«Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Για μία γενική πληροφόρηση να πω πως οι περισσότερες Δημ.Επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα ενώ έχει ζητηθεί με νόμο η κατάργησή τους.
Από αυτές που συγχωνεύτηκαν, οι περισσότερες έχουν απορροφήσει το δυναμικό τους οι αντίστοιχοι Δήμοι.
Υπάρχουν βέβαια και άλλες που αφήνουν ξεκρέμαστους τον εργαζόμενο.

Και αυτό είναι ζήτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους μας. Δείτε τι τράβηξαν οι δημότες του Πειραιά με τα βουνά των απορριμμάτων σχετικά πρόσφατα.
Έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση πως επειδή βρήκαμε ο καθένας μας μια τρύπα να στριμώξουμε το κεφάλι μας, παύει να μένει εκτεθειμένος και ο κώλος μας. Πως ο ένας κλάδος, ο δικό μας, είναι άσχετος και μη αλληλένδετος με κάποιον άλλο. Και πως όταν ο ένας κλάδος θίγεται, κάποιος άλλος θα παραμείνει ανεπηρέαστος. Και πως όταν οι οικοδόμοι ή οι δημ.υπάλληλοι απεργούν και κατεβαίνουν σε πορεία, κάποιοι άλλοι, οι εργάτες των μάρκετ ας πούμε, πρέπει να μένουν απαθείς. Ενώ το κλαδικό διαίρει και βασίλευε μας έφτασε μέχρι εδώ κάτω.

υπάρχει καμία μελέτη που να δείχνει στον ιδιωτικό/επιχειρηματικό ακόμα και αγροτικό τομέα τι έγινε με τις επιδοτήσεις που πέφτανε σαν το χαλάζι τα προηγούμενα χρόνια??

ποιοί πήρανε και πόσα πήρανε?? τι τα κάνανε ??

επενδύσανε ??? αναπτυχθήκανε ????

* όχι τίποτα άλλο, πρέπει να μάθουμε για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη ..... :flipout:

".....κρατικές ενισχύσεις που χορήγησε παράνομα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις μέσω παράνομων φορολογικών απαλλαγών ..."

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1109971&lngDtrID=251

Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις που καταργούνται,
δεν καταργούν το αντικείμενό τους, ούτε τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Ενσωματώνονται στο δυναμικό του Δήμου που αρχικά τις δημιούργησε.

Αυτό που περιγράφεις, Βασίλη, συμβαίνει σήμερα με το παρόν καθεστώς λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Όταν ενώνονται Δ.Ε. δεν σημαίνει ότι το αντικείμενό τους ντε και καλά ενσωματώνεται ή εξαφανίζεται. Μπορεί να γίνει, μπορεί και να μην γίνει. Όσον αφορά το υπαλληλικό καθεστώς περί ενσωμάτωσης, αυτό ισχύει μονάχα για εκείνους που είναι αποσπασμένοι στις Δ.Ε. από το δυναμικό του Δήμου και όχι για εκείνους που έχουν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τουλάχιστον κρίνοντας από αυτά που γνωρίζω.

Για μία γενική πληροφόρηση να πω πως οι περισσότερες Δημ.Επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα ενώ έχει ζητηθεί με νόμο η κατάργησή τους.

:nounder::nounder:

Μήπως εννοείς την μετατροπή των Δ.Ε., όπως περιγράφεται στον Ν.3463??

...
Όσον αφορά το υπαλληλικό καθεστώς περί ενσωμάτωσης, αυτό ισχύει μονάχα για εκείνους που είναι αποσπασμένοι στις Δ.Ε. από το δυναμικό του Δήμου και όχι για εκείνους που έχουν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τουλάχιστον κρίνοντας από αυτά που γνωρίζω.
...

Οι υπάλληλοι των Δημ.Επ. που γνωρίζω εγώ δεν είναι αποσπασμένοι από Δήμο, αλλά προσελήφθησαν από την Δημ.Επ. με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου. Αυτοί (που γνωρίζω) έχουν μετακινηθεί στον Δήμο με ίδια σχέση εργασίας

Περί συγχωνεύσεων αυτόν λέω. Δές στο Άρθρο 269

Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Όταν λες ''χωράφια Δημοσίου'', φαντάζομαι ότι εννοείς, την ιδιωτική ακίνητη περιουσία του Δημοσίου διότι τα κοινόχρηστα είναι ανεπίδεκτα χρησικτησίας. Τώρα, ποια είναι τα κοινόχρηστα και πως αυτά χαρακτηρίζονται ως τέτοια, είναι μια πολύ πικραμένη ιστορία και άσχετη με το παρόν νήμα.

Γενικώς τα ακίνητα του Δημοσίου είναι ανεπίδεκτα χρησικτησίας, με εξαίρεση πλέον τις ρυθμίσεις του 3127/2003, ο οποίος βέβαια θέτει ιδιαίτερους όρους (πολύ περισσότερους του Αστικού Κώδικα) με δεσπόζον πάντα το στοιχείο της καλής πίστης (δλδ έκτακτη χρησικτησία με απλή 20ετή νομή κατά δημοσίου δεν αναγνωρίζει) και αφορά σε χρησικτησίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη δημοσίευσή του, ουσιαστικά τακτοποιεί υφιστάμενες καταστάσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Γενικώς τα ακίνητα του Δημοσίου είναι ανεπίδεκτα χρησικτησίας, με εξαίρεση πλέον τις ρυθμίσεις του 3127/2003, ο οποίος βέβαια θέτει ιδιαίτερους όρους (πολύ περισσότερους του Αστικού Κώδικα) με δεσπόζον πάντα το στοιχείο της καλής πίστης (δλδ έκτακτη χρησικτησία με απλή 20ετή νομή κατά δημοσίου δεν αναγνωρίζει) και αφορά σε χρησικτησίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη δημοσίευσή του, ουσιαστικά τακτοποιεί υφιστάμενες καταστάσεις.

Δεν καταλαβαίνω.

Μίλησα για ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου για την οποία ισχύουν οι διατάξεις περί χρησικτησίας όπως ορίζονται μέσα στον Α.Κ. Π.χ. αν ένας ιδιώτης καταπατήσει ένα ακίνητο του Δημοσίου που δεν έχει χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστο ή δεν έχει αφεθεί στην κοινή χρήση, μπορεί να αποκτήσει την κυριότητα επί του ακινήτου έχοντας τη νομή για μια εικοσαετία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Δεν καταλαβαίνω.

Μίλησα για ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου για την οποία ισχύουν οι διατάξεις περί χρησικτησίας όπως ορίζονται μέσα στον Α.Κ. Π.χ. αν ένας ιδιώτης καταπατήσει ένα ακίνητο του Δημοσίου που δεν έχει χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστο ή δεν έχει αφεθεί στην κοινή χρήση, μπορεί να αποκτήσει την κυριότητα επί του ακινήτου έχοντας τη νομή για μια εικοσαετία.
εάν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας κατοχυρωμένοι έστω και από συμβολαιογράφο του 1930 , και με 1 δραχμή χαρτόσημο σφραγισμένο στο συμβόλαιο .. δεν υπάρχει χρησικτησία υπάρχει κλοπή και καταπάτηση περιουσίας

θεωρείται ευτελισμός νόμου και κράτους η ασέβεια σε χαρτιά επικυρωμένα νομότυπα

( στα δικαστήρια είμαι με ένα αλήτη ..... )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο

εάν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας κατοχυρωμένοι έστω και από συμβολαιογράφο του 1930 , και με 1 δραχμή χαρτόσημο σφραγισμένο στο συμβόλαιο .. δεν υπάρχει χρησικτησία υπάρχει κλοπή και καταπάτηση περιουσίας

θεωρείται ευτελισμός νόμου και κράτους η ασέβεια σε χαρτιά επικυρωμένα νομότυπα

( στα δικαστήρια είμαι με ένα αλήτη ..... )

Βασίλη μου, καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, αλλά, ο Α.Κ. ορίζει ότι όποιος νέμεται αδιαλείπτως και χωρίς οχλήσεις για μια 20ετία ακίνητο χωρίς νόμιμο τίτλο, γίνεται κύριος του ακινήτου.

ΥΓ
Δεν τον έγραψα εγώ τον Α.Κ.:rolleyes:

Re: Απάντηση: Re: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Δικαίωμα.....

είμαι σε συνομιλίες με τον Γ.Δ.!!!:D:D

Aφηστε τα χαζα ρε σεις ....Ισχυει ή δεν ισχυει ? λεγε και εχω επιτρεψει κατι κοτετσια σε εναν αγρο :D

Η υπ' αριθμ. 178/2004 απόφαση του Α.Π. (thanks Τάσε), αναφέρει τα εξής για το θέμα:

''Από το συνδυασμό των παραπάνω διατάξεων με εκείνες των άρθρων 18 και 21 του ν.δ/τος της 21.6/10.7.1837 «περί διακρίσεως δημοσίων κτημάτων», προκύπτει ότι η έκτακτη χρησικτησία χωρεί, με τις προϋποθέσεις που προεκτέθηκαν και σε δημόσια κτήματα, εφόσον όμως, η τριακονταετής νομή αυτών είχε συμπληρωθεί μέχρι την 11.9.1915. Τούτο συνάγεται από τις διατάξεις του ν. ΔΞΗ’/1912 και των διαταγμάτων «περί δικαιοστασίου» που εκδόθηκαν με βάση αυτόν και του αρθ. 21 ν. δ/τος της 22.4/16.5.1926 «περί διοικητικής αποβολής από των κτημάτων της Αεροπορικής Αμύνης», με τις οποίες ανεστάλη κάθε παραγραφή ή δικαστική προθεσμία σε αστικές διαφορές και απαγορεύθηκε οποιαδήποτε παραγραφή των δικαιωμάτων του Δημοσίου στα κτήματα του και συνεπώς και η χρησικτησία τρίτων σ’ αυτά.''

Κατόπιν τούτου, παρακαλώ να διαγραφεί το ποστ μου που υποστηρίζει το αντίθετο.

Τις περαιτέρω ενστάσεις μου θα τις εκφράσω στον Γ.Δ. από το τηλέφωνο...:call2::call2:

Το να χάνονται δουλειές και να ανεβαίνει η ανεργία κάποιοι το χαρακτηρίζουν νοικοκύρεμα. Γιατί όποιος νομίζει ότι όλα ξεχαρβαλώνονται ώστε να τακτοποιηθούν αρμονικότερα, είναι πολύ μακριά νυχτωμένος.
Ο κύριος στόχος είναι ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ 40 - 50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ που συγκεντρώνουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα και για να εξασφαλιστεί αυτό μέχρι και υπερωκεάνια στην Ομόνοια θα δούμε, αν ακόμα το παίρνετε χαμπάρι...
Η μόνιμη εργασία δεν είναι καταπάτηση όπως σας μαθαίνουν να λέτε... είναι απόλυτο δικαίωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, και είναι αδιανόητο απλοί πολίτες να ζητάνε κατάργηση στο διπλανό τους εφόσον οι ίδιοι δεν το εξασφάλισαν.
Σας κάνανε ρουφιάνους και δεν το παίρνετε είδηση... τόσο απλά.

Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει μόνο ένας στόχος. Μπορεί και τους φοροφυγάδες να πιάσει, και τα μεγάλα εισοδήματα να φορολογήσει και το δημόσιο να φτιάξει. Η μόνιμη εργασία δεν είναι καταπάτηση, όταν είναι εργασία και ο εργαζόμενος παράγει. Οταν το κράτος δανείζετε για να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους είναι ένα πρόβλημα και δεν είμαι εγώ ρουφιάνος, απλά δεν ήμουν πρασινοφρουρός για να μπώ στο δημόσιο. Και δεν ζητάει κανένας κατάργηση παραγωγικών θέσεων, αλλά θέσεων μη παραγωγικών που δημιουργήθηκαν με πράσινα και μπλέ ρουσφέτια. Φυσικά το πρόβλημα δεν έιναι μόνο με το δημόσιο αλλά και με τις κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Απάντηση: Re: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει μόνο ένας στόχος. Μπορεί και τους φοροφυγάδες να πιάσει, και τα μεγάλα εισοδήματα να φορολογήσει και το δημόσιο να φτιάξει. Η μόνιμη εργασία δεν είναι καταπάτηση, όταν είναι εργασία και ο εργαζόμενος παράγει. Οταν το κράτος δανείζετε για να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους είναι ένα πρόβλημα και δεν είμαι εγώ ρουφιάνος, απλά δεν ήμουν πρασινοφρουρός για να μπώ στο δημόσιο. Και δεν ζητάει κανένας κατάργηση παραγωγικών θέσεων, αλλά θέσεων μη παραγωγικών που δημιουργήθηκαν με πράσινα και μπλέ ρουσφέτια. Φυσικά το πρόβλημα δεν έιναι μόνο με το δημόσιο αλλά και με τις κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα...Αν γινόντουσαν όλα αυτά εν παραλλήλω,δεν θα χρειαζόταν ο ...Μάρξ:flipout:

Re: Απάντηση: Re: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Μάλιστα...Αν γινόντουσαν όλα αυτά εν παραλλήλω,δεν θα χρειαζόταν ο ...Μάρξ:flipout:

Όλα αυτά γίνονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και θεωρούνται αυτονόητα.

Μάλιστα...

Εκεί στην...δίκαιη εσπερία έχει π.χ περιοριστεί η ασυδοσία και τα υπερκέρδη τραπεζών,πήγαινε σε υπόγειες φυλακές οι υψηλά ιστάμενοι της Siemens κι όσοι τα πήραν στην Γερμανία,φορολογούνται αυστηρά κι ισότιμα με τον απλό πολίτη τα λαμόγια κι οι πολυεθνικές......................................

Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Μάλιστα...

Εκεί στην...δίκαιη εσπερία έχει π.χ περιοριστεί η ασυδοσία και τα υπερκέρδη τραπεζών,πήγαινε σε υπόγειες φυλακές οι υψηλά ιστάμενοι της Siemens κι όσοι τα πήραν στην Γερμανία,φορολογούνται αυστηρά κι ισότιμα με τον απλό πολίτη τα λαμόγια κι οι πολυεθνικές......................................

Αναφέρομαι στα πράγματα που γράφει ο Βαγγέλης στο ποστ του και το οποία κουοτάρεις εσύ. Εννοώ:Δημόσιους υπάλληλους που εργάζονται και αμοίβονται ικανοποιητικά, πλούσιους που πληρώνουν φόρους, φοροφυγάδες που πάνε φυλακή. Τώρα τι δουλειά έχει εδώ η Siemens, τα λαμόγια κλπ. ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.