Βοηθηστε στην επιλογή μου.

Cmad

New member
24 January 2010
23
Καλημέρα παιδιά. Θα ήθελα βοήθεια να επιλέξω tv.Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2.5m. Θα βλέπω κυρίως κανάλια ταινίες, λιγότερο παιχνίδια.Εχω καταλήξει σε lg*42sl8000,samsung*40leb750,panasonic*u10(plasma). Αυτές ακούγεται ότι είναι πολύ Καλές. Εσείς τι μου προτείνετε; Ευχαριστω. Με ενδιαφέρει να παίζει ταινίες από USB με ελληνικούς υποτιτλους,να αλλάζει γρήγορα κανάλια κ βέβαια το value for money. Ευχαριστώ παιδιά.

Last edited:
Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2.5m. Θα βλέπω κυρίως κανάλια ταινίες, λιγότερο παιχνίδια.
Με ενδιαφέρει να παίζει ταινίες από USB με ελληνικούς υποτιτλους,να αλλάζει γρήγορα κανάλια κ βέβαια το value for money. Ευχαριστώ παιδιά.

Nομίζω ότι η U10 δεν έχει USB (θα σου πούν οι κάτοχοι) και η samsung στα μάτια μου τα καταφέρνουν καλύτερα στο upscaling χαμηλής ανάλυσης σήματος όπως το τηλεοπτικό και τα avi που προφανώς σε ενδιαφέρουν.

Στη θέση σου θα αγόραζα την 46Β650!

Ότι και αν επιλέξεις προσπάθησε να το δέις με τα μάτια σου σε φυσιολογικές οικιακές συνθήκες!

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Βοηθηστε στην επιλογή μου.

Καμια Panasonic δεν παιζει ταινιες απο usb , απεφυγε την SL8000 γιατι εχω ακουσει οτι καταργηθηκε λογω προβληματων στην ποιοτητα...

Συμφωνω για την 46Β650 που ειναι πολυ καλη , οχι τοσο οσο η 750 αλλα πλησιαζει και θα κερδισεις και 6"....

Από την οποία διαβάζει φωτογραφίες jpeg και βίντεο AVCHD και μίας ασυνήθους μορφής mpeg2...

Είναι αλήθεια ότι η lg sl8000 βγάζει προβλήματα;κρίμα γιατί έχει καλή τιμή! Η sl9000 που είναι led?Όσο αφορά την panasonic από οτι κατάλαβα δεν παίζει όλα τα format. Μάλλον είναι μονόδρομος η samsung.κάτοχοι samsung 650 ή 750 είναι ευχαριστημένοι; Ethernet +Internet καλά;

Είναι αλήθεια ότι η lg sl8000 βγάζει προβλήματα;

Κατι τετοιο εχω διαβασει σε ξενα φορουμ...οτι καταργηθηκε λογω προβληματων...

Και σε ενα μελος που εψαχνε να την βρει το ιδιο ειχαν πει σε μεγαλη αλυσιδα...

Τελικά μαλλον θα προτιμησω την πανυ u10,αλλα εχω καποιες ανησυχιες.
1.Θα παιζει καλα το τηλεοπτικο σημα?
2.Ειναι τοσο ευκολο να παθει burn in?πως ειναι να βλεπεις με ζουμ αρχικα?
3.μετα τις 200 ωρες δεν παθαινει burn in,image retention?
4.με wd live media player παιζει καλα ταινιες sd η hd?
συγγνωμη για τις ερωτησεις αλλα κατι πωλητες σε καταστηματα με φοβισαν οτι παθαινουν ευκολα burn in κλπ.Λενε καλυτερα να παρω lcd.:shot::shot::shot:

Για να παθει μια πλασμα burn in πρεπει να μεινει μια στατικη εικονα στην οθονη επι πολλες ωρες , δεκαδες-εκατονταδες η χιλιαδες...

Στα καταστηματα που βαζουν κατι μενου απο DVD και ξεχνανε να τα αλλαξουν η demo με στατικα λογοτυπα να παιζουν επι χιλιαδες ψρες λογικο ειναι να παθαινουν Burn in...

Τα υπολοιπα ερωτηματα αναλυονται στο νημα της U10...

Aν ομως εχεις αγχος τοτε και η B650 ειναι πολυ καλη...

Τα κρούσματα Burn in που έχουν αναφερθεί από κατόχους plasma στο δικό μας forum....

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1068750&postcount=113

Στο 2ο post του νήματος της U10 υπάρχουν συγκεντρωμένες οι εντυπώσεις των κατόχων με τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά σου...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52572

EDIT: Μαζί γράφαμε Γιάννη...καλημέρα.

...... κατι πωλητες σε καταστηματα με φοβισαν οτι παθαινουν ευκολα burn in κλπ.Λενε καλυτερα να παρω lcd.

Tην επόμενη φορά που θα πας στα καταστήματα αυτά, δώσε τους να δουν αυτό:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1058934&postcount=104

Αν και χρειάζεται μία μικρή ενημέρωση (ο αριθμός των κατόχων πρέπει τώρα να είναι > 500). Δηλαδή 1 στις 500 έχει burn-in (0,2%).....

Εγώ που έχω πάθει burn-in (σήμα mega), πάλι plasma θα χτυπούσα. Mην φανταστείς τίποτα τραγικό.

Αυτό μου ακούγεται ως "πονάω αλλά μ' αΠρέσει" ή ως "τις φάγαμε.....αλλά .....μας ρίξανε κιόλας' .:flipout::flipout:´
Δεν έχω άποψη αλλά στα φτωχά ματάκια μου, από ότι μου είπε ο φτωχός οφθαλμίατρος πρίν 2 μήνες ότι έχω 150 στα 100, η εικόνα της φτηνιάρας PQ2000 ήταν "καλύτερη" της όντως πολύ καλής U10 (στις συνθήκες που τις είδα/σύγκρινα).
Πάντως το θέμα, στρώσιμο, IR, Burn in, κατανάλωση, φρενάρει επίδοξους αγοραστές. Είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη. διετία-4ετία πολλά από αυτά θα διορθωθούν και η μπάλα πάει στους κατασκευαστές τι διαστάσεις και σε τι τεχνολογία θα αποφασίσουν να πλασάρουν. Για το 2010, από ότι λέγεται οι πλάσμα θα ξεκινούν από τις 50''. με τις LCD να φτάνουν μέχρι και τις 50-55''. Λεπτότερες, οικονομικότερες και φυσικά ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ Plasma στο δρόμο μας.

Έχω την 40b650. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι τηλεόραση "παντός καιρού". Η b750 έχει 200hz, είναι ελάχιστα καλύτερη, λίγο λεπτότερη και ίσως πιο εμφανίσιμη (ανάλογα τα γούστα κιόλας) αλλά αρκετά ακριβότερη. Αν αποφάσιζα να δώσω παραπάνω χρήματα θα προτιμούσα να πάω στην 46b650 και να απολάυσω έξι ολόκληρες ίντσες παραπάνω! Όσον αφορά τις plasma και το burn in νομίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια το πρόβλημα αυτό έχει ελαχιστοποιηθεί. Με μια στοιχειώδη προσοχή δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Re: Απάντηση: Βοηθηστε στην επιλογή μου.

Έχω την 40b650. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι τηλεόραση "παντός καιρού". Η b750 έχει 200hz, είναι ελάχιστα καλύτερη, λίγο λεπτότερη και ίσως πιο εμφανίσιμη (ανάλογα τα γούστα κιόλας) αλλά αρκετά ακριβότερη. Αν αποφάσιζα να δώσω παραπάνω χρήματα θα προτιμούσα να πάω στην 46b650 και να απολάυσω έξι ολόκληρες ίντσες παραπάνω! Όσον αφορά τις plasma και το burn in νομίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια το πρόβλημα αυτό έχει ελαχιστοποιηθεί. Με μια στοιχειώδη προσοχή δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Χ 1000

Συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις...