Βοηθεια στον ασχετο

boriso10

New member
11 September 2014
5
Καλησπερα σας φιλοι,

Θελω να σας κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την αγορα ενος προτζεκτορα.
Η χρηση που τον χρειαζομαι ειναι επαγγελματικη. Τον χρειαζομαι για προβολη ταινιων σε αιθουσα με διαστασεις 10 μετρων μεχρι τον τοιχο. Θα ηθελα να ειναι ψηφιακος. Μια μικρη αιθουσα σινεμα. Ποια μοντελα μπορουν χρησιμοποιηθουν γιαυτη την χρηση? Κοστος περιπου?

Καθε βοηθεια θα ειναι ευπροσδεκτη.

Καλημέρα,

Θέλεις να είναι full HD? Να έχει 3D? Να έχει lens shift? Να είναι dlp? Πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.

Καλημέρα, επειδή όπως ανέφερα είμαι σχετικά άσχετος με το θέμα και με τα λίγα που έχω διαβάσει θέλω να είναι σίγουρα full HD. να έχει 3d και νομίζω dlp είναι καλύτερη τεχνολογία διότι από ότι ξέρω χρειάζεται λιγότερη συντήρηση. να έχει lens shift. όπως ανέφερα τον χρειάζομαι για επαγγελματική χρήση που σημαίνει καθημερινές προβολές με αρχεία υψηλών απαιτήσεων και θέλω αποτέλεσμα πολύ καλό. ένα μίνι σινεμά 40 με 50 θέσεων που θα χρησιμοποιείτε και για χώρο συνεδριάσεων. απλά με προβληματίζει το γεγονός ότι ο προτζέκτορας ίσως να μην έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει το αποτέλεσμα που επιθυμώ και να χρειαστεί να πάω σε κάποιον μεγάλο που το κόστος ανεβαίνει απαγορευτικά. το budjet μου είναι μέχρι 10.000,00 περίπου..

Re: Απάντηση: Βοηθεια στον ασχετο

Καλησπέρα,

Η αίθουσα θα είναι στα 60τμ περίπου με 10 μέτρα μήκος και 6 πλάτος και 4,5 ύψος. Με αυτές τις διαστάσεις και τα πρώτα καθίσματα στα 4 με 5 μέτρα από την οθόνη. ο προτζέκτορας πιστεύω ότι μπορεί να τοποθετηθεί και σε πιο κοντινή θέση στην οθόνη. Απλά επειδή είναι στα σπάργανα η ιδέα θέλω να δω εάν είναι εφικτή. τα μέτρα της αίθουσας είναι τα μόνα δεδομένα. Υπάρχει όντως προτζέκτορας να ικανοποιήσει την ανάγκη αυτή μέχρι 10.000 ?

Καλημέρα και πάλι,

Μετά από πολύ ψάξιμο και αναζήτηση κατέληξα ότι χρειάζομαι ένα προτζέκτορα που να παίζει DCP αρχεία. Αυτοί οι προτζέκτορες είναι μοντέλα όπως
http://www.ebay.com/itm/BARCO-2K-DC...nema-Projector-with-IMB-B-Stock-/251266537847

κάνει 37.000,00$.

Βρίσκεις και ποιο φτηνό κάποιον NEC π.χ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Χατζηγεωργιου παραπάνω για τον Optoma EH-501 δεν μπορεί αυτός ο προτζέκτορας να παίξει τέτοιο αρχείο?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

sorry το αρχείο είναι DCI (Digital Cinema Initiatives) ο προβολέας είναι DCP!!