Βοηθειστε τον ανημπορο...!!

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Γεια σας και παλι!Αφου σας εκανα το κεφαλι κιμα στο διπλa κτιριο(computer hardware) και αφου ολοκληρωσα με επιτυχια τις αγορες των ifi micro idac2 και focal alpha 50(ναι μεχρι να κανω τις παραγγελιες μπορω!) ηρθα και σε αυτον τον μαχαλα να ζητησω τη βοηθεια σας...
Λογω μωρου ο μονος χωρος για να ακουσω ειναι το γραφειο μου,οποτε για αυτο και εγινε και αυτη η ανακατωσουρα...
Στο χωρο αυτο εχω εναν υπολογιστη με Windows XP SP3 και ειναι δυσκολο να τον αλλαξω λογω αρχειων και προγραμματων που θα ειναι πολυ μεγαλος μπελας(ακτινογραφικα μηχανηματα κτλ).
Αφου προσπαθησα 300 φορες να κατεβασω το Jriver και απετυχα να πληρωσω,δοκιμασα το foobar2000 αλλα οτι και να κανω οταν προσπαθω εγκαταστησω τα components,βασιζομενος στον υπεροχο οδηγο που εχετε κανει(ακομη και για dummies οπως εγω),μου βγαζει το γνωστο μηνυμα οτι κατι εγινε και δεν βρηκε τη διαδρομη για τα dll κυριως με οταν κανω apply για το WASAPI.
Σας παρακαλω επειδη εχω αρκετα καλα αρχεια και χρειαζομαι και τα dsd μεχρι 256,αν υπαρχει καποιο προγραμμα να το αγορασω(που να αγοραζετε) plug and play δηλαδη γιατι για να τα ρυθμισω εγω,οπως ειδα απο το foobar μου φαινεται μαλλον δυσκολο.
Ειναι κριμα τοσος κοπος συμπιεσης,τοσα λεφτα για τα μηχανηματα να πανε στραφι..
Ευχαριστω προκαταβολικα ουτως η αλλως,αν και ξερω οτι αυτο το φορουμ οπως εδω και τοσα χρονια θα μου βρει λυση!! :grinning-smiley-043

Τους οδηγούς του ίφι τους έχεις εγκαταστήσει;
Το βλέπει το pc ως συσκευή ήχου;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα πρόσεξα το win xp εν τω μεταξύ...
Το wasapi είναι για 7άρια και πάνω,οπότε μην το προσπαθείς καθόλου.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι το ASIO,το SACD και το Kernel από components.
Κάνε εγκατάσταση στο SACD component,στις προτιμήσεις του (του SACD) όρισε DSD ως output και στις γενικές προτιμήσεις στο output,όρισε το ASIO: foo-dsd_asio ως έξοδο ήχου.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, θα τα δοκιμασίες όλα αυτά το απόγευμα, τώρα είμαι εκτός..
Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με τα windows xp??

Απάντηση: Re: Βοηθειστε τον ανημπορο...!!

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, θα τα δοκιμασίες όλα αυτά το απόγευμα, τώρα είμαι εκτός..
Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με τα windows xp??

Δεν είναι πρόβλημα,είναι απλώς διαφορετικό μονοπάτι ήχου,διαφορετική μηχανή.
Το wasapi φτιάχτηκε για τα νεώτερα 7άρια και πάνω.

Έτσι κι αλλιώς όμως από την στιγμή που θέλεις να παίζεις dsd το μόνο που δε ενδιαφέρει από τις εξόδους είναι το foo_dsd_asio.
Οπότε τα υπόλοιπα τα ξεχνάς.

Λοιπον Σωκρατη τα εκανα ολα αυτα,εγκατεστησα τους drivers,το βρηκε το ifi και ακουσα κανονικα απο youtube.Στη συνεχεια εκανα ακριβως οτι μου ειπες πιο πανω,τα ειδε τα αρχεια,φαινεται οτι τα παιζει,περναει ο χρονος,αλλα δεν ακουγεται τιποτα απο τα ακουστικα....

Flac παιζει κανονικα παντως...

Ευχαριστω παρα μα παρα μα παρα πολυ!Θα το δοκιμασω αμεσα(πονεσε φετος που δεν εγινε η βασιλοπιτα παντως...)

και σε άλλους....

Αν δεν το βρεις, θα ψάξω να δω πού το είχα βρεί εγώ.

Αυτο ειναι το ατιμο το θεμα,τα κατεβασα και θα τα δοκιμασω anyway,ευχαριστω παντως πολυ για τη βοηθεια!!

dsd μπορείς να παίζεις και με on the fly μετατροπή, είτε με τον φούμπαρ είτε με τον jriver ....θέλει απλώς τα κατάλληλα plug-ins και μερικές ρυθμίσεις ...

dsd μπορείς να παίζεις και με on the fly μετατροπή, είτε με τον φούμπαρ είτε με τον jriver ....θέλει απλώς τα κατάλληλα plug-ins και μερικές ρυθμίσεις ...

Τωρα μαλιστα με αυτο το on the fly,απλα γκρεμοτσακιστηκα ο ασχετος....Μα εκανα οτι εγραφε ο Σωκρατης και τιποτα που να παρει,αυτο το ατιμο το foobar τι θελει Post doc?

on the fly, είναι απλά το αντίστοιχο δικό μας ''στο φτερό'', δηλ. η μετατροπή γίνεται σε πραγματικό χρόνο ενώ παίζει το αρχείο ...

ο φούμπαρ δεν είναι δύσκολη περίπτωση, απλά θέλεις μεθοδικά βηματάκια ... για να παίξεις native dsd με το ifi σου, θέλει οπωσδήποτε να έχεις εγκαταστήσει to asio plug in, το sacd plugin της soundforge, τους οδηγούς του ντακ σου και έπειτα να επιλέξεις την σωστή ρύθμιση στο output του φούμπαρ .... είναι 5 λεπτά παίδεμα ... δεν δίνεις ένα team viewer στον μάστορα τον Σωκ, να τελειώνεις ;

on the fly, είναι απλά το αντίστοιχο δικό μας ''στο φτερό'', δηλ. η μετατροπή γίνεται σε πραγματικό χρόνο ενώ παίζει το αρχείο ...

ο φούμπαρ δεν είναι δύσκολη περίπτωση, απλά θέλεις μεθοδικά βηματάκια ... για να παίξεις native dsd με το ifi σου, θέλει οπωσδήποτε να έχεις εγκαταστήσει to asio plug in, το sacd plugin της soundforge, τους οδηγούς του ντακ σου και έπειτα να επιλέξεις την σωστή ρύθμιση στο output του φούμπαρ .... είναι 5 λεπτά παίδεμα ... δεν δίνεις ένα team viewer στον μάστορα τον Σωκ, να τελειώνεις ;

Αυτο με το team vier πως γινεται?Να αφησω τον υπολογιστ ανοιχτο και να του στειλω σε pm το id και τον κωδικο μου?Ετσι απλα???

Για τετοια περιπτωση ασχετοσυνης μιλαμε!!! :jester:

Απάντηση: Re: Βοηθειστε τον ανημπορο...!!

Ευχαριστω παρα πολυ!!Ωχ φανταζομαι τι λετε για παρτη μου εδω μεσα!!

Κανείς δεν λέει τίποτα...
Με γεια και καλές ακροάσεις.