Βοήθεια στις συνδέσεις...

mikele13

Established Member
2 September 2012
170
ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα και απο εμενα.
Εν αναμονη παραλαβης νεου av receiver(Pioneer vsx 922k) θα ηθελα τα φωτα σας(οσο γινεται) για τις συνδεσεις που πρεπει να γινουν
μεταξυ LCD-av receiver-"καλουδια" που υπαρχουν διοτι εχω χασει τα αυγα και τα πασχαλια....:shot:
Κατ'αρχην η τηλεοραση μου ειναι αυτη...........http://www.lcd-compare.com/televiseur-PHI37PFL8694H-PHILIPS-37PFL8694H.htm
να δωσω και το σχεδιαγραμμα των συνδεσεων που εχει η TV για καλυτερη διαγνωση του ασθενη....http://img707.imageshack.us/img707/489/rear8404.jpg
να ενημερωσω οτι εχει hdmi 1.3 που σημαινει οτι δεν εχει ARC CHANNEL.....:bigcry:
θελω να εχω ηχο απο τηλεοραση στο home cinema,οπως επισης απο το laptop(με καλωδιο καρφι σε RCA)...
εχω επιλογη να βαλω και τα 2 πισω στον ενισχυτη???αν ναι σε ποιες επαφες???
επισης θελω να βαλω cd player(ευκολο ειναι αυτο) ΑΛΛΑ και ενα pickup Technics SL-BD22 που εχω...(ειμαι λατρης βινυλιου)
θα κοιταξω να βρω ενα οσο πιο φθηνο preamp γινεται(αν μου προτεινατε ενα καλα θα ηταν) ωστε να το συνδεσω στον av
σε ποια επαφη θα πρεπει να ενωθει ο preamp???
Για τα υπολοιπα που εχω(PS3-XBOX360-WD TV-OTE TV) να υποθεσω οτι συνδεω το καθενα με HDMI στο IN του av και απο το HDMI OUT στην LCD.
Χιλια συγνωμη αν κουρασα/ζαλισα με τα τοσα που εγραψα...
καθε βοηθεια θα ηταν ευπροσδεκτη..
Ευχαριστω πολυ
Μιχαλης

Μια χαρά τα έχεις γράψει. Τα ps3, xbox, wd, ote tv με HDMI πάνω στον ενισχυτή.

Απ' την spdif out της τηλεόρασης, ένα καλώδιο coaxial σε μία ψηφιακή coaxial είσοδο του ενισχυτή (για να έχεις ήχο απ' τα κανάλια στον ενισχυτή).

Απ' το laptop με καλώδιο που καταλήγει σε διπλό RCA, σε μία οποιαδήποτε αναλογική είσοδο του ενισχυτή.

Και τον προενισχυτή του πικάπ σύνδεσέ τον σε μία αναλογική είσοδο του ενισχυτή π.χ. cd in

Λοιπον,επανερχομαι δριμυτερος διοτι εχω ενα μικρο θεματακι με μια συνδεση...
ολες οι συσκευες που εχω αναφερει στο 1ο ποστ λειτουργουν αψογα απο θεμα εικονας-ηχου
με ανοιχτο αλλα και με κλειστο ενισχυτη μεσω hdmi passthrough...
το μονο που με ταλαιπωρει και δεν μπορω να βγαλω ακρη ειναι το PS3.
δεν εχω ηχο με κλειστο av.
στα settings του ps3 διαλεγω hdmi φυσικα,μου δειχνει οτι εχει επιλεξει 7.1-5.1-DTS-Dolby Digital κλπ.
κανω save,και βλεπω στον ενισχυτη ενδειξη PCM αντι για αυτα που αναφερω....
και βεβαια ηχος καθολου.
δοκιμασα να βαλω οπτικη ινα,μπηκα στην ρυθμιση του καναλιου εβαλα opt-1,το ιδιο και στο ps3,αλλα τιποτα....
δοκιμασα χειροκινητα να βαλω μορφες ηχου στο ps3 στο hdmi.εβαλα 2 CH-PCM και δουλεψε αλλα μονο τα 2 μπροστα ηχεια
με ανοιχτο ενισχυτη...
ηχο στην τηλεοραση οκ.
και λεω εγω τωρα....ειναι δυνατον να μην εχεις 5.1 ηχο για gaming???
η κανω καμμια λαλακια εγω???

Μάλλον όταν είναι κλειστός δεν θα μπορεί να κάνει την αποκωδικοποίηση των πολυκάναλων formats.

Δηλαδή έχεις το xbox και την TV ανοιχτά, τον AV κλειστό και έχεις ήχο ? Αφού είναι κλειστός, το τροφοδοτικό του δεν δουλεύει. Πως στέλνει σήμα στα ηχεία ?? :blink:

σωστη η ερωτηση σου...
μολις αλλαξω καναλι απο τον ενισχυτη,και διαλεξω 360,ανοιγει το 360.κλεινω ενισχυτη και ολα δουλευουν ρολοι...:2thumb22sup:

οχι ρε συ,γιατι???
με πρωτα ανοιχτο-κλειστο ενισχυτη δουλευει κανονικα εικονα και ηχος.
βεβαια δεν εχω δοκιμασει,με ανοιχτο το 360 και κλειστο τον ενισχυτη,(να ειμαι σε αλλο καναλι πριν),να επιλεξω το καναλι του 360 απο το χειριστηριο
να δω αν θα δουλεψει..
τεσπα,το θεμα μου ειναι το PS3...