Βοηθεια στο ξεμπερδεμα του κουβαριου της νεας αγορας

ANTON VARAK

New member
1 July 2011
11
Παιδια την βοηθεια σας παρακαλω πολυ.
Παρακολουθω εδω κ καιρο το φορουμ κ ηρθε η ωρα να αλλαξω tv μιας κ στην μετακομιση ψιλοξερχαρβαλωθηκε,

-(παρεμπιπτωντως (of topic) ειναι μια "samsung le32t51bx - 32" 5ετιας της οποιας ξεκολλησε η οθονη απο το πλαισιο της, οχι πολυ, ισα ισα κρεμασε λιγο το ενδιαμεσσο υλικο αλλα στις φωτεινες σκηνες μου εχει βγαλει καποιες καθετες σκιες στα σημεια που ξεκολλησε, αυτο επισκευαζεται η' δεν αξιζει τον κοπο κ τα χρηματα? σκεφτομαι να την δωσω γοννεις μιας κ βλεπουν ακομα σε μια παλια τεραστια crt)-,

διαβαζοντας ομως αντι να ξεμπερδευτω μπερδευομαι πιο πολυ. Εκει που λεω πως βρηκα ποια tv να παρω διαβαζω κατι καινουργιο και....
Λοιπον τα ζητουμενα εχουν ωσ εξης:

1. 42" - 47" full hd
2. θα χρησιμοποιηθει οπωσδηποτε σαν desktop pc
3. χαμηλη καταναλωση ρευματος(ειναι ανοιχτη πολλες ωρες 8+)
4. εγγραφη τηλεοπτικου προγραμματος σε usb η' σκληρο
5. αναπαραγωγη αρχειων βιντεο + subtitles + mkv με dts ηχο, απο usb(οχι υποχρεωτικο αλλα επιθυμητο), αφου θα ειναι συδεδεμενη με pc
6. δε παίζω καθόλου
7. πολυ τηλεοπτικο προγραμμα
8. αρκετες ταινιες
9. δεν με ενδιαφερει καθολου αυτη η μορφη 3d (το θεωρω τεχνολογια που δεν θα προχωρησει σε αυτη τη μορφη, που? ακουστηκε να χρειαζεσαι γυαλια για να δεις τηλ. εδω λεμε αμαν να τα βγαλουμε απο τα ματια μας)
10. συνδεση ενσυρματη μεσω ethernet (επιθυμητη)
11. αποσταση θεασης 3-5 μετρα(αλλα ας μην μπουμε στη διαδικασια (plasma vs led lcd) ειπαμε, παραγραφος 2
12. μεχρι το πολυ 1000 ευρω, φυσικα οσο φθηνοτερα τοσο καλυτερα (παντα σε σχεση αποδοσης/τιμης)

Βλεπω οτι αυτες που εχουν τα χαρακτηριστικα που θελω εχουν κ 3d υποχρεωτικα, αλλα, οπως ειπαμε εγω δεν το θελω με τιποτα αφου το θεωρω αχρηστο. Γιατι να πληρωσω κατι που δεν δικαιολογω την αξια του?

Παρακαλω οι οποιεσδηποτε προτασεις να αναφερονται σε συγκεκριμενα μοντελα με τα υπερ κ τα κατα αν ειναι δυνατον του καθενος.
Συγνωμη αν κουρασα αλλα επειδη αυτη η αγορα σκοπευω να καλυψει τουλαχιστον την επομενη 5ετια οπως καταλαβαινετε χρειαζοταν την καλυτερη δυνατη αναλυση.

Ευχαριστω εκ των προτερων κ ελπιζω με τις συμβουλες σας να αγορασω την καλυτερη τηλ. για τις αναγκες μου.

κοίτα lcd με χαμηλό lag & 4:4:4 reproduction (sony Ex720, Panny E30) υπήρχε κ μια 42 SL8000 στα 650 στο artcool οτι πρέπει για μόνιτορ...
Βάλε τις προτεραιότητες σου (απόσταση & χρήση:Μόνιτορ,Τηλεοπτικό, Ταινίες)
Δε καταλαβαίνω αφού θα τη συνδέσεις με υπολογιστή τί θέλεις ολες τις "smart tv" δυνατότητες;

Samsung D5500. Νομίζω είναι ότι πρέπει για monitor. Αλλιώς αν θέλεις κάτι πραγματικά καλό θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω και να έχεις το 3D υποχρεωτικά.

Βλεπω οτι αυτες που εχουν τα χαρακτηριστικα που θελω εχουν κ 3d υποχρεωτικα, αλλα, οπως ειπαμε εγω δεν το θελω με τιποτα αφου το θεωρω αχρηστο. Γιατι να πληρωσω κατι που δεν δικαιολογω την αξια του?

.[/QUOTE]

με καλυπτεις στα θελω σου..δυστυχως το 3d βλεπω να το τρωμε αναποφευκτα
ερχονται εκπτωσεις κ προσφορες
μακαρι φιλτατε να βρεις μια για ολα αυτα κ να μεινεις ικανοποιημενος
περιμενω εντυπωσεις απτην μελλουσα επιλογη σου

Πότε?

καλοκαιρινες εκπτωσεις 15 ιουλιου με τελη αυγουστου χειμερινες 15 ιανουαριου με τελη ή 20 φεβρουαριουυ αναλογως....προσφορες μεγαλες εορτες χριστουγενα πασχα κ τυχον προεκπτωσεισ ενα 15θημερο πριν τισ παραπανω ημερομηνιες αλλα δυστυχως τα μεγαλα τραστ δεεεν μονο οταν βγουν οφ ταργκετ σε παραγγελια σπανια δηλ προεκπτωσεις στους μεγαλους χλωμο....γενικα ετσι κικινηται ολη η αγορα στο εμποριο με μικρες αποκλεισεις ανα ειδος λογο εποχικοτητας αντε να δουμε οι τσιπιδες στο 5 κ 15 τις εκατο θα μεινουν φετος χαχαχαχ

Κυριοι, ευχαριστω για τις συμβουλες, θα μελετησω λιγο ακομα κ επειδη πριν την αγορα θα χρειαστω παλι βοηθερια για την τελικη επιλογη ελπιζω στην εκ νεου συνδρομη σας

Επανερχομαι λοιπον με νεες ερωτησεις.
Ειχα συμπερανει τοσο καιρο μελετωντας το site οτι οι plasma tv δεν καλυπτουν τις αναγκες μου λογω
1. κινδυνος image redetion αφου θα χρησιμοποιηται κ σαν desktop
2. λογω αρκετα μεγαλυτερης καταναλωσης ρευματος

Ομως μιας κ κατα γενικη -η' τουλαχτιστον κατα μεγαλη πλειοψηφια-, ομολογια, οι plasma εχουν την καλυτερη εικονα κ αφου η " panasonic tx-p46g30e plasma tv" πραγματικα μου εχει γυαλισει π. πολυ, ας παραθεσω πιο συγκεκριμενα τις αναγκες μου.

Λοιπον

1. χρησιμοποιω την οθονη για προβολη κ μελετη(για επαγγελματικους λογους) μεγαλων διαφανειων κ διαγραμματων καθως κ πινακων σαν αυτους που βλεπετε στις διαφορες δημοσκοπησεις. Ετσι ενας πινακας μπορει να κρατησει την οθονη σε στατικη θεση για περιπου 1-3 ωρες συνεχομενα, ομως παντα μετα παιζει τηλ. προγραμμα η' ταινια. Αυτο μπορει να συμβαινει καποιες φορες για 2,3 μερες συνεχομενα 1-2 φορες το μηνα.
Τις υπολοιπες ωρες που μενει ανοιχτη η τηλ. παιζει τηλεοπτικο προγραμμα, ταινιες απο το pc κ λιγο σερφαρισμα ιντερνετ αν ο η/υ του γραφειου ειναι κατηλλημενος.
Κ εδω ερχομαι να απαντησω στο φιλο evanfotis "δε καταλαβαίνω αφού θα τη συνδέσεις με υπολογιστή τί θέλεις ολες τις "smart tv" δυνατότητες;", θα προτιμουσα το pc να ειναι ανοιχτο μονο τις ωρες που εργαζομαι κ ολα τα αλλα να μπορει να τα κανει η τηλ. χωρις τη βοηθεια του.

2. οπως εχω αναφερει κ αρχικα η τηλ. θα ειναι ανοιχτη για πανω απο 8 ωρες σχεδον καθημερινα οποτε με ενδιαφερει η καταναλωση ρευματος, ομως δεν μπορω να καταλαβω αν η διαφορα καταναλωσης που εχει η συγκεκριμενη plasma με τις υπολοιπες που προταθηκαν ["sony kdl-46ex720" αλλα κ αυτη "samsung ue46d6530", (που δεν προταθηκε βεβαια αλλα μαλλον μπορω τελικα να διαθεσω το ποσο)], ειναι σε ευρω τελικα τοοοοσο μεγαλυτερη η' αξιζει για την ποιοτητα της εικονας.

Επισης να πω πως επειδη ειναι καλοκαιρι κ οι δουλειες "πεφτουν" ισως να μπορεσω για καμια 200-300 ωρεσ να αποφυγω τα διαγραμματα κ.λ.π. ωστε να "στρωσω" πρωτα την plasma, αλλα μετα απο αυτο, τα υπολοιπα οπως τα εχω πει.

Τελος, ερωτηση τι γινεται με τους υποτιτλους σε ο,τι αφορα στην g30, τους βλεπει κανονικα?

Ευχαριστω για ολη την προσοχη σας.

Αφου θα χρησιμοποιειται ουσιαστικα σαν μονιτορ (desktop) ξεχνας τις πλασμα και πας σε μια απο τις δυο LED LCD που αναφερεις.

Απάντηση: Re: Βοηθεια στο ξεμπερδεμα του κουβαριου της νεας αγορας

2. οπως εχω αναφερει κ αρχικα η τηλ. θα ειναι ανοιχτη για πανω απο 8 ωρες σχεδον καθημερινα
για τα υπόλοιπα π αναφέρεις και αυτό,
καλύτερα κοίτα επαγγελματικές οθόνες ειτε Lcd 42/47 απο LG ή Panasonic LF ή τις επαγγελματικές Πλάσμα Πανασόνικ PF20, ή τις PF30 που μόλις κυκλοφόρησαν.
Πληρώνεις περισσότερα, αλλά είναι φτιαγμένες για τέτοια χρήση
(εκτος αν πάρεις μια καταναλωτική σε προσφορά με 400-500 και όσο αντέξει κ μετά την αλλάζεις)
Κοίτα απο Γερμανία υπάρχει σημαντική διαφορά στις τιμές...

Απλά χρειάζεται επιπλέον δέκτης, (media player) & βάση..

Κυριοι ευχαριστω ολους για τις συμβουλες, τελικα λογω αμεσης παραδοσης αγορασα την Samsung UE46D5500 που ηταν κ στα οικονομικα κ στα τεχνολογικα(οχι 3d) κριτηρια που ειχα θεσει. Θα συνεχισουμε να τα λεμε πλεον απο το νημα κατοχων.
Ευχαριστω κ παλι για τη βοηθεια, κατι οι γνωμες σας, κατι η "μελετη" στο site, πιστευω εκανα μια καλη αγορα.

Για χρηση ως μονιτορ ειναι καλη.

Για τηλεοραση ομως ειδικα στα σπορ θα εχεις προβλημα γιατι στην πραγματικοτητα ειναι στα 50 Hz.

Αν δεν βλεπεις σπορ βεβαια δεν σε απασχολει το παραπανω οποτε ξεχασε το.