Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

Και να μη το ξεχασω. Μετα την τελευταια μπλε οθονη χθες το πρωι ,δεν μου δειχνει ενδειξεις το πανελακι της οθονης του κουτιου.
Λετε να καηκε με το Shutdown - reboot ?
αυτο εχει ενα καλωδιακι που παει και κουμπωνει σε μια usb ? αν ειναι σαν το δικο μου δλδ , τοτε αλλαξε του usb και δες αν λειτουργει.Αν λειτουργει τοτε σου κανει νερα η μητρικη

Εδώ μπορείς να βρεις το ubuntu,εχει οδηγίες εγκατάστασης για stick & cd.Απλά θα ήταν καλό να περιμένεις μέχρι τις 28 του μήνα να βγει και η τελευταία έκδοση.
Όσο για το πανελακι,μπαα αυτά δε καίγονται,εχω και γω,και μερικές δε κάνει καλή επαφή στη πλακέτα του.

Last edited:
@ zilmer
Ο.Κ ευχαριστω θα το κοιταξω και αυτο Καλη Ανασταση

@ usherades
Ενταξει θα το κοιταξω τον Μαιο με τη καινουργια εκδοση
Ποσα GB θελει για το κατεβασμα ?

Για το πανελακι που λες ΟΚ αλλα μεχρι να παρουσιαστει το προβλημα αυτο δουλευε συνεχεια
Καλη Ανασταση και σε σενα φιλε μου
Βαγγελης................

εγω ειχα κατεβασει το ubuntu και το εβγαλα αμεσως.Μου θυμησε περασμενες 10ετιες.Καποια στιγμη οταν θα εχω ορεξη θα το ξανακοιταξω

@ zilmer
Θα μας χαρισεις το ονομα σου ?

Δεν μου λες και κατι αλλο? Πως κανω refresh τη σελιδα? Γιατι εαν καποιος μου απαντα πρεπει να ξανακανω εναρξη του AVCLUB για να δω τυχον νεα απαντηση

Last edited:
Απάντηση: Re: Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

εγω ειχα κατεβασει το ubuntu και το εβγαλα αμεσως.Μου θυμησε περασμενες 10ετιες.Καποια στιγμη οταν θα εχω ορεξη θα το ξανακοιταξω

Δε θα το λεγα,απλα θελει πολύ πολύ ψαξιμό,και λίγο προγραμματισμό για το konky οποιος ασχοληθει.

Fluxbox_Desktop_Conky_by_billgoldbergmania.png
με το conky

Mε τον cube desktop του compiz
Desktop_Cube_Thumb.jpg

@ usherades
Ενταξει θα το κοιταξω τον Μαιο με τη καινουργια εκδοση
Ποσα GB θελει για το κατεβασμα ?

Με 2Gb(το λιγοτερο) stick ,αν εννοεις αυτο,κανεις τη δουλεια σου!

Re: Απάντηση: Re: Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

Δε θα το λεγα,απλα θελει πολύ πολύ ψαξιμό,και λίγο προγραμματισμό για το konky οποιος ασχοληθει.
καλα αυτο ειναι σιγουρο-δεν ασχοληθηκα καθολου και μαλλον απο τις φωτο που ποσταρησες , μαλλον χαζομαρα εκανα.:ernaehrung004:

οκ εμφανισιακα μια χαρα.Απο αποδοση σε ταινιες κτλ ? τι κερδιζει και τι χανει δλδ καποιος?γιατι σιγουρα κατι θα χανει

οκ εμφανισιακα μια χαρα.Απο αποδοση σε ταινιες κτλ ? τι κερδιζει και τι χανει δλδ καποιος?γιατι σιγουρα κατι θα χανει

Βασικα,τιποτα απολυτως,ακομα και default player,παιζει τα παντα,και εχω παρατηρησει οτι εχει και καλυτερο ήχο απτα windows

Re: Απάντηση: Re: Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

Βασικα,τιποτα απολυτως,ακομα και default player,παιζει τα παντα,και εχω παρατηρησει οτι εχει και καλυτερο ήχο απτα windows

Μια στιγμή γιατί μπορεί και να έχω χάσει κάτι...

Υπάρχει Player που αποκωδικοποιεί τα DTS-HD, MA, Dolby TrueHD, κλπ???

Υποστηρίζεται το H/A???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

Μια στιγμή γιατί μπορεί και να έχω χάσει κάτι...

Υπάρχει Player που αποκωδικοποιεί τα DTS-HD, MA, Dolby TrueHD, κλπ???

Υποστηρίζεται το H/A???

Και βέβαια όχι και βέβαια δεν έχει καλύτερο ήχο απ' τα Windows 7 αλλά ούτε και εικόνα. Μην λέμε ότι θέλουμε.

Στο θέμα ήχου και ιδιαίτερα μουσικής υπάρχουν Players που δίνουν Bit Perfect αναπαραγωγή στo Linux, όπως και στα Windows βέβαια. Και μέχρι στιγμής μπορούμε να πάρουμε ήχο σε ταινίες με Bitstreaming σε DD και DTS αλλά για τα Formats HD Audio ακόμα τίποτα. Όλοι ευελπιστούμε ότι με την νέα Audio Engine του XBMC σε Linux θα λυθεί το πρόβλημα αλλά έχουμε ακόμα πολλούς μήνες μέχρι τον Δεκέμβρη που θα βγεί το Eden.

Στο θέμα εικόνας οι κάτοχοι ATI και Intel ούτε να το σκέφτοντα για Linux ακόμα καθώς δεν πρόκειται να πάρουν με τίποτα σωστό 24p αλλά και γενικότερα η ποιότητα εικόνας είναι υποδεέστερη των Windows. Οι κάτοχοι Nvidia όμως μπορούν να έχουν σωστό 24p αλλά θα λιώσουν στα scripts και στην χρήση κονσόλας. Και βέβαια από θέμα Hardware Acceleration μιλάμε μόνο για Nvidia με VDPAU αν και δεν μου αρέσει γενικά η εικόνα του, ούτε σε Linux αλλά ούτε σε Win 7.

Γενικότερα αν τα πας καλά με χρήση κονσόλας και αν έχεις χρόνο για πειραματισμό μπορείς να στήσεις ένα HTPC με Nvidia σε Linux με πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά ακόμα δεν είναι User Friendly εκτός και αν χρησιμοποιήσεις το Openelec σε ΙΟΝ συστήματα ή Nvidia, ώπου έχεις μια Ubuntu γυμνή από περιττά διανομή με XBMC.

Εγω στα ταπεινα windows 7 δοκιμασα τον mpc-hc + mad home cinema , όπου ειχε προτεινει και ο Αυγερινος.Τωρα δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου , αλλα η εικονα ειναι ανεπαναληπτη.
Linux, Ubuntu κτλ πρεπει να υπαρχει σοβαρος λογος και μεγαλη διαφορα για να παει κανεις.Φευγεις απο την λεωφορο ,για να παρεις μονοπατι για να πας πιο γρηγορα..οχι να μπερδευτεις.
Αν αξιζει ομως , μια δοκιμη δεν κοστιζει τιποτα :D

ααα και για Hd ηχο δεν το συζηταμε ε? εκτος απο το XBMC ( προς το παρων ελπιζω) , ολα τα αλλα (mpc-hc,powerdvd,TMT) κανονικοτατα ο ηχος.

Ομως αν η κάρτα γραφικών υποστηριζει HD format ηχου?νομίζω οτι γίνεται η αποκωδικοποίηση.Δεν είμαι και σίγουρος.Απλά επειδή χρησιμοποιώ μονο desktop με ubuntu & 7,αντε το πολυ πολυ να δω καμοιά ματροσκα.

Re: Απάντηση: Βομβος και μετα ξαφνικο SHUTDOWN

Ομως αν η κάρτα γραφικών υποστηριζει HD format ηχου?νομίζω οτι γίνεται η αποκωδικοποίηση.Δεν είμαι και σίγουρος.Απλά επειδή χρησιμοποιώ μονο desktop με ubuntu & 7,αντε το πολυ πολυ να δω καμοιά ματροσκα.

πρεπει να την υποστηριζει και το software