Βοηθεια στον ασχετο

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καλημερα παιδια :ernaehrung004:
Λοιπον, θελω απο τους ειδικους τη βοηθεια τους. Συνδεω το λαπτοπ με την τηλεοραση LCD μεσω VGA. Δινω απο την καρτα γραφικων εξοδο 1366*768 αλλα μου φαινεται οτι δεν κανει 1:1 pixel mapping. Διαβαζω για διαφορα προγραμματακια που χρησιμοποιειτε. Μπορειτε να μου πειτε ποιο να χρησιμοποιησω, αλλα να μην ειναι και πολυ πολυπλοκο! :BDBDG54:

Οταν παιζει με τη vga ειναι λιγο μυστηρια τα πραγματα.

Πανο, μηπως εχεις δυνατοτητα να παιξεις απο καμμια ψηφιακη εισοδο της τηλεορασης ?

Οχι Χρηστο, δυστυχως δεν εχω τετοια δυνατοτητα. Το λαπτοπ ειναι 2ετιας και εχει μονο S-VIDEO και VGA εξοδο εικονας. Εαν δεν γινεται, δεν πειραζει, απλα ρωταω μηπως υπαρχει περιπτωση να παιξει λιγο καλυτερα απο οτι τωρα. Και τωρα μεσω VGA καλα παιζει, αλλα εαν παρατηρησεις τα fonts καταλαβαινεις οτι ειναι λιγο θαμπα...Κι ελεγα μηπως φτιαχνει με κανενα προγραμματακι αυτο.

Μέσω DSUB είναι λίγο περίεργο να μην κλειδώνει 1:1 (αλλά όχι απίθανο).

Powerstrip κλπ δεν ξέρω αν θα βοηθήσουν σε τέτοια σύνδεση.

Το θέμα είναι να καταλάβουμε αν όντως δεν κλειδώνει ή απλώς η ποιότητα (aka ευκρίνεια) είναι λίγο μειωμένη (γεγονός που μπορεί να οφείλεται απλώς στο αναλογικό τμήμα της VGA).

To manual της TV τι λέει; Μέχρι τι ανάλυση δέχεται από το DSUB;

Καλημερα παιδια :ernaehrung004:
Λοιπον, θελω απο τους ειδικους τη βοηθεια τους. Συνδεω το λαπτοπ με την τηλεοραση LCD μεσω VGA. Δινω απο την καρτα γραφικων εξοδο 1366*768 αλλα μου φαινεται οτι δεν κανει 1:1 pixel mapping. Διαβαζω για διαφορα προγραμματακια που χρησιμοποιειτε. Μπορειτε να μου πειτε ποιο να χρησιμοποιησω, αλλα να μην ειναι και πολυ πολυπλοκο! :BDBDG54:

Δοκίμασες από τις ρυθμίσεις της ΤιΒί να κάνεις auto adjustment (ή καπως έτσι ανάλογα το μοντέλο) ώστε να έρθει η εικόνα στην σωστή της θέση?

Πάνο

Χωρίς να μπορώ να πώ με 100% σιγουριά νομίζω οτι φταίει η VGA του laptop σου... Επειδή εχουμε την ιδια τηλεοραση, εγώ το έχω δοκιμάσει περιστασιακά απο το PC και παίζει άψογα (με ATI HD 2600). Συνήθως τα laptop ειδικά τα παλαιότερα εξορισμού δεν είχαν καλό τμήμα γραφικών

Τελικα χρησιμοποιησα το powerstrip και η εικονα ηρθε καπως καλυτερα. Σιγουρα παιζει ρολο και η καρτα γραφικων που ειναι πιο παλια (ATI X700 - 256MB).