Βοηθηστεμε να επιλεξω τηλεοραση

arbaden

New member
30 May 2011
6
Καλσησπερα σας
Ειμαι νεος στο φορουμ και μου το συστησε ενας φιλος και ποσταρω για να μου δωσετε τα φοτα σας.
Εχω βρει καποιες τηλεορασεις αλλα θελω και την γνωμη σας.
1. http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-led-tv-26LV5500.jsp
2. http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-led-tv-26LE5500.jsp(δεν γραφει ποσα Hz ειναι)
3. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169617

Γενικα για να καταλαβετε τι ακριβως ψαχνω:
Τηλεοραση για το δωματιο μου. Στο σημειο που θα τοποθετηθει θα εχει μηκος βασης 73εκ. και υψος 63εκ.(υπολογιζω για 26 ιντσες οθονη)
Η αποσταση που θα βλεπω ταινιες και tv θα ειναι στα 2,5 μετρα. και επησεις θα παιζω και games με το xbox 360.
Κυρια χαρακτηριστικα που θελω να εχει:
1. LCD-LED
2. Full HD 1080p
2. Ψηφιακός δέκτης DVB-T (MPEG-4) - για να μην βαζω extra μετα
3. 100 Hz
4. 2 με 3 εισοδους HDMI
5. Χαμηλο χρονο αποκρησεις
6. και καλο μαυρο
Προτημω Sony - Lg

Last edited:
Στα 2,5 μέτρα δεν θα έπρεπε καν να κοιτάζεις για 26". Βοήθησε για να καταλάβουμε, τα 73 επί 63 είναι το εμβαδόν κάποιο πλαισίου μέσα σε κάποιο έπιπλο και δεν σε παίρνει για μεγαλύτερη ή απλά είναι το έπιπλο με πλάτος 73 εκατοστά και δε θέλεις να εξέχει στα πλάγια ? Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις: αν θα είναι led lcd δε σημαίνει πως κερδίζεις σε κάτι σε σχέση με μια κλασσική ccfl lcd, παρά μόνο σε κατανάλωση ενέργειας. Το αν είναι full HD στις 26" δεν έχει κανένα νόημα. Ψηφιακό δέκτη έχουν όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις όπως και 2 τουλάχιστον θύρες HDMI. Καλό μαύρο σε lcd, λίγο δύσκολο να βρεις ενώ για το χρόνο απόκρισης υποθέτω πως ήθελες να πεις χαμηλό lag για να μην έχεις καθυστέρηση των εντολών κατά το gaming.

Ειναι ντουλαπα και στην μεση εχει πλαισιο και 76χ63 ειναι το πλαισιο δηλ. οχι μεγαλυτερη απο 76χ63.

[Στα 2,5 μέτρα δεν θα έπρεπε καν να κοιτάζεις για 26"]
Τι ενοης για μεγαλητερη η για κιροτερη?

Last edited:
Τι να τα κανεις τα Full HD , 100 Hz και τα υπολοιπα σε μια τηλεορασουλα 26"?

Ειναι σαν να θελει να αγορασει καποιος Huyndai i10 με ζαντες 15" και δερματινο σαλονι.

Μην πετας τα λεφτα σου τζαμπα.

Πάρε τουλάχιστον ένα έπιπλο να βάλεις μια μεγαλύτερη τηλεόραση πανω γιατί η 26" είναι πολύ μικρή και ειδικά στο gaming θα σου φαίνεται μικροσκοπική, πόσο μάλλον να προσπαθείς να διαβάσεις υπότιτλους στις ταινίες από τα 2,5 μέτρα. Πόσο budget έχεις ?

Παιδια δεν χωραει τπτ στο δωματιο εκτοσ αν βαλω προτζακτορα και κατεβαζω το πανο.
Μεχρι 500εουρος

Με 15αρα λαμπατι του 92 panasonic ειμαι τωρα στην ιδια αποσταση

Είτε 1080p είτε 720p στα 2,5 μέτρα είναι το ίδιο πράγμα. Η τηλεόραση θα κάνει downscale το 1080p σε 720p για απάντηση στην ερώτησή σου. Κοίτα μία από τις παραπάνω και είσαι καλυμμένος.

Re: Απάντηση: Βοηθηστεμε να επιλεξω τηλεοραση

Και 1080p ταινια πως θα τη βλεπω σε HD Ready?

Απο τα 2.5 μετρα σε 26" ειτε DVD βλεπεις , ειτε 720p ειτε 1080p το ανθρωπινο ματι δεν μπορει να ξεχωρισει διαφορα.

Ασε που με τις μαυρες μπαρες πανω κατω που εχουν οι περισσοτερες ταινιες θα μεινεις ουσιαστικα με 23".