Βόλτα στα δισκάδικα?

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Εχτές το απόγευμα βρέθηκα στο κέντρο της Γλυφάδας
για βόλτα και κάποιες μικρές αγορές με την καπετάνισσα..
Αγοράζοντας εδώ και πολύ καιρό cd-sacd μόνο από ιντερνετικά μαγαζιά
αποφάσισα να κάνω και ένα πέρασμα από τα καταστήματα της
τοπικής αγοράς για ένα ψαχουλεματάκι.

Πρώτη απογοήτευση:
Το Metropolis ένα ρημαδιό, γεμάτο λογοριασμούς και άλλα
έντυπα πεταμένα κάτω από την είσοδο και ένα τεράστιο "Ενοικιάζεται"
κολλημένο στη βιτρίνα!
Κρίμα για εμάς, κρίμα για τους εργαζόμενους, κρίμα γιατί
στην ύστατη απ´ότι φαίνεται προσπάθεια της επιχείρησης να επιβιώσει
είχε δημιουργήσει τελευταία και ένα μικρό τμήμα με βινύλια..

Απογοήτευση Νο 2:
Το περίφημο υπόγειο στον Χόντο..Μη γελάτε καθόλου!
Παλιότερα εύρησκες από ECM, Telarc, μέχρι BlueNote ηχογραφήσεις
και μάλιστα πολλές φορές σε προσφορά..Θυμάμαι να φεύγω με μια τσάντα Cd's της Telarc αγορασμένα με 4-5 ευρώ έκαστον..
Τώρα, ότι είχε απομείνει ήταν κάτι συλλογές HipHop, Dance party και άλλα
τέτοιου τύπου αριστουργήματα!

Απογοήτευση Νο 3:
Τελευταία ελπίδα το ολοκαίνουριο Public (πρώην Fnac)
Περίμενα η αλήθεια, κάτι περισσότερο από τις (συνήθεις πλέον) συλλογές
και τα Best, ή τα 1-2 δισκάκια ανά καλλιτέχνη κυρίως στη τζαζ..
Βέβαια ούτε ίχνος από Sacd!!
Απευθυνόμενος στον πωλητή για κάποιους τίτλους που έψαχνα
έμαθα ότι -μπορείτε να τους παραγγήλετε και να σας έρθουν σε καμμιά 10αριά μέρες
-.Φυσικά έφυγα και από κεί με άδεια χέρια...

Γυρνώντας αργότερα σπίτι έκανα τις αγορές μου διαδικτυακά, όπως κάνω τα
τελευταία 3-4 χρόνια, και ήδη η παραγγελία είναι σε εξέλιξη με παράδοση τη Δευτέρα...Μάλλον τέλος οι βόλτες στα δισκάδικα( τουλάχιστον στην περιοχή μου) που είχα συνηθίσει να κάνω εδώ και πολλά χρόνια ..

'Αλλοι καιροί, άλλα ήθη...

Μια από τα ίδια και στο MediaMarkt επί της Κηφισίας.
Οι προσφορές λιγότερες, οι κλασική μουσική συρρικνωμένη και μπόλικη pop.
Τα blu ray κ dvd περισσότερα σε αντίθεση με τα cd.
Θυμάμαι να είχαν και πιο οικονομικό βινύλιο… αλλά μπορεί να κάνω λάθος.
Πιθανά να είναι απλά η περίοδος…. Ας δούμε και από Σεπτέμβρη…

Απο Κορυδαλλό μια από τα ίδια. Sacd ούτε για ίχνος, τα cd μόνο τα εμπορικά κομμάτια, περιορισμένα τεμάχια από jazz,rock και από hiphopm RNB, housetechnoprogressive τα πάντα όλα.

Στην Χαλκίδα δε τους λές για Sacd και ούτε κάν.....

αφού σας αρέσουν οι βόλτες, άφθονα sacds στο κέντρο της Αθήνας στη στοά Όπερα [Ακαδημίας] πλησίον Λυρικής σκηνής και σινεμά Όπερα. Έχει τουλάχιστον 3-4 καταστήματα......

Η βόλτα για δίσκους έχει ακόμα και στις μέρες μας μια μικρή δόση ιεροτελεστίας. Πρέπει να έχεις χρόνο να αφιερώσεις και να μην τη συνδυάσεις με υπόλοιπα ψώνια. Καλή αγορά -μεταχειρισμένου και μη βινυλίου- είναι κι αυτή στο μοναστηράκι. ΟΚ δεν θα βρεις τους super duper audiophile δίσκους των 200 gr αλλά κανένα kraftwerk σε επανέκδοση και σφραγισμένο μπορεί να τον πετύχεις. Για κλασσική μουσική και jazz η στοά της όπερας είναι must. Υπάρχει εκεί η λέσχη του δίσκου που μπορείς να παραγγείλεις ότι θες, υπάρχουν και πολλά μικρά μαγαζιά που ειδικεύονται σε κλασσική και jazz, ενώ μπορείς να βρεις και αρκετά blue rays κλασικής μουσικής και όπερας.

Πάντως έχει ένα δίκιο ο Μαγγελάνος όταν αναφέρεται στην κατάσταση ως απογοητευτική. Παλιότερα (πριν 10 χρόνια, όχι πολύ παλιά) υπήρχαν αρκετά μαγαζιά στο κέντρο που πουλούσαν βινύλια. Μάλιστα είχαμε γυρίσει με έναν φίλο μου ένα μικρό ντοκυμαντέρ για την αγορά δίσκων στην Αθήνα και είχαμε πάρει συνεντευξεις από κάποιους καταστηματάρχες. Τώρα δεν έχουν μείνει ούτε τα μισά (Ήδη από τότε αρχίζαν και κλείνανε).

Δυστυχώς, όταν στο amazon, μαζί με τα μεταφορικά ένα bluray όπερας κοστίζει 23 ευρώ και στη στοά της Όπερας το βρίσκεις 39, τα καταστήματα αυτά δεν έχουν κανένα μέλλον.

Δεν ξέρω αν για τις τιμές αυτές φταίει η απληστία του επιχειρηματία, ή το τεράστιο κόστος του να διατηρείς κατάστημα στην Ακαδημίας, πάντως η διαφορά 80% πάνω στην τιμή δεν είναι κάτι που μπορεί να καλύπτει ο καταναλωτής.

Αν αντί για 23 στο amazon είχε 27 στη Στοά, θα την προτιμούσα, γιατί κάνω τη βόλτα μου, έχω στα χέρια μου αυτό που αγόρασα άμεσα, και είναι και πιο ωραία η αίσθηση. Αλλά δεν είμαι τόσο πλούσιος ώστε να χαρίζω απλόχερα τέτοιες τρομακτικές διαφορές.

Εχτές το απόγευμα βρέθηκα στο κέντρο της Γλυφάδας
για βόλτα και κάποιες μικρές αγορές με την καπετάνισσα..
Αγοράζοντας εδώ και πολύ καιρό cd-sacd μόνο από ιντερνετικά μαγαζιά
αποφάσισα να κάνω και ένα πέρασμα από τα καταστήματα της
τοπικής αγοράς για ένα ψαχουλεματάκι.

Πρώτη απογοήτευση:
Το Metropolis ένα ρημαδιό, γεμάτο λογοριασμούς και άλλα
έντυπα πεταμένα κάτω από την είσοδο και ένα τεράστιο "Ενοικιάζεται"
κολλημένο στη βιτρίνα!
Κρίμα για εμάς, κρίμα για τους εργαζόμενους, κρίμα γιατί
στην ύστατη απ´ότι φαίνεται προσπάθεια της επιχείρησης να επιβιώσει
είχε δημιουργήσει τελευταία και ένα μικρό τμήμα με βινύλια..

Απογοήτευση Νο 2:
Το περίφημο υπόγειο στον Χόντο..Μη γελάτε καθόλου!
Παλιότερα εύρησκες από ECM, Telarc, μέχρι BlueNote ηχογραφήσεις
και μάλιστα πολλές φορές σε προσφορά..Θυμάμαι να φεύγω με μια τσάντα Cd's της Telarc αγορασμένα με 4-5 ευρώ έκαστον..
Τώρα, ότι είχε απομείνει ήταν κάτι συλλογές HipHop, Dance party και άλλα
τέτοιου τύπου αριστουργήματα!

Απογοήτευση Νο 3:
Τελευταία ελπίδα το ολοκαίνουριο Public (πρώην Fnac)
Περίμενα η αλήθεια, κάτι περισσότερο από τις (συνήθεις πλέον) συλλογές
και τα Best, ή τα 1-2 δισκάκια ανά καλλιτέχνη κυρίως στη τζαζ..
Βέβαια ούτε ίχνος από Sacd!!
Απευθυνόμενος στον πωλητή για κάποιους τίτλους που έψαχνα
έμαθα ότι -μπορείτε να τους παραγγήλετε και να σας έρθουν σε καμμιά 10αριά μέρες
-.Φυσικά έφυγα και από κεί με άδεια χέρια...

Γυρνώντας αργότερα σπίτι έκανα τις αγορές μου διαδικτυακά, όπως κάνω τα
τελευταία 3-4 χρόνια, και ήδη η παραγγελία είναι σε εξέλιξη με παράδοση τη Δευτέρα...Μάλλον τέλος οι βόλτες στα δισκάδικα( τουλάχιστον στην περιοχή μου) που είχα συνηθίσει να κάνω εδώ και πολλά χρόνια ..

'Αλλοι καιροί, άλλα ήθη...

ενας απο τους(πολλους)λογους που εγιναν ρημαδια ολα τα δισκαδικα

που να δειτε τι γινεται στην θεσσαλονικη ιστορικα δισκαδικα εχουν γινει σουβλατιζιδικα παταταδικα παπουτσαδικα.... (μπλοου απ πατσης κτλ) απο τα λιγα που εχουν απομεινει ζωντανα ειναι ο αυριλιος αλλα και εκει θα παιδευτεις......πραγματικα κριμα θυμαμαι ηταν τα αγαπημενα μου στεκια στις κοπανες γιατι περνουσε η ωρα χωρις να το καταλαβω......

o Αυριλιος ομως δε νομιζω να χει ουτε SACD και μαλλον αν οχι τιποτα ελαχιστα jazz-classical κλτπ.Περισσοτερo ηλεκτρονικη μουσικη εχει.

Κανα Εlectro World εχει κανα καλο βινυλιο κ κανα καλο cd που και που,το Μetropolis στο κεντρο που ναι ακομα οκ, κι απο κει κ περα σκορπια δισκαδικα που υπολειτουργουν θα λεγα οπως ο Ευγενιδης ο Μηνας στην Αριστοτελους με Τσιμισκη, ο Λωτος, το Stereodisc Και αλλα.

εχεις δικιο γιαννη αλλα πλεον και σε αυτα που ανεφερες κατοπιν παραγγελιας ολα και σε τιμες περιεργες ....

εχεις δικιο γιαννη αλλα πλεον και σε αυτα που ανεφερες κατοπιν παραγγελιας ολα και σε τιμες περιεργες ....

:a0210: εμ και μετα λενε να υποστηριζουμε τη αγορα μας....
Δηλαδη τι να παρουμε, Ρουβα κ Καλομοιρα που εχουν ετοιμοπαραδοτα??

(αν κ στο Stereodisc και στον Ευγενιδη υπαρχει σιγουρο πολυ πραμα ετοιμο...αλλα συμπεριφορα κατα τη γνωμη μου.............να μην πω...:furious3:)

Αλλο θεμα κ μεγαλο μαλιστα αυτο..
"Συμπεριφορα των επαγγελματιων προς τους πελατες κ την αγορα γενικα"

.Και μετα λεμε δεν εχει δουλεια η αγορα, ο κοσμος δεν ψωνιζει κ λοιπες χαζες δικαιολογιες...

ενας απο τους(πολλους)λογους που εγιναν ρημαδια ολα τα δισκαδικα

Πάντως τα δισκοπωλεία
που ανέφερα δεν έκλεισαν ή παρήκμασαν επειδή ήταν " ψαγμένα"
και έφερναν σπάνια- δυσεύρετα Cd-Sacd, το αντίθετα μάλιστα.
Γέμιζαν με αφίσσες και σταντς με Cd's σε κάθε νέα κυκλοφορία του Ρέμου της Βίσση της Βανδή κλπ..
Την περατζάδα την έκανα μπας και βρεθεί - όπως έγινε πολλές φορές- κανένα λουλούδι
μέσα στ' αγκάθια...

Last edited:
Πάντως τα δισκοπωλεία
που ανέφερα δεν έκλεισαν ή παρήκμασαν επειδή ήταν " ψαγμένα"
και έφερναν σπάνια- δυσεύρετα Cd-Sacd, το αντίθετα μάλιστα.
Γέμιζαν με αφίσσες και σταντς με Cd's σε κάθε νέα κυκλοφορία του Ρέμου της Βίσση της Βανδή κλπ..
Την περατζάδα την έκανα μπας και βρεθεί - όπως έγινε πολλές φορές- κανένα λουλούδι
μέσα στ' αγκάθια...

ολοι μας λιγο-πολυ,ξεχασαμε τα δισκαδικα εδω και καιρο και ψωνιζουμε απο αλλου.
το φταιξιμο για αυτην την κατασταση,πεφτει-καταρχην-στην τιμολογιακη πολιτικη που ακολουθουσαν τοσα χρονια οι δισκογραφικες εταιριες
(τωρα τα μοιραζουν στα περιοδικα και στα περιπτερα)και μετα σε εμας που για τον α/β λογο προτιμησαμε αλλες πηγες.

σε λιγο καιρο τελειωνουν-δυστηχως-και τα videoclub...

Last edited by a moderator:
...και μετα σε εμας που για τον α/β λογο προτιμησαμε αλλες πηγες....

Οι α/β λόγοι ΙΜΗΟ είναι κυρίως οικονομικοί και εξηγούμαι : Ετοιμάζω bulk order από Amazon.co.uk με καμια 55ρια cds ( αν πάνε όλα καλά θα γίνει τέλους του άλλου μήνα) με συνολικό κόστος στην πόρτα του σπιτιού μου 587 ΕΥΡΩ ενώ αν τα έπαιρνα από δισκάδικα εδώ θα έδινα 810 ΕΥΡΩ ( υπολογίζω 15 ΕΥΡΩ το cd μέση τιμή) χωρίς τα μεταφορικά.

Γιατί λοιπόν να μην κερδίσω 810-587=223 ΕΥΡΩ.......? :chinscratch:

Οι α/β λόγοι ΙΜΗΟ είναι κυρίως οικονομικοί και εξηγούμαι : Ετοιμάζω bulk order από Amazon.co.uk με καμια 55ρια cds ( αν πάνε όλα καλά θα γίνει τέλους του άλλου μήνα) με συνολικό κόστος στην πόρτα του σπιτιού μου 587 ΕΥΡΩ ενώ αν τα έπαιρνα από δισκάδικα εδώ θα έδινα 810 ΕΥΡΩ ( υπολογίζω 15 ΕΥΡΩ το cd μέση τιμή) χωρίς τα μεταφορικά.

Γιατί λοιπόν να μην κερδίσω 810-587=223 ΕΥΡΩ.......? :chinscratch:

εννοηται...

αλλα..

στα περιπτερα κοιταξες....??:antlers:

εαν οι τιμες στους ηταν οι σημερινες που δινουν στις εφημεριδες,θα ειχαμε και δισκαδικα και ωραιες συλλογες σπιτια μας.
τωρα ειναι αργα...

ολοι μας λιγο-πολυ,ξεχασαμε τα δισκαδικα εδω και καιρο και ψωνιζουμε απο αλλου.
το φταιξιμο για αυτην την κατασταση,πεφτει-καταρχην-στην τιμολογιακη πολιτικη που ακολουθουσαν τοσα χρονια οι δισκογραφικες εταιριες
(τωρα τα μοιραζουν στα περιοδικα και στα περιπτερα)και μετα σε εμας που για τον α/β λογο προτιμησαμε αλλες πηγες.

σε λιγο καιρο τελειωνουν-δυστηχως-και τα videoclub...

+1000

Πραγματικά συμμετείχα σε πολλές κουβέντες για αυτό το θέμα.
Τις πιο πολλές φορές κοιτούσα τα δισκάδικα να κλείνουν με ένα πόνο στην καρδιά διότι ήξερα οτι γύρω απο ένα σι ντι υπάρχει μία βιομηχανία που κλείνει.

Απο την άλλη όμως να πούμε και του στραβού τι δίκιο.Παρατηρώ να μιλάτε για 55 σι ντί με κόστος 800 ευρώ.εγώ ας πούμε τα κατεβάζω δωρεάν.
απο τη μία λοιπόν πληρώσατε για ένα πράγμα που έχει κόστος 5 ευρώ γύρω στα 20.
απο την άλλη ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος.ο φτηνότερος θα κερδίσει.
μάλιστα αν σκεφτούμε οτι με 800 ευρώ αγοράζω ένα καλό ηχοσύστημα ή αναβαθμίζω το υπάρχων η απάντηση δέν θέλει και πολύ σκέψη...
άρα τελικά ποιός φταίει?μήπως για άλλη μια φορά φταίνε οι ίδιες οι επιχειρήσεις με τα υπερ-κέρδη τους και όχι ο καταναλωτής?

η έντυπη μουσική ζεί απο το βινύλιο και τους βινυλιάκηδες πλέον.δέν ξέρω τί ακούτε αλλα απο κατόχους βινυλίων αυτό βλέπω.μάλιστα πάνε και καλά απ ότι ακούω!!!!
προσωπικά έχω προσπαθήσει να πείσω πάνω απο 3 άτομα να σταματήσουν να ακουμπάν 30άρια για βινύλια και να κατεβάζουν αλλα...δέν...

εγώ αγόραζα σι ντι γιατί τα πήγαινα δώρα σε γιορτές κτλ.πλέον βλέπω οτι ελάχιστοι τα ακούν πάνω απο μία φορά.όλοι πλέον ακούν mp3 απο το πισι.

....Παρατηρώ να μιλάτε για 55 σι ντί με κόστος 800 ευρώ.εγώ ας πούμε τα κατεβάζω δωρεάν....

Φίλε μου όλοι κατεβάζουμε και όποιος το αρνείται είναι......... (βάλε ότι θές στις τελίτσες). Εγώ κατεβάζω γιατί δεν εμπιστεύομαι τους reviewers πλεον και αμα μου αρέσει ένα album το αγοράζω, για πολλούς λόγους που ξεφεύγουν του νήματος.

Και για να αγοράσω αυτά τα 55 cd θα σπάσω τον κουμπαρά μου τα Χρηστούγεννα με λεφτ'α που με πολύ κόπο μάζευα....

μήπως για άλλη μια φορά φταίνε οι ίδιες οι επιχειρήσεις με τα υπερ-κέρδη τους και όχι ο καταναλωτής?
/QUOTE]

Και οι δύο φταίνε. Αλλος περισσότερο άλλος λιγότερο ΑΛΛΑ φταίνε και οι δύο

η έντυπη μουσική ζεί απο το βινύλιο και τους βινυλιάκηδες πλέον.δέν ξέρω τί ακούτε αλλα απο κατόχους βινυλίων αυτό βλέπω.μάλιστα πάνε και καλά απ ότι ακούω!!!!
προσωπικά έχω προσπαθήσει να πείσω πάνω απο 3 άτομα να σταματήσουν να ακουμπάν 30άρια για βινύλια και να κατεβάζουν αλλα...δέν....

Και ούτε πρόκειται.....:a0210:

εγώ αγόραζα σι ντι γιατί τα πήγαινα δώρα σε γιορτές κτλ.πλέον βλέπω οτι ελάχιστοι τα ακούν πάνω απο μία φορά.όλοι πλέον ακούν mp3 απο το πισι.

Κανένας τρόπος να ακούς μουσική δεν είναι κακός. Κάθε τι έχει τα συν και τα πλην. Δεν πρέπει όμως να είμαστε ισοπεδοτικοί. Οι περισσότεροι ακούν όπως λές γιατί κανείς δεν τους εχει βάλει να ακούσουν SACD, αρχε'ια υψηλής ανάλυσης ή ένα καλό βυνήλιο. Εχω προσψπικό παράδειγμα που είχε τις ίδιες αντιλήψεις μς σένα μέχρι που τον έφερα στο σπίτι και άκουσε πολυκαναλικό SACD και του πέσαν τα σαγόνια...

O Λωτός παίδες έχει ακόμα τιμές ανταγωνιστικές του Άμαζον, καμιά φορά.

Πρέπει να είμαι από τους 5-6 που κρατάν ανοιχτό αυτό το μαγαζί ακόμα, εδώ που τα λέμε... :p