Βόμβος από subwoofer

Το ξέρω ότι η αλήθεια πονάει πολλές φορές...Αλήθεια είναι επίσης ότι όταν κάτι στην Ελλάδα δεν μπορούμε (ή δεν ξέρουμε) να το φτιάξουμε, το πετάμε και παίρνουμε άλλο.

Thanks anyway

δηλαδή θες να πείς ότι με το sub στην πρίζα και powered on, ΧΩΡΙΣ καλώδιο σήματος, βγάζει βόμβο ??

JohnJohn, με τα ηχεία συνδεδεμένα στο sub, το sub στην πρίζα και ενεργοποιημένο (ακόμα και όταν έχει αποσυνδεθεί από το PC), ακούγεται αυτός ο χαμηλόσυχνος βόμβος. Το θέμα είναι ότι στην Αντιμετώπιση προβλημάτων (στο εγχειρίδιο) το αναφέρει ως σύμπτωμα, αλλά λύση δεν δίνει...Υπάρχει κάποια λύση άραγε;

Οχι οχι, θέλω να κάνεις μια δοκιμή αν μπορείς, το sub να ειναι στο ρεύμα, αλλά να μην έχει ΤΙΠΟΤΑ συνδεδεμένο πάνω του. ΤΙΠΟΤΑ. Ουτε ηχεία ουτε ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ πλην αυτο της τροφοδοσίας.

Αν δεν ακουσεις βόμβο, ξεκίνα να συνδέεις τα υπόλοιπα πάνω του ΕΝΑ-ΕΝΑ.

Απάντηση: Re: Βόμβος από subwoofer

Το ξέρω ότι η αλήθεια πονάει πολλές φορές...Αλήθεια είναι επίσης ότι όταν κάτι στην Ελλάδα δεν μπορούμε (ή δεν ξέρουμε) να το φτιάξουμε, το πετάμε και παίρνουμε άλλο.

Thanks anyway

To θέμα είναι αν αξίζει να το φτιάξεις.
Και εφ' όσον όπως λες το αναφέρει μέσα στο manual πάει να πει ότι δεν έχει φίλτρο να κόβει τον βομβο των 50Hz της τροφοδοσίας τού ρεύματος, οπότε τι το ψάχνεις; Κακή σχεδίαση εξ' αρχής.

Η γνώμη μου:
Πάρε τα ενεργά της Roister

http://www.shop21.gr/product/product.computers.asp?pfid=26728&prid=27366

Να είσαι σίγουρος ότι θα ακούσεις 100 φορές καλύτερο μπάσο κι ας μην έχουν subwoofer. και φυσικά και καλύτερο ήχο.

Αγαπητέ JohnJohn, έκανα το τεστ που μου είπες, αλλά συνέβει το εξής: εκτός από το καλώδιο τροφοδοσίας, πρέπει να έχω συνδεδεμένο και ένα δεύτερο καλώδιο (αρκετά χοντρό) το οποίο συνδέεται στο αριστερό ηχείο που έχει και όλα τα κουμπιά (power, volume, treble, bass) προκειμένου να δώσει ρεύμα στο sub. Όπως καταλαβαίνεις, ο βόμβος είναι ο ίδιος.
Αγαπητέ komhst, μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια ηχεία λιγότερο ακριβά (αξιόπιστα μεν), τα οποία θα μπορούσα να βρω και σε άλλα καταστήματα εκτός του shop21;

Σας ευχαριστώ και τους δύο.

ΥΓ. Μήπως με την παρεμβολή κάποιου είδους φίλτρου στο καλώδιο του sub το πρόβλημα λύνεται (έστω εν μέρει);

ειμαι της γνωμη οτι το κακο γινεται επηδη η πριζα δεν εχει γειωση !

αν ειναι παλια πριζα πρεπει να αλλαξεις την πριζα με μια που εχει γειωση η να τραβηκεις μια προεκταση απο μια με γειωση ..

Δεν παίζει ρόλο η πρίζα διότι αυτά τροφοδοτούνται συνήθως με απλό διπολικό φις χωρίς γείωση και όχι με σούκο.