Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

13 June 2010
3,048
Καλησπερα σε ολους σας.
Πριν απο μιση ωρα μου βγηκε το πρωτο προβλημα στο κομπιουτερ
Ειναι HTPC οπου ολα εκτος του κουτιου και του ενσωματωμενου τροφοδοτικου (300W) ολα τα αλλα ειναι ολοκαινουργια
Μ/B Gigabyte H55
CPU I3 540
Ολα πηγαιναν υπεροχα τρεις μηνες περιπου εως πριν απο δυο ωρες οπου παρακολουθωντας ενα εργο ξαφνικα η εικονα παγωνει και βγαζει ενα βομβο για περιπου 15 δευτερα.
Πριν μιση ωρα ξανα ο βομβος ,παγωνει η εικονα για 30 δευτερα και ξαφνικα μου κανει επανεκινηση των WIN7 και με την ενδειξη οτι υα ξαναρχισει το προγραμμα μετα 26-25-24 δευτερα. Οπως οταν κλεινεις το μηχανημα απο το POWER.
Μετα τα WIN μου βγαζει μια μπλε οθονη με καποις εντολες και ξεκινησε η επανεκινηση.
Οταν τελικα μπηκε στο προγραμμα μου εδωσε ενα πινακακι με (Υπογραφη προβληματος) που ειναι το παρακατω
Υπογραφή προβλήματος:
Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen
Έκδοση λειτουργικού συστήματος: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Αναγνωριστικό τοπικών ρυθμίσεων: 1032

Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόβλημα:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA80046A3028
BCP3: 00000000BE000000
BCP4: 0000000000800400
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος:
C:\Windows\Minidump\041611-18002-01.dmp
C:\Users\Salaminomachos 21\AppData\Local\Temp\WER-51995-0.sysdata.xml

Ανάγνωση της δήλωσής μας προστασίας προσωπικών δεδομένων ενώ είστε συνδεδεμένοι:
http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0408

Εάν η ηλεκτρονική δήλωση απορρήτου δεν είναι διαθέσιμη, διαβάστε τη δήλωση απορρήτου χωρίς σύνδεση:
C:\Windows\system32\el-GR\erofflps.txt

Τι μπορει να συμβαινει ? Μηπως το τροφοδοτικο θελει να κανει Επιταφιο?
Ευχαριστω για την προσοχη σας.

Καλησπερα σε ολους σας.
Πριν απο μιση ωρα μου βγηκε το πρωτο προβλημα στο κομπιουτερ
Ειναι HTPC οπου ολα εκτος του κουτιου και του ενσωματωμενου τροφοδοτικου (300W) ολα τα αλλα ειναι ολοκαινουργια
Μ/B Gigabyte H55
CPU I3 540
Ολα πηγαιναν υπεροχα τρεις μηνες περιπου εως πριν απο δυο ωρες οπου παρακολουθωντας ενα εργο ξαφνικα η εικονα παγωνει και βγαζει ενα βομβο για περιπου 15 δευτερα.
Πριν μιση ωρα ξανα ο βομβος ,παγωνει η εικονα για 30 δευτερα και ξαφνικα μου κανει επανεκινηση των WIN7 και με την ενδειξη οτι υα ξαναρχισει το προγραμμα μετα 26-25-24 δευτερα. Οπως οταν κλεινεις το μηχανημα απο το POWER.
Μετα τα WIN μου βγαζει μια μπλε οθονη με καποις εντολες και ξεκινησε η επανεκινηση.
Οταν τελικα μπηκε στο προγραμμα μου εδωσε ενα πινακακι με (Υπογραφη προβληματος) που ειναι το παρακατω
Υπογραφή προβλήματος:
Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen
Έκδοση λειτουργικού συστήματος: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Αναγνωριστικό τοπικών ρυθμίσεων: 1032

Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόβλημα:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA80046A3028
BCP3: 00000000BE000000
BCP4: 0000000000800400
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος:
C:\Windows\Minidump\041611-18002-01.dmp
C:\Users\Salaminomachos 21\AppData\Local\Temp\WER-51995-0.sysdata.xml

Ανάγνωση της δήλωσής μας προστασίας προσωπικών δεδομένων ενώ είστε συνδεδεμένοι:
http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0408

Εάν η ηλεκτρονική δήλωση απορρήτου δεν είναι διαθέσιμη, διαβάστε τη δήλωση απορρήτου χωρίς σύνδεση:
C:\Windows\system32\el-GR\erofflps.txt

Τι μπορει να συμβαινει ? Μηπως το τροφοδοτικο θελει να κανει Επιταφιο?
Ευχαριστω για την προσοχη σας.

Μνήμες ή τροφοδοτικό, με το δεύτερο το πιο πιθανό....

Καλημερα σε ολους και ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Και εγω το τροφοδοτικο φοβαμαι αλλα μου προκαλει εκπληξη το απαντητικο μηνυμα που σας εγραψα ειναι απο την Microsoft.Μηπως συμβαινει τιποτε με το λειτουργικο και το τσεκαρε η Microsoft?

Την blue screen δεν προλαβαινω να την γραψω γιατι διηρκεσε 2-3 δευτερολεπτα.

Αυτη τη στιγμη που σας γραφω ολα ειναι ρολοι
CPU 35 C 2-3% RAM 35% ως συνηθως
Θα δω παλι αυριο που θα δουλεψει 2-3 ωρες το μηχανημα και θα σας ενημερωσω.

γράψε στο "RUN" αυτό "%windir%\system32\eventvwr.msc /s" και ψάξε για προβλήματα που εχει καταγράψει.

εγω θα ελεγα πρωτα μνημες-αν εχεις 2 πανω βγαλε την μια και μετα την αλλη να δεις αν υφισταται το προβλημα

@ C spi Εγραψα την εντολη και μου απαντα
Τα WINDOWS δεν ειναι δυνατον να βρουν το C:\Windows\system32\eventvwr.msc/s

ακυρο οτι ειπα.Κακως δεν στο βρισκει.Δεν κανεις ενα setup windows απο πανω? δεν χανεις και τιποτα ετσι και αλλιως

Καλημερα. Τι εννοεις set-up? Που παω?

Βαγγελη υποθετω μηπως τα windows σου χτυπησαν.Και λεω να κανεις set up με το cd τους απο πανω χωρις φορματ.Εμενα την εντολη την παραπανω κατευθειαν μου την τρεχει.

@ Zilmer
Αυτο που εγραψες με το WIN CD ξεχασε το. Δεν υπαρχει. Καταλαβες....

@ Emilot
Σωστος....... Μπηκε,μου δειχνει προβολη συμβαντων αλλα δεν ξερω που να κοιταξω

@ Zilmer
Αυτο που εγραψες με το WIN CD ξεχασε το. Δεν υπαρχει. Καταλαβες....

@ Emilot
Σωστος....... Μπηκε,μου δειχνει προβολη συμβαντων αλλα δεν ξερω που να κοιταξω

Windows Logs - System

Υ.Γ Αν και το έγραψε ο φίλος παραπάνω να το ανοίξεις....υποθέτω ότι αυτό θα ήθελε να δεις.
Αν δεις κανένα περίεργο alert ποσταρε το εδώ....

Το μηχανημα δουλευει 8 ωρες συνεχως χωρις κανενα προβλημα.Του ετρεξα το memtest και στο 215% δεν εδειξε κανενα error οποτε το σταματησα.Θα το αφησω αναμμενο συνεχως μεχρι αυριο

@ Emilot Logfiles
Critical 16/4/2011 9.32.31
Εγινε επανεκκινηση του συστηματος χωρις προηγουμενο τερματισμο.Αυτο το σφαλμα μπορει να προκληθηκε εαν το συστημα σταματησε να ανταποκρινεται,αν παρουσιασθηκε σφαλμα η απροσμενη διακοπη ρευματος

Error 16/4/2011 9.32.44
Εγινε επανεκκινηση του υπολογιστη μετα απο ελεγχο σφαλματων.Ο ελεγχος σφαλματων ηταν
param1 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa80046a3028, 0x00000000be000000, 0x0000000000800400)
param2 C:\Windows\MEMORY.DMP
param3 041611-18002-01

Ο.Κ σε ευχαριστω οπως και σε ολους σας.
Αυτο ομως το param2 C:\Windows\MEMORY.DMP δεν υπονοει κατι με τις μνημες?

Υ.Γ Αυτες οι φωτογραφιες στο flickr ειναι υψηλης αναλυσης και τις εχεις τραβηξει εσυ?

Last edited:
στο event viewer καταγράφονται όσα θεωρούν τα windows άξια προσοχής.
θα δεις εντελώς φυσιολογικές καταγραφές, αλλά και "alerts" ...
Το πρόβλημα είναι ότι το stop 0x124 ναι μεν αναφέρεται σε hardware error αλλά τα minidumps αυτά, δεν δείχνουν ακριβώς το πρόβλημα.

τα windows δίνουν αυτό το μήνυμα επειδή δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο, αφού το υλικό έχει δηλώσει ανεπανόρθωτη κατάσταση βλάβης...

Επίσεις "κακοί" drivers, (αρκετά παραδείγματα με drivers της NVidia) μπορεί να "μπερδέψουν" το hardware, να το οδηγήσουν να πιστέψει ότι δυσλειτουργεί και με τη σειρά του ο επεξεργαστής να δώσει Machine Check Exception που οδηγεί σε stop 0x124...
αρκετά με τη φύση του προβλήματος, στην πράξη τώρα:

Βεβαιώσου ότι έχεις πάντα ικανοποιητική ψύξη στο σύστημα, και ότι κανένα κομμάτι του υλικού σου δεν είναι overclocked.

ενημέρωσε όλους τους drivers: κάρτα δικτύου κάρτα ήχου οθόνης βίντεο, RAID και ότι άλλο έχεις πάνω, καθώς και του BIOS της μητρικής.

γενικά τα win7 den δίνουν "false positive" 0x124 αλλά καλού κακού κάνε και εκεί update.
… και εδώ είμαστε…

Καλημερα σε ολους σας
Το μηχανημα δουλευει συνεχως 20 ωρες και πηγαινει καλα.

@ c spi
Η ψυξη πιστευω οτι ειναι καλη αφου ποτε ο επεξεργαστης δεν περνα τους 45 βαθμους.
Overclocking δεν υπαρχει αφου δεν ξερω πως γινεται. RAID δεν υπαρχει.
Θα ενημερωσω παλι ολους τους drivers.

Θα σας ενημερωνω συνεχως και ευχαριστω για την βοηθεια σας

Βαγγελης........................

για μενα αυτου του ειδους προβληματα κατα 90% ειναι μνημες.Σπανια το τροφοδοτικο να χαλασει.
@Σαλαμινομαχος , 45 βαθμους εχεις?Πολλοι δεν ειναι , αλλα απο οτι θυμαμαι εχουμε το ιδιο κουτι και εμενα φτανει max 40 και system 33 και ειναι ολα τα ανεμιστηρακια κομμενα στο φουλ.