Βοήθεια!

Bekiaris

New member
2 November 2007
5
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα στη βοήθειά σας σε ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω ενα χρόνο τώρα.Έχω αγοράσει εδω και ενα χρόνο την κάρτα ήχου MAYA EX7 για 7.1 Surround. Το πρόβλημα που έχω ειναι με την ένταση των ηχείων μου(SBS 580 της Creative).Τερματίζω τον ήχο και η απόδοση σεν φτάνει ούτε στη μισή
1. Υποψιάζομαι οτι μπορει να φταίνε οι drivers της καρτας ηχου, αφου βρήκα μονο απο το site της εταιρίας και είχαν να ανανεωθούν απο το 2004.
2. Μπορεί να φταίνε τα καλώδια που έχω συνδέσει την κάρτα ήχου μου τα 5.1.
Έχω δοκιμάσει πολλά διάφορα πράγματαγα να διορθώσω το πρόβημά μου αλλα τίποτα.Έχω καταλήξει να στο να χρησιμοποιώ μια τρικάναλη κάρτα.
Αυτό που θα ήθελα απο εσάς ειναι να μου υποδείξετε τι να κάνω γιατί δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα αλλο. Αν μπορείτε να μου πείτε κανένα site με drivers για κάρτες ήχου.Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε ενα Dolby Surround 7.1 για την κάρτα ήχου που έχω.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα στη βοήθειά σας σε ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω ενα χρόνο τώρα.Έχω αγοράσει εδω και ενα χρόνο την κάρτα ήχου MAYA EX7 για 7.1 Surround. Το πρόβλημα που έχω ειναι με την ένταση των ηχείων μου(SBS 580 της Creative).Τερματίζω τον ήχο και η απόδοση σεν φτάνει ούτε στη μισή
1. Υποψιάζομαι οτι μπορει να φταίνε οι drivers της καρτας ηχου, αφου βρήκα μονο απο το site της εταιρίας και είχαν να ανανεωθούν απο το 2004.
2. Μπορεί να φταίνε τα καλώδια που έχω συνδέσει την κάρτα ήχου μου τα 5.1.
Έχω δοκιμάσει πολλά διάφορα πράγματαγα να διορθώσω το πρόβημά μου αλλα τίποτα.Έχω καταλήξει να στο να χρησιμοποιώ μια τρικάναλη κάρτα.
Αυτό που θα ήθελα απο εσάς ειναι να μου υποδείξετε τι να κάνω γιατί δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα αλλο. Αν μπορείτε να μου πείτε κανένα site με drivers για κάρτες ήχου.Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε ενα Dolby Surround 7.1 για την κάρτα ήχου που έχω.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Βασικα εγω δεν θα σου προσφερω καμμια βοηθεια....αν καταλαβα καλα μετα ας πουμε το μισο του volume των ηχειων δεν βλεπεις καμμια διαφορα ?Αυτο εννοεις ? Παντως και στα δικα μου μετα απο καποιο σημειο και μετα δεν εβλεπες διαφορα...απλως μεχρι το σημειο εκεινο εγω ημουν ικανοποιημενος...

Με την τρικαναλη καρτα παιζουν τα ηχεια οπως θα ηθελες ?

Drivers δεν μπορεσα να βρω...υπαρχουν οπως φαινεται νεωτεροι αλλα εμενα η σε broken link με πηγαιναν ειτε ηταν με πληρωμη..

Δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα που τα ηχεια ειναι 5.1...αλλα δεν ξερω και την aydiotrack καθολου....παντως συστημα 7.1 για pc...μονο τα insire 7900 υπαρχουν και τα gigaworks 750s...δεν θυμαμαι αλλη μαρκα...

Παντως μπορει να φταινε διαφορα...sorry για την no help

Δεν μπορώ να καταλάβω και πάρα πολλά πράγματα από αυτά που λες αλλά μόνο ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό...
Ότι δεν έχεις συνδέσει πρακτικά τον ενισχυτή της κάρτας και πας να οδηγήσεις τα ηχεία σαν παθητικά από την κάρτα ήχου σου...

Δεν μπορώ να καταλάβω και πάρα πολλά πράγματα από αυτά που λες αλλά μόνο ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό...
Ότι δεν έχεις συνδέσει πρακτικά τον ενισχυτή της κάρτας και πας να οδηγήσεις τα ηχεία σαν παθητικά από την κάρτα ήχου σου...

Εγω παλι δεν καταλαβαινω αυτο που λες εσυ..πως θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο ?Δεν ξερω απο επαγγελματικες καρτες..εδω μιλαμε για multimedia καρτα..η την συνδεεις η οχι....

Φιλε ΒΕΚΙΑRIS εχεις ελεγξει ολες τις ρυθμισεις που εχει η καρτα ηχου....μεσω του software που την συνοδευει ?

Η ένταση των ηχείων ειναι η ίδια απο τη μέση και μετά. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση των ηχείων και αυτο είναι σίγουρο.Δε χρειάζεται ενισχυτής.
Η τρικάναλη κάρτα ήχου παίζει μια χαρά.

Thanks για τα post παιδιά.Αμα εχετε καμία άλλη ιδέα πείτε μου.

Δυστυχώς δεν εχω βρει drivers της κάρτας που να μου δίνουν την επιλογή για να κάνω ρυθμίσεις. Και αυτό είναι και η τελευταία μου ελπίδα. Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι έδωσα τσάμπα 100Ε.
Γι αυτό το λόγο έγραψα και στο forum μήπως ξέρει κανένας κανένα site με drivers που να μην έχω κοιτάξει εγώ.

Δυστυχώς δεν εχω βρει drivers της κάρτας που να μου δίνουν την επιλογή για να κάνω ρυθμίσεις. Και αυτό είναι και η τελευταία μου ελπίδα. Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι έδωσα τσάμπα 100Ε.
Γι αυτό το λόγο έγραψα και στο forum μήπως ξέρει κανένας κανένα site με drivers που να μην έχω κοιτάξει εγώ.

Το cd (drivers klp ) που πηγαινε πακετο με την καρτα το εχεις ?

Με φορματ και ξαναπερασμα των drivers δεν εγινε τιποτα ? Το δοκιμασες ?

Κατά 99% δεν είναι οι drivers το πρόβλημα.
Η κάρτα ήχου είναι pci;
Αν ναι μήπως έχει κάποιο τζαμπεράκι πάνω της που να ρυθμίζει την έξοδο αν θα είναι line out ή ρυθμιζόμενης έντασης;
Ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης της.
Το πάνελ ρυθμίσεων της κάρτας ήχου τι ρυθμίσεις έχει για την ένταση;
Μήπως έχεις δύο ρυθμίσεις (η δική μου η onboard πάντως έχει δύο, ένα master το οποίο είναι κρυμμένο και ένα "slave") για την ένταση;
Το πάνελ ρυθμίσεων των windows(το κλασικό γκρι που εμφανίζεται με διπλό κλικ στο μεγαφωνάκι στα δεξιά του taskbar) το έχεις τσεκάρει να δεις μήπως η ένταση είναι χαμηλά ρυθμισμένη;
Και τέλος μήπως απλά ζητάς πολλά από τα ηχεία σου;
Για τι εντάσεις μιλάμε;

Η καρτα ηχου ειναι εξωτερική usb. Εχω εγκαταστήσει τους drivers του cd της καρτας και ο υπολογιστής αναγνωρίξει κανονικα την καρτα. Αλλα το control panel εχει κλειδωμενες τις επιλογες για να τεσταρω την ενταση των ηχειων.

Εγω παλι δεν καταλαβαινω αυτο που λες εσυ..πως θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο ?Δεν ξερω απο επαγγελματικες καρτες..εδω μιλαμε για multimedia καρτα..η την συνδεεις η οχι....

Αν βλέπω καλά, γιατί δεν μπορώ να δω και πολλά πράγματα από τις φωτογραφίες, η κάρτα βγάζει εξόδους RCA.
Αν συνδέσεις τα RCA των ηχείων απευθείας στην κάρτα και όχι μέσω του ενισχυτή που βρίσκεται ανάμεσα στα ηχεία (ή μέσα στο sub ή μέσα σε κάποιο κεντρικό) δεν συνδέεις πρακτικά τον ενισχυτή των ηχείων σου. :)

Αυτά από ότι μπορώ να δώ. Μπαταριές ρίχνουμε μήπως και βοηθήσουμε την κατάσταση... ;)