω αλλοι δεν τις βλεπουν καν!!!

Οταν θα ερθουν οι Q96/97 και στην Ελλαδα (τον Ιουλιο) θα τις δουμε απο κοντα εφοσον βεβαια δεν εχουμε αγορασει κατι αλλο μεχρι τοτε.-bye-