Βόμβος μετασχηματιστή.

Απάντηση: Re: Βόμβος μετασχηματιστή.

Τον κακό δεν μπορούμε να τον αναφέρουμε . τον καλό μπορούμε?[/QUOT]

Καλό θα είναι να αναφέρουμε και τους δυο προμηθευτές και σίγουρα δεν είναι και το απόλυτο κριτήριο το forum.

Γιατι να μην αναφερετε τον καλο και το καλο?
Τα φορουμ για αυτο το σκοπο ειναι.Και πιστευω στα υπολοιπα diy "υλικα" οποτε βλεπουμε την στραβη την λεμε.

Αντε λοιπον...ακουμε:a0210:

Λοιπόν το μαρτυράω και η μισή ντροπή δικιά τους . ο καλός είναι ο Γιατρας και ο κακός είναι ο amarad . ουφ το πα και ξαλάφρωσα.
CCORE στην ellada χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Δεν ξερω , αλλα 5-6 toroidal που χρησιμοποιησα απο τον δευτερο κατασκευστη για linear RF μηχανηματα, πολλα VA , και φορτωμενα , προβληματα τετοια δεν παρατηρησα ουτε τιποτα αλλο...:guitarist:

Λοιπόν το μαρτυράω και η μισή ντροπή δικιά τους . ο καλός είναι ο Γιατρας και ο κακός είναι ο amarad . ουφ το πα και ξαλάφρωσα.

Παρομοίως για την ντροπή.

Θα τα έβαζα ανάποδα αλλά δεν ξέρω κάποιον για την θέση του καλού.

Πχ 500VA 220:2Χ22. Εν κενώ με προτεύον στα 220 δευτερεύον στα 2Χ22. Σωστός; Regulation factror 7% σε 500άρη!!!. Πάνε τα 2Χ22 μόλις τραβήξεις ρεύμα. Χτες σε ακρόαση με φίλους κάποια στιγμή άρχισε το μουγκάνισμα. Τον ανοιγόκλεισα για 10 δεύτερα και μουγκάθηκε.

ΥΓ: τα παραπάνω μη τα λάβετε υπ όψη σας γιατί ως γνωστόν στα forums γράφουν άσχετοι ότι δουν στον ύπνο τους το βράδυ.

Μπορεί όμως να μην είναι φαινόμενο μονάχα των ελληνικών μ/στών.
Ο cairn 4810 (γαλικός ολοκληρομένος) που έχω, διαθέτει δύο τοροειδείς μ/στές.
Καμιά φορά πιάνουν κουβέντα μεταξύ τους.
Η αλήθεια είναι ότι είναι περισσότερο διακριτικοί από τον Έλληνα της ιδιοκατασκευής μου.
Η μαγκιά της φυλής βλέπετε...

Το έγραψα παραπάνω.

Δεν ξέρω.

Στο μέλλον μάλλον θα τον τυλίξω μόνος μου.
Τουλάχιστον θα με βρίζω.

Απάντηση: Re: Βόμβος μετασχηματιστή.

Το έγραψα παραπάνω.

Δεν ξέρω.

Στο μέλλον μάλλον θα τον τυλίξω μόνος μου.
Τουλάχιστον θα με βρίζω.

Κάποτε είχα δει μια αγγελία που ζητούσαν "τυλιγματάδες". Λέτε γι αυτήν την δουλειά να ήταν;
Σοβαρά τώρα, γίνεται να τυλίξουμε μόνοι μας ένα μ/στή;

Μορφεα είσαι λίγο ασαφής και δεν μπορώ να καταλάβω ποιον θεωρείς καλό και ποιον κακό . αυτά που σου λέω τα έχω τσεκάρει σε εκατοντάδες μετασχηματιστές . δεν έχω πάρει από το Γιατρα ποτέ κάποιον μετασχηματιστή που να έχει πρόβλημα θορύβου η να γονατίζει με φορτία . αντιθέτως τον αμαραντ τον έκοψα για αυτούς τους λόγους .

Οσο για κανονικούς Ε-Ι υπάρχουν πολλοί καλοί μετασχηματισταδες ένας που τον ξέρω πάνω από 25 χρόνια και είναι πραγματικά καλός είναι ο Αθανασιου στον Πειραιά . δεν έχω καταλήξει ακόμα αν οι τοροιδης είναι καλύτεροι ποιοτικά από ένα καλό Ε-Ι (άσχετα με το μέγεθος) έχω καταλήξει ότι ένας τοροιδης αργά η γρήγορα θα χαλαρώσει και θα κάνει θόρυβο γιαυτο πρέπει να έχουν πάντα βερνίκι .

Kontr ενοείς τον καλσικό τετράγωνο μτστή;
Μάλον θα συμγωνήσω μαζί σου. Κανένας κλασικός δεν χειροτερεύει με το πέρασμα του χρόνου, όσο ένας τοροειδείς που και χαλαρώνει (όπως ο δικός μου) και μπορεί να χάσει όλο το νάυλον περιτύλιγμα του. Έπρεπε να τον βερνικόσω και τον δικό μου.
Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Πως μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τον Αθανασίου (είμαι από επαρχία βλέπεις) σε μελοντικά diy πονήματα;