Βόμβος από subwoofer

dimigr73

New member
25 February 2008
14
Γεια σας,

είμαι νέος στο forum και ολίγον τι άσχετος σε θέματα ήχου, γι' αυτό και θα ήθελα τα "φώτα" σας!...

Από τότε που αγόρασα ηχεία 2.1 (Altec Lansing VS4121) για τον υπολογιστή μου, ακούω ένα χαμηλόσυχνο βόμβο από το subwoofer μου, ο οποίος γίνεται αντιληπτός μόνον όταν δεν ακούγεται μουσική και εφέ από τα ηχεία...Όμως κάποιες φορές είναι αρκετά εκνευριστικός.

Στην αντιμετώπιση προβλημάτων, στο εγχειρίδιο, αναφέρεται ως αίτιο ότι "το ρεύμα της οικιακής εγκατάστασης κάνει 60 κύκλους ανά δευτερόλεπτο, εύρος που είναι μέσα στη συχνότητα του subwoofer". Λύση όμως δεν δίνει...

Μήπως υπάρχει στην αγορά κάποιο φίλτρο που να μειώνει ή να εξαλείφει αυτόν το βόμβο;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

για αρχη.....
δικιμασε να βαλεις ενα καλυτερο καλωδιο
δεν εχει καλη μονωση αυτο που εχεις

μετα βλεπουμε

Ευχαριστώ συνονόματε, αλλά επειδή είμαι τελείως άσχετος με αυτά, μπορείς να με διαφωτίσεις σχετικά με το τι καλώδιο να πάρω και πού να αποταθώ;

Απ' ότι θυμάμαι σούκο, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά θα το δω και θα σας πω. Αν είναι σούκο, τι θα χρειαστώ;

Κανε μια δοκιμή και βάλε ταινία μονωτική γύρο απο τη γείωση στο φις και δες αν θα σταματήσει ο βόμβος . Δηλαδή να μήν κάνει επαφή η γείωση του φις με της μπρίζας .

1oν Βγάλε το φις από την πρίζα και βάλε το ανάποδα. Μειώθηκε ή εξανίστηκε ο βόμβος;

2ον Αν όχι για σβύσε το monitor από τον διακόπτη του και πες μας.

Έβγαλα το φις και το έβαλα ανάποδα. Ο βόμβος παραμένει με την ίδια ένταση.

Έσβησα την οθόνη και τίποτα δεν άλλαξε.

Επίσης, το συνέδεσα σε τρεις διαφορετικές πρίζες (μέσω πολύμπριζου) και δεν παρατήρησα καμία αλλαγή...

Κακό αυτό...
Οταν το ξεσυνδέσεις από το computer και είναι μόνο του απλώς αναμμένο εξακολουθεί ο βόμβος;
Για να καταλάβουμε αν προέρχεται από το PC ή από το ίδιο το sub από τον ενσωματομένο ενισχυτή του...

Δυστυχώς, ο βόμβος ακούγεται ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι σβηστός. Υπάρχει κάποια λύση;

Είπες ότι η μπρίζα είναι απλή. Αυτό σημαίνει ότι ο ενισχυτής δεν είναι γειωμένος. Τον δοκίμασες σε μπρίζα με γείωση;

Το σπίτι είναι παλιό...καμία από τις πρίζες δεν πρέπει να έχει γείωση. Υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα με κάποιο καλό πολύμπριζο ή πρέπει να αγοράσω κάποια πρίζα με γείωση;

Απάντηση: Re: Βόμβος από subwoofer

Δυστυχώς, ο βόμβος ακούγεται ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι σβηστός. Υπάρχει κάποια λύση;

Aπλώς σβυστός ή αποσυνδεδεμένος από το sub;
Είπα να το ξεσυνδέσεις για να βεβαιωθούμε.

OK, θα το ξεσυνδέσω.

Σε περίπτωση που δεν είναι ούτε αυτό, υπάρχει κάποιος αντάπτορας που να μετατρέπει το διπολικό φις του subwoofer σε σούκο; Και αν ναι, κάνει δουλειά;

Αποσυνέδεσα το subwoofer από τον υπολογιστή, το ενεργοποίησα και ακούγεται πάλι ο ίδιος βόμβος...Προτάσεις;

Αρα δεν φταίει ο Η/Υ, δεν φταίει η κάρτα ήχου, φταίει ο ενισχυτής του sub.

Altec Lancing κινέζικο της πλάκας από το Πλαίσιο. Καμμία σχέση με την παλιά καλή γνωστή Altec Lancing παρά μόνο το όνομα που αγόρασαν οι κινέζοι.

Πέτα το και πάρε ένα άλλο της προκοπής.

Last edited: