Βόμβος μετασχηματιστή.

PRE-PRE παρακαλώ.

Μην το ξεχνάτε.
Υπερ του δέοντος τροφοδοσία. Θα κοιτάξω να τον αλλάξω με κανένα κλασικό.

Ένας κλασικς τετράγωνος μήπως επηρεάσει αρνητικά το υπόλοιπο σύστημα;
Λέω μήπως.
Τέλος πάντων δεν θα είναι χειρώτερος από τον φωνακλά που έχω τώρα.
ή κάνω λάθος;

Last edited:
Αν είναι μακρυά (σε άλλο κουτί) ίσως.

Εξαρτάται απ το phono (σχεδίαση, υλοποίηση).
Μπορεί να πιάνει βραχέα, dect, wi-fi.

Αν τον καλουπώσει κανείς μέσα σε ρητίνη; Τι πρόβλημα θερμοκρασίας μπορεί να έχει ένας κατοστάρης που δουλεύει σχεδόν χωρίς φορτίο σε ένα phono-stage ;

Οι ρητιδιασμένοι μ/τ που έχει ο Φανός αλήθεια τι λένε για τέτοιες μικροκατασκευές;
Έχει δοκιμάσει κανείς; Μπορεί να είναι πολύ καλή λύση για phono stages...

Ξέρετε, αυτά τα κούτσικα μετασχηματιστάκια πλακέτας...

Ωστε οι amarad γκαρίζουν, ε; Kαλα έκανα και δεν βιαστηκα.
Ψάχνοντας σίδερα για τον Aleph, βρηκα αυτούς Δεν ξέρω πόσο καλοί είναι, ξέρω μονο οτι τους έχουν δοκιμασει κάτι Πολωνοί σε Aleph 4/5.

Επειδή κατι έχασα το πρεπρε δεν μπορείς να το κάνεις μπαταρίας ?
Τι πρεπρε είναι ? κατά τα αλλα αν τον βάλεις εξωτερικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βάλε ότι θες αρκεί να μην σκούζει . τους πακτωμένους του φανου (της MIRA ) ξέχνα τους βρε άνθρωπε μην πάμε από την νταλίκα στο παπί .σε κάτι μικρά ενεργά που τους είχα βάλει και τους άλλαξα είδα μεγάλη διαφορά και μιλάμε για ένα τελεστικό διπλό .

Ένα phono stage είναι που στήνω εδώ και καιρό...
Θα μπορούσα να το κάνω μπαταρίας αλλά προτίμησα να παίξω σε true balanced τοπολογία, οπότε θα έπρεπε να έχω 8 μπαταρίες των 12V (παίρνει 2x+-22V). :flipout:
Πήρα ένα τέτοιο και το έβαλα για να μου δίνει τάση στο ρελεδάκι που ανοίγει τα 220V... Το βρήκα γλυκούλι και χαριτωμένο και για αυτό ρώτησα. :)
Ε δεν νομίζω να μου δημιουργήσει πρόβλημα στον ήχο εκεί που το έβαλα... :flipout:

Όχι βέβαια άλλωστε για τέτοιες δουλειές είναι φτιαγμένα και είναι πάρα πολύ καλά για 24ωρη χρήση . είναι όμως πολύ μικρά για άλλες δουλειές.

Το τροφοδοτικό μου είναι εξωτερικό. Στο ίδιο έπιπλο (Rack για άλλους), υπάρχουν κι άλλες συσκεύες (Κασσετόφωνα, dvd) που έχουν κλασικό μετ/στή μέσα. Καμιά δεν φένεται να επηρεάζει το phono μου. Γιατί άρα να επηρεάζει ένς καλός του τροφοδοτικού;
Σκέφτωμαι και την περίπτωση των παταριών. Να βάλω μια συνδεσμολογία 2Χ18, και να χρησιμοποιώ το τροφοδοτικό μόνο για φόρτηση. Καλή σκέψη;
Να του βάλω παταρίες από ups αυτή που έχουν στα κομπιούτερ;
Τι λέτε;
Το phono είναι το Grdao ph-1. Πολύ καλό και άψωγα δεμένο με την Master Grado Statement (0,4mv).

Η καλύτερη λύση είναι η μπαταρία . το κόστος είναι μικρό αν βάλεις από συναγερμούς . ακόμα και το καλύτερο τροφοδοτικό δεν παίζει τόσο καλά όσο η μπαταρία . όσο για το θόρυβο η μπαταρία είναι μπαταρία .
Βάλε δυο αντιστάσεις μόνο να τις φορτίζουν και καθάρισες(κυριολεκτικά)

Λοιπόν, ο συγκεκριμένος κατασκευαστής μετασχηματιστών, απλά δε γνωρίζει πως υπολογίζεται ένας μετασχηματιστής. Μετά από πολλούς που εχω πάρει από αυτόν (δυστυχώς) έχω καταλήξει οτι απλά χρησιμοποιεί λάθος πρωτεύον και συγκεκριμένα πολύ μικρότερο από το ιδανικό. Δε το κάνει επίτηδες, απλά έχει κάτι πίνακες που ανάλογα τα VA και το σίδερο που αντιστοιχεί κάποιες σπείρες πρωτεύοντος δλδ ένα τυφλοσούρτη που όμως είναι λάθος. Μήπως κάποιοι από εμάς θα πρέπει να του εξηγήσουμε ή να του ξαναγράψουμε τον τυφλοσούρτη τέλος πάντων?:grandpa:

Λοιπόν, ο συγκεκριμένος κατασκευαστής μετασχηματιστών, απλά δε γνωρίζει πως υπολογίζεται ένας μετασχηματιστής. Μετά από πολλούς που εχω πάρει από αυτόν (δυστυχώς) έχω καταλήξει οτι απλά χρησιμοποιεί λάθος πρωτεύον και συγκεκριμένα πολύ μικρότερο από το ιδανικό. Δε το κάνει επίτηδες, απλά έχει κάτι πίνακες που ανάλογα τα VA και το σίδερο που αντιστοιχεί κάποιες σπείρες πρωτεύοντος δλδ ένα τυφλοσούρτη που όμως είναι λάθος. Μήπως κάποιοι από εμάς θα πρέπει να του εξηγήσουμε ή να του ξαναγράψουμε τον τυφλοσούρτη τέλος πάντων?:grandpa:

Πεστα ρε Πανουλη. Εχει βγαλει και εξοδου ΤΡΟΜΑΡΑ του!!
Εδω ενα τροφοδοσιας δεν μπορει να υπολογισει οι εξοδου τον μαρανανε..

Το ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ σε ολο του το μεγαλειο.

Για τον "καλό" (Γ) λέτε τώρα ή για τον "κακό" (Α), γιατί με έχετε μπερδέψει; :BDGBGDB55: