Βόλτα στα δισκάδικα?

Κανένας τρόπος να ακούς μουσική δεν είναι κακός. Κάθε τι έχει τα συν και τα πλην. Δεν πρέπει όμως να είμαστε ισοπεδοτικοί. Οι περισσότεροι ακούν όπως λές γιατί κανείς δεν τους εχει βάλει να ακούσουν SACD, αρχε'ια υψηλής ανάλυσης ή ένα καλό βυνήλιο. Εχω προσψπικό παράδειγμα που είχε τις ίδιες αντιλήψεις μς σένα μέχρι που τον έφερα στο σπίτι και άκουσε πολυκαναλικό SACD και του πέσαν τα σαγόνια...
κάνεις λάθος...ο κόσμος πλέον ακούει απο κινητά τηλέφωνα(απο το μεγαφωνάκι τους):flipout:

δέν πάει όπως το λές.ο άνθρωπος είναι πολύ περίεργο όν.ας πάρω ένα παράδειγμα.
ο πατέρας μου έχει χαι έντ σύστημα με κρέλ,βινύλιο και b&w 800d.έτσι μεγάλωσα.με πολλά βινύλια.
εγώ ασχολήθηκα με αυτό και έχω ένα χάι φάι σύστημα(φτηνό).το χειρότερο που μπορώ να ακούσω είναι απο το αυτοκίνητο.είμαι παρ όλ αυτά ευχαριστημένος με το σύστημα που διαθέτω.βέβαια καθημερινά ακούω και απο του πατέρα, με συγκριτικά δίσκων-hd, εκτελέσεων κ.τ.λ.
η αδερφή μου απο την άλλη ακούει ΜΟΝΟ απο το pc.απο τα ηχειάκια του λάπτοπ για την ακρίβεια.στο ίδιο σπίτι μεγαλώσαμε.

έτσι που λές.είναι και το πόσο σε ελκύει κάτι.γενικά αν πάρω έναν και του βάλω να ακούσει θα τρελαθεί οκ...αλλα δέν θα το συνεχίσει στην καθημερινότητα του.

Για να μήν είμαι οφ τόπικ....
οι καλλιτέχνες ζούνε απο τις συναυλίες.όχι απο τα cd.

O Λωτός παίδες έχει ακόμα τιμές ανταγωνιστικές του Άμαζον, καμιά φορά.

Πρέπει να είμαι από τους 5-6 που κρατάν ανοιχτό αυτό το μαγαζί ακόμα, εδώ που τα λέμε... :p

Και πού βρήσκεται αυτό το μαγαζί; Εχουμε διεύθυνση;;

κάνεις λάθος...ο κόσμος πλέον ακούει απο κινητά τηλέφωνα(απο το μεγαφωνάκι τους):flipout:

δέν πάει όπως το λές.ο άνθρωπος είναι πολύ περίεργο όν.ας πάρω ένα παράδειγμα.
ο πατέρας μου έχει χαι έντ σύστημα με κρέλ,βινύλιο και b&w 800d.έτσι μεγάλωσα.με πολλά βινύλια.
εγώ ασχολήθηκα με αυτό και έχω ένα χάι φάι σύστημα(φτηνό).το χειρότερο που μπορώ να ακούσω είναι απο το αυτοκίνητο.είμαι παρ όλ αυτά ευχαριστημένος με το σύστημα που διαθέτω.βέβαια καθημερινά ακούω και απο του πατέρα, με συγκριτικά δίσκων-hd, εκτελέσεων κ.τ.λ.
η αδερφή μου απο την άλλη ακούει ΜΟΝΟ απο το pc.απο τα ηχειάκια του λάπτοπ για την ακρίβεια.στο ίδιο σπίτι μεγαλώσαμε.

έτσι που λές.είναι και το πόσο σε ελκύει κάτι.γενικά αν πάρω έναν και του βάλω να ακούσει θα τρελαθεί οκ...αλλα δέν θα το συνεχίσει στην καθημερινότητα του.

Για να μήν είμαι οφ τόπικ....
οι καλλιτέχνες ζούνε απο τις συναυλίες.όχι απο τα cd.

Για να μην φύγουμε πολύ εκτός θέματος υπάρχει άλλο νήμα να συνεχίσουμε αυτήν την συζήτηση. Θα συμφωνήσω ότι οι καλλιτέχνες ζούνε από τις συναυλίες και όχι από τα cds....ΑΛΛΑ οι καλλιτέχνες και όχι οι entertainers που μας κατακλύζουν σήμερα.

Απάντηση: Re: Βόλτα στα δισκάδικα?

του Ρέμου της Βίσση της Βανδή κλπ..
Την περατζάδα την έκανα μπας και βρεθεί - όπως έγινε πολλές φορές- κανένα λουλούδι
μέσα στ' αγκάθια...

Πετρελης,ας πουμε?
:D

Αν τα CD των περιπτέρων είχαν τον κανονικό ΦΠΑ κι όχι το ΦΠΑ των εντύπων το ίδιο θα κόστιχαν και αυτά. Αυτή η παρανομία με τη διανομή προϊόντων με ΦΠΑ 23% ως δήθεν δώρα με έντυπα και ΦΠΑ 5% συνεχίζεται εδώ και χρόνια με την ανοχή των αρχών για να μην τα "σπάσουν" με του ΜΜΕάδες.

Μόνο στο μοναστηράκι παιδιά για βινύλιο μεταχειρισμένο το οποίο θα συνεχίζει να βγαινει και καινούριο σε περιορισμένο αριθμό για όσους ενδιαφέρονται.Προσωπικά έχω μια μεγάλη συλλογή την οποία και ακούω τακτικά και θα την εκθέτω στα παιδιά και στα εγγόνια μου με περηφάνεια στο μέλλον και ελπίζω ότι και αυτά θα βλέπουν το πικάπ μου όπως χαζεύω εγώ ένα γραμμόφωνο σήμερα..γιατί κακά τα ψέμματα το μέλλον είναι τα αυλα μέσα,το θέμα είναι κατα πόσο μας ενδιαφέρει αυτό το μέλλον,προσωπικα με αφήνει αδιάφορο.

Υπάρχει στην Πανεπιστημίου το ωραιότατο Metropolis, δεν μιλάω για το "κλασσικό" που είναι δίπλα στην Ομόνοια, αλλά αυτό που είναι λίγο ποιο πάνω.

Είναι πολυόροφο έχει τα κέρατά του μέσα (δεν ξέρω φυσικά τι ακριβώς ψάχνει ο καθ´ένας από εμάς) και στον τελευταίο όροφο, έχει ένα ωραιότατο καφέ που φέρνει και συγκροτήματα κατά καιρούς. Και για τους fun της κλασσικής, υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο με πόρτα που μένει κλειστή και μέσα έχει έναν NAD και δύο ηχεία βάσης (δεν θυμάμαι τι ακριβώς είναι) που παίζουν συνέχεια. Τουλάχιστον έτσι ήταν την τελευταία φορά που πήγα.

Και παίζουν διάφορες προσφορές κατά καιρούς, όχι μόνο στην κλασσική.

Μια επίσκεψη είναι must για όσους δεν έχουν πάει, έτσι για να στηρίξουμε λίγο την αγορά μας και τους εργαζόμενους που περνάνε δύσκολες μέρες, όχι μόνο το amazon.

Last edited:
... Θα συμφωνήσω ότι οι καλλιτέχνες ζούνε από τις συναυλίες και όχι από τα cds....ΑΛΛΑ οι καλλιτέχνες και όχι οι entertainers που μας κατακλύζουν σήμερα.

Έχεις δίκιο για τους entertainers. Αλλά, για το αν οι καλλιτέχνες ζουν από τις συναυλίες, νομίζω ότι ναι μεν οι συναυλίες απογειώνουν το εισόδημα, αλλά μόνο στις μικρές και "φτωχές" αγορές ισχύει. Αν κάνεις ένα top 50, top 100 Αμερική ή Αγγλία τα εισοδήματα από τις πωλήσεις είναι απίστευτα, τουλάχιστον για τη Ελληνική πραγματικότητα. Όσο μικρά και αν είναι τα ποσοστά.

Πολυ καλο μαγαζι για βινυλιο μεταχειρισμενο, και νεας κοπης audiophile ,σε ολα τα μουσικα ειδη, και χαμηλες τιμες ..Πανεπιστημιου 34 στην στοα ,,...:a0210:

Υπάρχει στην Πανεπιστημίου το ωραιότατο Metropolis, δεν μιλάω για το "κλασσικό" που είναι δίπλα στην Ομόνοια, αλλά αυτό που είναι λίγο ποιο πάνω.

Είναι πολυόροφο έχει τα κέρατά του μέσα (δεν ξέρω φυσικά τι ακριβώς ψάχνει ο καθ´ένας από εμάς) .

Πήγα την Παρασκευή για κάτι πολύ απλό και δεν το είχε
(Τάσος Ρωσοπουλος – Να υποθέτω την ματιά.)

Πολυ καλο μαγαζι για βινυλιο μεταχειρισμενο, και νεας κοπης audiophile ,σε ολα τα μουσικα ειδη, και χαμηλες τιμες ..Πανεπιστημιου 34 στην στοα ,,...:a0210:
Μπραβο ρε παιδια για πεστε και καν' αλλο.

Εχτές το απόγευμα βρέθηκα στο κέντρο της Γλυφάδας
για βόλτα και κάποιες μικρές αγορές με την καπετάνισσα..
Αγοράζοντας εδώ και πολύ καιρό cd-sacd μόνο από ιντερνετικά μαγαζιά
αποφάσισα να κάνω και ένα πέρασμα από τα καταστήματα της
τοπικής αγοράς για ένα ψαχουλεματάκι.

Πρώτη απογοήτευση:
Το Metropolis ένα ρημαδιό, γεμάτο λογοριασμούς και άλλα
έντυπα πεταμένα κάτω από την είσοδο και ένα τεράστιο "Ενοικιάζεται"
κολλημένο στη βιτρίνα!
Κρίμα για εμάς, κρίμα για τους εργαζόμενους, κρίμα γιατί
στην ύστατη απ´ότι φαίνεται προσπάθεια της επιχείρησης να επιβιώσει
είχε δημιουργήσει τελευταία και ένα μικρό τμήμα με βινύλια..

Απογοήτευση Νο 2:
Το περίφημο υπόγειο στον Χόντο..Μη γελάτε καθόλου!
Παλιότερα εύρησκες από ECM, Telarc, μέχρι BlueNote ηχογραφήσεις
και μάλιστα πολλές φορές σε προσφορά..Θυμάμαι να φεύγω με μια τσάντα Cd's της Telarc αγορασμένα με 4-5 ευρώ έκαστον..
Τώρα, ότι είχε απομείνει ήταν κάτι συλλογές HipHop, Dance party και άλλα
τέτοιου τύπου αριστουργήματα!

Απογοήτευση Νο 3:
Τελευταία ελπίδα το ολοκαίνουριο Public (πρώην Fnac)
Περίμενα η αλήθεια, κάτι περισσότερο από τις (συνήθεις πλέον) συλλογές
και τα Best, ή τα 1-2 δισκάκια ανά καλλιτέχνη κυρίως στη τζαζ..
Βέβαια ούτε ίχνος από Sacd!!
Απευθυνόμενος στον πωλητή για κάποιους τίτλους που έψαχνα
έμαθα ότι -μπορείτε να τους παραγγήλετε και να σας έρθουν σε καμμιά 10αριά μέρες
-.Φυσικά έφυγα και από κεί με άδεια χέρια...

Γυρνώντας αργότερα σπίτι έκανα τις αγορές μου διαδικτυακά, όπως κάνω τα
τελευταία 3-4 χρόνια, και ήδη η παραγγελία είναι σε εξέλιξη με παράδοση τη Δευτέρα...Μάλλον τέλος οι βόλτες στα δισκάδικα( τουλάχιστον στην περιοχή μου) που είχα συνηθίσει να κάνω εδώ και πολλά χρόνια ..

'Αλλοι καιροί, άλλα ήθη...

Ναι μπρέ
κλείνουν τα δισκάδικα......στην χώρα του ωπα ωπα
αλλά μην παραπονιέσαι γι αυτό
ολοι είμαστε υπεύθυνοι
Εγώ πρώτος