Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

για μενα αυτου του ειδους προβληματα κατα 90% ειναι μνημες.Σπανια το τροφοδοτικο να χαλασει.
@Σαλαμινομαχος , 45 βαθμους εχεις?Πολλοι δεν ειναι , αλλα απο οτι θυμαμαι εχουμε το ιδιο κουτι και εμενα φτανει max 40 και system 33 και ειναι ολα τα ανεμιστηρακια κομμενα στο φουλ.
Καλησπερα. Θερμοκρασιου κουτιου δεν ξερω ποσο παει γιατι δεν ξερω πως το μετρανε.
Συμφωνα με το Core Temp η θερμοκρασια του Ι3 ξεκιναει απο 29 και φτανει τους 45 μετα 2 ωρες και εφοσον εχω απενεργοποιησει το DXVA. Με το DXVA δεν ξεπερναει τους 40.
Αφου εχεις και εσυ το ιδιο κουτι με μΑΤΧ Μ/Β τι ψυκτρα εχεις βαλει?

...δεν ξέρω πως το μετρανε.
... αν έχεις όρεξη για διάβασμα, ψάξε για tcase, tmax, tcore, tjunction ...
Σύμφωνα με την INTEL η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας του επεξεργαστή σου είναι 72.6°C μετά κάνει shutdown μόνος του.(o i3-380M ξεπερνάει τους 100°C).
Αυτό δεν σημαίνει ότι τον δουλεύεις πάντα στο όριο γιατί μειώνεις τη ζωή του.
Μην εμπιστεύεσαι τις θερμοκρασίες που βλέπεις σε διάφορα προγραμματάκια! θέλουν καλιμπράρισμα πρώτα για να δείχνουν σωστά.

χρησιμοποίησε την αναζήτηση εδώ:
http://www.tomshardware.co.uk/

Καλημερα σε ολους σας
Μετα απο τεσσερις μερες κανονικης λειτουργιας ,σημερα μολις ανοιξα τον υπολογιστη και αμεσως μετα πεντε (επαναλαμβανω) πεντε ΛΕΠΤΑ λειτουργιας ,μου εβγαλε παλι μπλε οθονη και εκανε επανεκινηση.
Δεν μπορω να καταλαβω. Ο επεξεργαστης ηταν κρυος.Το τροφοδοτικο κρυο.
Αρχιζω και πιστευω μηπως το προβλημα ειναι οι μνημες................

Έχει συμβεί σε συγγενικό μου πρόσωπο..
Τροφοδοτικό είναι και έκατσες και τρεις μήνες αυτός κάθε δυο βδομάδες ξαναέγραφε τα windows και εκεί που έκανε την δουλειά του μια χαρά μπαμ κάτω..
νομίζω ότι αν ανέβεις στα 400 με 450 θα είσαι μια χαρά...

Καλησπερα σε ολου σας.

@ supersonic
Γεια σου . Δεν ξερω τι να υποθεσω πλεον

@ AS Mocca
Και πως θα τσεκαρω οτι ειναι η μητρικη ?

@ satnick
Και εγω το πρωτο που υπεθεσα ηταν το τροφοδοτικο. Τηλεφωνησα σε αυτον που μου πουλησε το κουτι CHIEFTEC που εχει απο την μανα του το τροφοδοτικο και μου ειπε οτι ποτε δεν ειχε τετοιο προβλημα για τρια χρονια που ειχε φτιαξει το δικο του κομπιουτερ.
Παντως πρωτη μου δουλεια ειναι να αλλαξω το τροφοδοτικο.............

400w chieftec είχα εγώ στο pc που δουλεύω τώρα (ένας P4 στα 3.2) και μου κάηκε μέσα σε ένα χρόνο..ΈΣΧΟΣ πράγμα και μόλις το είδα νόμιζα ότι σαν brand ήταν καμία του ***.Τώρα έχω ένα 500w thermaltake thoughpower μακράν τα καλύτερα κουτιά και τροφοδοτικά.
Αν αλλάξεις τροφοδοτικό εν τέλη θα σου έλεγα να βάλεις thermaltake...

...ας αρχίσουμε να αποκλείουμε πιθανότητες ξεκινώντας απο τα πιο απλά:
κοιτα προσεκτικά ολες τις συνδέσεις σου οτι κανουν καλή επαφή, (ή ακομα καλυτερα αποσυνδεσε και ξανασύνδεσε τα πάντα -και τις μνήμες- )

μετά αστο καμιά ώρα κλειστό και να το ανοίξεις σε safe mode με network support. (Αν ξανασκάσει BSOD, σκέτο safe mode...)
to be continued...

@ satnick
Το τροφοδοτικο δεν ειναι CHIEFTEC αλλα αλλο κινεζικο nonamed
Θα παρω ενα 450αρη SFX Silverstone mATX απο το HAC

@ c spi Αυριο το πρωι θα ερθει ο ανηψιος και θα τα κοιταξει ολα

Παντως σας ευχαριστω ολους σας............
Βαγγελης...............

Παρομοιο προβλημα που ειχα ηταν μνημη (η μια απο τις δυο και μαλιστα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ slot το εκανε σχεδον παντα,κατα την εκκινηση του υπολογιστη, ενω σε αλλο slot οποτε γουσταρε).Με αλλαγη μνημης δεν ξαναειχα προβλημα.Παραδοξως η μνημη δουλεψε κανονικα σε αλλο pc χωρις προβληματα.

Καλησπέρα,όπως είπαν και μερικοί συμφορουμίτες,υποθέτω και γω πως είναι το τροφοδοτικό,αλλαξέ το με κάποιο toughpower της thermaltake.Δοκιμασε επισης να πεταξεις τα windows,και να βαλεις ubuntu λινυξ.Για ταινίες,μουσική και ομορφιά τα ίδια και πολύ καλύτερα είναι.
Καλή τύχη!!!

Re: Απάντηση: Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

Καλησπέρα,όπως είπαν και μερικοί συμφορουμίτες,υποθέτω και γω πως είναι το τροφοδοτικό,αλλαξέ το με κάποιο toughpower της thermaltake.Δοκιμασε επισης να πεταξεις τα windows,και να βαλεις ubuntu λινυξ.Για ταινίες,μουσική και ομορφιά τα ίδια και πολύ καλύτερα είναι.
Καλή τύχη!!!
Γεια σου φιλε μου.
Δυστυχως το τροφοδοτικο πρεπει να ειναι μΑΤΧ
Για το Linux εχω ακουσει τα καλλιτερα λογια αλλα δυστυχως δεν τα ξερω καθολου. Αν τα βαλω σε USB Stick θα μπορω να εχω και WIN7 ?
Εχεις κανα link να τα κατεβασω και να δω και εγω τη διαφορα?
Ευχαριστω Βαγγελης..................

Re: Απάντηση: Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

Γεια σου φιλε μου.
Δυστυχως το τροφοδοτικο πρεπει να ειναι μΑΤΧ
Για το Linux εχω ακουσει τα καλλιτερα λογια αλλα δυστυχως δεν τα ξερω καθολου. Αν τα βαλω σε USB Stick θα μπορω να εχω και WIN7 ?
Εχεις κανα link να τα κατεβασω και να δω και εγω τη διαφορα?
Ευχαριστω Βαγγελης..................

Βαγγέλη καλημέρα, μην τα φοβάσαι το πιο σταθερό λειτουργικό ever:ernaehrung004:

@ Simos.I @ usherades

Καλημερα σε ολους σας.
Δωστε μου ενα link να τα κατεβασω.
Ξαναρωτω εαν τα βαλω σε ενα USB stick θα μπορω να κανω boot απο το Linux αλλα να εχω και τα WIN7 ?
Ευχαριστω..............

εννοειται Βαγγελη αυτο που λες.Στην ουσια ειναι σαν να κανεις 2 partition και επιλεγεις το boot.Τα linux ειναι σταθερα , αλλα εσυ δεν θες το XBMC? εχει κανενα bug με linux? Βασικα δοκιμασε το , δεν χανεις τιποτα, και πες μας

Και να μη το ξεχασω. Μετα την τελευταια μπλε οθονη χθες το πρωι ,δεν μου δειχνει ενδειξεις το πανελακι της οθονης του κουτιου.
Λετε να καηκε με το Shutdown - reboot ?