Βοήθεια σύνδεσης για ραδιοενισχυτή SONY STR-DB940

Βασίλης Γ.

New member
15 March 2022
21
Γεια σας και ευχαριστώ προκαταβολικά αν βοηθήσετε έναν άσχετο. Πήρα τον εν λόγω ενισχυτή από συγγενή μου που δεν τον χρειαζόταν πια, παρεπιπτόντως ήταν συνδεδεμένος με surround system 5.1 και δούλευε άψογα, και είπα να τον βάλω στο μαγαζί μου και να το συνδέσω με ηχεία και να παίζω μουσική από το κινητό μου. Έβαλα δοκιμαστικά ένα ηχείο για να τσεκάρω τι και πως πριν αρχίσω να τοποθετώ και τζίφος.....ήχος μηδέν......Έχω την εντύπωση στη συνδεσμολογία δεν έχω κάνει κάτι λάθος, (παραθέτω και 2-3 φωτογραφίες αν βοηθήσουν) αλλά οι ρυθμίσεις του ενισχυτή μου φαίνονται πυρινική φυσική. Έχω συνδέσει ένα ηχείο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και ένα άσπρο-κόκκινο στο phono in (με καρφί στο κινητό. Υπάρχει περίπτωση να καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν έχω ήχο? Είναι κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει? Μπορεί να έπαθε κάτι στη μεταφορά? Τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω? Οποιαδήποτε συμβουλή/παρατήρηση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!

Attachments

• IMG_20220315_151920.jpg
    IMG_20220315_151920.jpg
    4.2 MB · Views: 38
  • IMG_20220315_151936.jpg
    IMG_20220315_151936.jpg
    4.1 MB · Views: 37
  • IMG_20220315_151954.jpg
    IMG_20220315_151954.jpg
    4.7 MB · Views: 40
  • IMG_20220315_152147.jpg
    IMG_20220315_152147.jpg
    4 MB · Views: 40
Phono In? Στην είσοδο για πικάπ το έβαλες. Βάλτο σε μια άλλη δίπλα.
ok το έβαλα στο cd in και στο md/dat in και στο video in και γύρισα το mode αντίστοιχα αλλά πάλι τζίφος

Έχεις εισάγει σωστά το καλώδιο στην πλευρά του ηχείου; Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο ένας πόλος να μην είναι περασμένος μέσα.

Για μετέφερε το καλώδιο του ηχείου από το FRONT B στο FRONT A του ενισχυτή

Last edited:
Έχεις εισάγει σωστά το καλώδιο στην πλευρά του ηχείου; Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο ένας πόλος να μην είναι περασμένος μέσα.
τα ξανέβαλα και τα διπλοτσέκαρα, είναι σωστά τοποθετημένα

Μήπως το Analog Direct που βλέπω ενεργοποιημένο, στέλνει ήχο μόνο στα A Speakers κι εσύ έχεις επιλεγμένα τα B Speakers;

για πάτα και εκείνο το κουμπί στην πρόσοψη που λέει 2CH.

το εγχ. χρήσης το έχεις;

Μπορεί στο μενού να έχει ορίσει ως πηγή την οπτική είσοδο αντί της αναλογικής (RCA) στην πηγή που το έβαλες.

για πάτα και εκείνο το κουμπί στην πρόσοψη που λέει 2CH.

το εγχ. χρήσης το έχεις;
Το έκανα δεν άλλαξε κάτι. Manual βρήκα στο internet αλλά δεν βρήκα κάτι να με βοηθήσει.

Μήπως το Analog Direct που βλέπω ενεργοποιημένο, στέλνει ήχο μόνο στα A Speakers κι εσύ έχεις επιλεγμένα τα B Speakers;
Γύρισα τον διακόπτη μπροστά στο Α+Β και δοκίμασα να αλλάξω και το ηχείο από το Α στο Β δεν έγινε κάτι. Απενεργοποίησα και το analog direct πατώντας το 2CH πάλι τίποτα.

Μπορεί στο μενού να έχει ορίσει ως πηγή την οπτική είσοδο αντί της αναλογικής (RCA) στην πηγή που το έβαλες.
Οκ αυτό δεν ξέρω πως να το ελέγξω, θα με βοηθήσει το manual?

το ηχείο που έβαλες στον ενισχυτή, είναι εντάξει;

μήπως είναι πατημένο το MUTE στο τηλεκοντρολ;

Last edited:
το ηχείο που έβαλες στον ενισχυτή, είναι εντάξει;

μήπως είναι πατημένο το MUTE στο τηλεκοντρολ;
έχω δοκιμάσει και άλλα που ξέρω ότι δουλεύουν δεν φταίει το ηχείο...το mute πάνω στην κονσόλα δεν είναι πατημένο γιατί ανάβει φωτάκι αν πατηθεί. Τηλεκοντρόλ δυστυχώς δεν έχω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάνε και το FACTORY RESET που λέει στη σελ 18.
Με κλειστό τον ενισχυτή, κρατάς πατημένο για 5" τουλάχιστον το POWER

Last edited:
Κάνε μου μία χάρη, Βασίλη. Σύνδεσε στο DVD/LD, άνοιξε το πορτάκι στην πρόσοψη και πάτα το κουμπί INPUT MODE μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη του ενισχυτή σου η ένδειξη "ANALOG"...
Εννοείται θα επιλέξεις DVD/LD ως λειτουργία...

Last edited:
Κάνε μου μία χάρη, Βασίλη. Σύνδεσε στο DVD/LD, άνοιξε το πορτάκι στην πρόσοψη και πάτα το κουμπί INPUT MODE μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη του ενισχυτή σου η ένδειξη "ANALOG"...
Εννοείται θα επιλέξεις DVD/LD ως λειτουργία...
Οκ το σύνδεσα στο DVD/LD, το επέλεξα σαν λειτουργία και πάτησα το INPUT. Πήγε από optical σε coaxial και μετά σε Analog...δεν άλλαξε κάτι. Επίσης πρόσθεσα ένα ηχείο από το παλιό μου σύστημα που μόλις τσέκαρα αν δουλεύει. Τώρα έχω ένα ηχείο στο Α και ένα στο Β.