Βοήθεια! Το μοτέρ σταμάτησε να αλλάζει θέσεις!

stelioskk

New member
24 August 2011
93
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα πιάτο 1.20 το οποίο κινείται πάνω σε ένα μοτέρ Amiko DM3800.
Αυτό: http://b2b.astrasat.gr/index.php?pa...ion=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

Χρησιμοποιώ ένα positioner Moteck V-Box II.

Προχθές, το έστριψα στον Hispasat 30w να στρώσω λίγο τη θέση του δορυφόρου (έφυγαν όλοι από λίγο λόγω αέρα) και απο εκείνη τη στιγμή δε στρίβει ανατολικά να γυρίσει σε άλλους δορυφόρους.

Στην οθόνη του positioner όταν επιλέγω κανάλι άλλου δορυφόρου, δείχνει ότι φεύγει η εντολή από το δέκτη (vu+ solo) προς το positioner.

Ανέβηκα σήμερα και δοκίμασα να στρίψω το μοτέρ χειροκίνητα με τα κουμπάκια που έχει επάνω, αλλά αν επιλέξω να το στρίψω ανατολικά κάνει ένα "τικ" (σαν να μην έχει δύναμη να στρίψει) και δε κουνιέται.
Αν πατήσω να στρίψει δυτικά, στρίβει.

Είχα limits 42e - 30w, τα έβγαλα μέσω του δέκτη μήπως κάτι έγινε με το όριο, αλλά και πάλι δεν στρίβει.

Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει; (Κλίνω προς το μοτέρ λογικά)

Κάθε συμβουλή δεκτή!

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντηση!

Κάνε ένα έλεγχο στα φις τύπου (F) μήπως έχουν χαλάσει με τον καιρό και δεν παίρνει τάση το μοτέρ. Δες τα φις κυρίως που ειναι πάνω στο μοτέρ και άλλαξε τα με καινούργια.

Το ειχα παθει κι εγω, δοκιμασα με τα "ορια" μα τιποτα. Τελικα αναγκασηκα να το αλλαξω γιατι ειχαν μπλοκαρει τα πλαστικα γραναζια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το δικο σου εχει μεταλλικα γραναζια, οποτε ισως ειναι ηλεκτρολογικο (ή ηλεκτρικο) το προβλημα

Απλά για την ιστορία, να ενημερώσω πως το πρόβλημα διορθώθηκε!

Ήταν το φις που συνδεόταν από το πιάτο πάνω στο positioner. Έκοψα το καλώδιο, έβαλα ένα νέο φις και το πιάτο γυρνάει κανονικά και πάλι!

Ευχαριστώ cmoustakas!

Last edited by a moderator:
Απλά για την ιστορία, να ενημερώσω πως το πρόβλημα διορθώθηκε!

Ήταν το φις που συνδεόταν από το πιάτο πάνω στο positioner. Έκοψα το καλώδιο, έβαλα ένα νέο φις και το πιάτο γυρνάει κανονικά και πάλι!

Ευχαριστώ cmoustakas!

:a0210:

Re: Απάντηση: Βοήθεια! Το μοτέρ σταμάτησε να αλλάζει θέσεις!

......... Τελικα αναγκασηκα να το αλλαξω γιατι ειχαν μπλοκαρει τα πλαστικα γραναζια!....
Αλλαξες το μοτερ η μονο το πλαστικο γραναζι ? Εχω παρομοιο προβλημα και ψαχνω μηπως γλυτωσω το μοτερ..
Ομως που να βρεθει γραναζι μεταλλικο ...

Τα περισσοτερα μοτερ (αν οχι όλα) ειναι κλειστου τυπου για να αποφευγεται υγρασια και σωματιδια απο το περιβαλλον στο εσωτερικο του. Εκτος των αλλων θα πρεπει να βρεις απολύτως ιδια ανταλλακτικά, διαφορετικά θα χαθεί το calibration. Εν ολίγης, δυσκολα σωζεται ενα μοτερ.

Αυτο που εχω , "MOTECK SG2100" δεν ειναι κλειστου τυπου.Το ανοιγω κατα διαστηματα και το γρασσαρω και εχει διατηρηθει σε καπως καλη κατασταση.
Ομως ειναι "ευαισθητο" στα....μποφωρ (ταρατσα 4οροφης)και εχει πολυ τζογο το πλαστικο .

Αν μου στειλεις τις μετρησεις των γραναζιων ή ενα CAD, θα δοκιμασω να στα εκτυπωσω με ABS.

Σ'Ευχαριστω.
Το γραναζι μπορω να το μετρησω.Ομως τι ειναι το ....CAD ?
Ξερεις δεν ειμαι και πολυ σχετικος με ορολογίες κλπ κλπ ...

Σχεδιο σε υπολογιστη. Δε χρειαζεται. Στειλε μου ενα pm με ενα σκαριφημα και μια φωτογραφια του γραναζιου και θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε.